Φράιμπουργκ – Ντόρτμουντ 2-1: Ούτε Champions League δεν θα βγει (vids)

Gazzetta team
Φράιμπουργκ – Ντόρτμουντ 2-1: Ούτε Champions League δεν θα βγει (vids)

bet365

Η Φράιμπουργκ νίκησε (2-1) τη Ντόρτμουντ έπειτα από 11 χρόνια και την άφησε στην 6η θέση. Ακάθεκτες με διπλά Λειψία, Βόλφσμπουργκ, πεντάρα η Λεβερκούζεν.

Για να βρούμε την τελευταία νίκη της Φράιμπουργκ επί της Ντόρτμουντ, θα πρέπει να πάμε πίσω στον Μάιο του 2010. Εκτοτε, οι Βεστφαλοί μέτρησαν ένα εκπληκτικό σερί 19 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις (16 νίκες, 3 ισοπαλίες). Όπως όλα τα αντίστοιχα σερί όμως, έτσι ι αυτό, κάποια στιγμή θα έσπαγε. Και η στιγμή ήταν τώρα, καθώς η Φράιμπουργκ πήρε το 2-1 και άφησε την αντίπαλό της στην 6η θέση. Δύο σουτάρες από τους Γεόνγκ (49’) και Σμιντ (52’) έβαλαν την Ντόρτμουντ να κυνηγάει το ματς. Ο Μουκοκό μπήκε αλλαγή στο 60’, είχε δοκάρι, μείωσε με πλασέ (76’), και είχε καλή ευκαιρία να γίνει ήρωας στο φινάλε, αλλά τελικά δεν ισοφάρισε, αφήνοντας την ομάδα του σε βαθιά κρίση και με μία νίκη στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές.


Σταθερά 2η η Λειψία

Τίτλο ξέρει ότι δεν γίνεται να πάρει. Ισως το Κύπελλο, όπου βρίσκεται στους «8». Η Bundesliga και φέτος στην Μπάγερν θα καταλήξει. Ωστόσο, η Λειψία όχι μόνο σταθεροποιείται πλέον στην τετράδα, αλλά προχωράει ακάθεκτη στην 2η θέση, στο -7 από την κορυφή. Το νέο τρίποντο ήρθε σχετικά εύκολα με 0-3 στην ουραγό Σάλκε. Κατά διαστήματα οι Ταύροι έκρυψαν την μπάλα και οι Μουκιελέ (45’+3’), Ζάμπιτσερ (73’), Ορμπάν (87’) την εμφάνισαν στα δίχτυα, με τον Ανεχλίνιο να είναι ξανά ο κορυφαίος τους με δύο ασίστ.

Ασταμάτητη Βόλφσμπουργκ για τετράδα

Δεν «φρενάρει» πουθενά! Από τη στιγμή που η Βόλφσμπουργκ τρύπωσε στην τετράδα, συνεχίζει ακάθεκτη και ονειρεύεται με αξιώσεις την έξοδο στο Champions League, μετά και το νέο διπλό κόντρα στην Άουγκσμπουργκ. Ο «καυτός» Βέγκχορστ (14 γκολ) άνοιξε το σκορ στο 38’, ο Μπάκου πήρε τη σκυτάλη στο 59’, ενώ ο ίδιος με τον Άρνολντ είχαν κι από ένα ακυρωθέν γκολ για να δώσουν διαστάσεις θριάμβου. Αυτή ήταν η τέταρτη σερί νίκη για τους Λύκους του Όλιβερ Γκλάσνερ και το 6ο ματς που μένουν αήττητοι, έχοντας εδραιωθεί στην 3η θέση (38 β.).

Ξέσπασε με πεντάρα η Λεβερκούζεν

Μετά από δύο σερί ήττες από ομάδες της τετράδας (Λειψία, Βόλφσμπουργκ) κι έναν ταπεινωτικό αποκλεισμό στο Κύπελλο από τη Ροτ-Βάις Έσεν, οι Ασπιρίνες προχώρησαν παρακάτω γρήγορα κι εντυπωσιακά. Πεντάρα επί της Στουτγκάρδης (5-2), με τον Ντέμιρμπαϊ να στρώνει το έδαφος χάρη σε δύο προσωπικά γκολ στο 1ο ημίχρονο (18’, 31’), τους Μπέιλι (56’) και Βιρτς (68’) να κάμπτουν οριστικά την αντίσταση των Σουηβών και τον Ντεμαράι Γκρέι (απόκτημα από τη Λέστερ) να βάζει το… κερασάκι στο ντεμπούτο του. Τα δύο γκολ του Κάλαϊτζιτς από πλευράς της ομάδας του Ντίνου Μαυροπάνου (βασικός) βοήθησαν απλά τον ίδιο να αυξήσει τον λογαριασμό του στη φετινή Bundesliga.

Τρίποντο-ανάσα για τη Μάιντς

Κάθε νίκη από δω και στο εξής για τη Μάιντς αποκτά χαρακτήρα… παραμονής. Μετά την έκπληξη επί της Λειψίας πριν από δύο εβδομάδες, λοιπόν, οι Καρναβαλιστές πήραν ένα ακόμη «χρυσό» τρίποντο, αυτή τη φορά κόντρα στην Ουνιόν Βερολίνου (1-0). Το εύστοχο πέναλτι του Νιακατέ από το 22’ αποδείχθηκε αρκετό για τους γηπεδούχους, οι οποίοι έφτασαν τους 13 βαθμούς και πλησίασαν στο -4 τις Χέρτα και Αρμίνια Μπίλεφελντ (ματς λιγότερο), που βρίσκονται στο όριο της επικίνδυνης ζώνης.

Περισσότερα σε λίγο…

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα