Λειψία – Ντόρτμουντ 0-2: Χέρι χέρι στο Champions League (vids)

Gazzetta team
Λειψία – Ντόρτμουντ 0-2: Χέρι χέρι στο Champions League (vids)

bet365

Η Ντόρτμουντ πέρασε με 0-2 από τη Λειψία, τερματίζει 2η, αλλά και οι ηττημένοι κουνάνε σεντόνι. Προβάδισμα 4ης θέσης η Γκλάντμπαχ. Ηττα, αλλά ελπίζει η Λεβερκούζεν. Στο Europa League Βόλφσμπουργκ, Χόφενχαϊμ.

Tη στιγμή που η πρωταθλήτρια Μπάγερν κυνηγούσε τα δικά της ρεκόρ, οι πιο αποδοτικές ομάδες αναφορικά με την αποτελεσματικότητά τους σε σχέση με τις ευκαιρίες που δημιουργούν, κοντραρίστηκαν για να σφραγίσουν το εισιτήριο για το Champions League. Τελικά δεν είχε σημασία το δικό τους αποτέλεσμα. Από τη στιγμή που η Λεβερκούζεν ηττήθηκε, Λειψία και Ντόρτμουντ θα κουνήσουν το σεντόνι και την επόμενη σεζόν. Οι φιλοξενούμενοι πήραν το τρίποντο (0-2) με τα δύο γκολ του Χάαλαντ (30’, 90’), ο οποίος έφτασε τα 44 σε όλες τις διοργανώσεις στη σεζόν. Ο Νορβηγός επιθετικός μάλιστα έχασε σημαντικές ευκαιρίες να βρει δίχτυα εκ νέου, αλλά η Λειψία δεν απείλησε ποτέ.

Στα χέρια της Γκλάντμπαχ το Champions εισιτήριο

Η Πάντερμπορν είχε υποβιβαστεί από την προηγούμενη αγωνιστική, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να είναι και πάλι ανταγωνιστική. Παρ' ότι βρέθηκε να χάνει μόλις στο τέταρτο λεπτό (Πάτρικ Χέρμαν), η ομάδα του (απόντα) Σεμπάστιαν Βασιλειάδη το πάλεψε όσο μπορούσε. Ισοφάρισε με τον Σβεν Μίχελ (54'), αλλά η Γκλάντμπαχ ήθελε μόνο νίκη και την πήρε (3-1) με δύο γκολ του Λαρς Στιντλ (55΄πέν., 73'), αποκτώντας προβάδισμα για την τέταρτη θέση που οδηγεί στο Champions League, μετά την ήττα της Μπάγερ Λεβερκούζεν από την Χέρτα στο Βερολίνο. Οι γηπεδούχοι τελείωσαν το ματς με δέκα, λόγω αποβολής του Ούβε Χίνεμαϊερ (65').

Αυτοκτονία της Λεβερκούζεν

Η Χέρτα Βερολίνου, μεταμορφωμένη με τον Μπρούνο Λαμπαντία στον πάγκο της, έπαιζε μόνο για το γόητρο. Η Μπάγερ Λεβερκούζεν, αντίθετα, έπαιζε τα ρέστα της για να διατηρηθεί στην τέταρτη θέση που οδηγεί στο Champions League της επόμενης περιόδου. Οι Ασπιρίνες του Πέτερ Μποζ, όμως, δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, ηττήθηκαν καθαρά με 2-0 (22' Ματέους Κούνια, 55' Λουκεμπάκιο) και την τελευταία αγωνιστική χρειάζονται μόνο νίκη επί της Μάιντς στο Λεβερκούζεν και μόνο εντός έδρας ήττα της Γκλάντμπαχ από την... Χέρτα, ώστε να κλέψουν την τέταρτη θέση στο νήμα.

Ευρώπη οι Λύκοι, 15 ματς χωρίς χαρά η Σάλκε
Τα 12 ματς χωρίς νίκη ήταν η χειρότερη επίδοση στην ιστορία της Σάλκε. Αυτό το αρνητικό ρεκόρ το ισοπέδωσε φέτος και δύσκολα θα υπάρξει χειρότερο στο μέλλον. Οι Βασιλικοί Μπλε είδαν τη Βόλφσμπουργκ να τους ισοπεδώνει με 1-4 στο γήπεδό τους και να του αφήνει στην 11η θέση. Ο Βέγκχορστ έβαλε τα πρώτα δύο γκολ (16’, 56’), ενώ είχε και δοκάρι. Μπαμπού (58’) και Ζοάο Βίκτορ (69’) ολοκλήρωσαν το καρέ των Λύκων και τους έστειλαν οριστικά στο Europa League. Το γκολ της τιμής από τον Ματόντο (70’) δεν πανηγυρίστηκε καν.

