Bundesliga: Τα παιχνίδια χωρίς φιλάθλους «σκοτώνουν» τους γηπεδούχους

Κώστας Τόπας
Bundesliga: Τα παιχνίδια χωρίς φιλάθλους «σκοτώνουν» τους γηπεδούχους

bet365

Μεγάλο πρόβλημα φαίνεται πως είναι πλέον για τους γηπεδούχους να μην έχουν τον κόσμο στο πλευρό τους, μετά τα νέα μέτρα που ισχύουν για την διεξαγωγή των αναμετρήσεων στη Bundesliga.

Οταν όλα στις ζωές μας κυλούσαν φυσιολογικά και οι φίλαθλοι μπορούσαν να βρεθούν στα γήπεδα και να υποστηρίξουν τις ομάδες, το ποσοστό νικών των γηπεδούχων ομάδων ήταν 43,3%. Πλέον, μετά τα νέα μέτρα εξαιτίας της πανδημίας, τα νούμερα έχουν μειωθεί σε μεγάλο βαθμό, φτάνοντας το 21,7%.

Στους 46 αγώνες που διεξήχθησαν μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος στη Γερμανία, σημειώθηκαν 22 νίκες (47,8%), 14 ισοπαλίες (30,5%) και μόνο 10 εντός έδρας νίκες (21,7%). Πριν την διακοπή τα νούμερα ήταν διαφορετικά. Οι ομάδες που αγωνίζονταν στο «σπίτι