Κλείδωσε Ευρώπη η Χόφενχαϊμ

Καμία αντίσταση δεν συνάντησε η Χόφενχαϊμ απέναντι στην Ουνιόν Βερολίνου, με το εμφατικό 4-0 να της χαρίζει το εισιτήριο για το Europa League της ερχόμενης περιόδου. Η ομάδα του νεοφερμένου υπηρεσιακού, Ματίας Κάλτενμπαχ καθάρισε από νωρίς, με τον Μπεμπού να σκοράρει στο 11', τον Κράμαριτς στο 39' και τον Νταμπούρ να κάνει το 3-0 στο 45'. Ο αντικαταστάτης του στο β΄ημίχρονο, Μπάουμγκαρτνερ έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα, για την Χόφενχαϊμ που ξέφυγε με +4 από τη Φράιμπουργκ και εξασφάλισε την 7η θέση που οδηγεί στα προκριματικά, ενώ την τελευταία αγωνιστική θα έχει την ευκαιρία και για την 6η θέση που οδηγεί ομίλους.

Και του χρόνου Bundesliga οι Τράγοι

Την μαθηματική επικύρωση της παραμονής της στην πρώτη κατηγορία πανηγυρίζει η Κολωνία, μετά το 1-1 στο γήπεδό της (έδρα του τελικού του φετινού Europa League) με μια Άιντραχτ που έχασε και τις όποιες ελπίδες είχε να προλάβει την πρώτη επτάδα και την έξοδο στο Europa League. Ο Φλόριαν Κάιντς με πέναλτι άνοιξε το σκορ για τους Τράγους (45'), με τους Αετούς να ανεβάζουν στροφές και να φτάνουν δικαίως στην ισοφάριση με τον Μπας Ντοστ (73').

Έναν βαθμό πιο κοντά στο μπαράζ η Φορτούνα

Βαθμός που ενδεχομένως να της χαρίσει την σωτηρία ήταν αυτός απέναντι στην Άουγκσμπουργκ για την Φορτούνα Ντίσελντορφ. Οι γηπεδούχοι παρά το γκολ του Νίντερλεχνερ στο 10', απάντησαν στο 25' με τον πρώτο της σκόρερ και πέμπτο στην Bundesliga, Ρούτ Χενινγκς (15 γκολ) και κράτησαν την ισοπαλία ως το τέλος. Έτσι, απέχουν +2 από την 17η Βέρντερ και υπερισχύουν στη μεταξύ τους ισοβαθμία, πράγμα που σημαίνει ότι ένας βαθμός στην τελευταία αγωνιστική επί της Ουνιόν θα είναι αρκετός για να διεκδικήσει την παραμονή στο play-out ανόδου.

Σώθηκε η Μάιντς, στον... γκρεμό η Βέρντερ
Η Μάιντς πανηγυρίζει την παραμονή στη Bundesliga και η Βέρντερ Βρέμης βρίσκεται μια ανάσα από τον απόλυτο εφιάλτη, τον υποβιβασμό έπειτα από τέσσερις δεκαετίες. Στο κρισιμότερο ραντεβού της σεζόν, η Μάιντς ήταν συνεπής με την επιτυχία, επικράτησε 3-1 της Βέρντερ και θα παίξει στη Bundesliga και την επόμενη σεζόν. Αντίθετα, η ομάδα της Βρέμης θέλει νίκη στην τελευταία στροφή κόντρα στην Κολωνία εντός έδρας και παράλληλα ήττα της Φορτούνα στο Βερολίνο με την Ουνιόν για να παίξει μπαράζ! Οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί, προηγήθηκαν με τους Κουάισον, Μποέτιους και οι επεμβάσεις του Παβλένκα ήταν αυτές που δεν ανέβασαν κι άλλο το σκορ. Ο Οσάκο μείωσε για τη Βέρντερ στο 58', οι φιλοξενούμενοι πίεσαν, αλλά η κάκιστη αμυντική λειτουργία έφερε στο 85' το τρίτο γκολ για τη Μάιντς από τον Φερνάντες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα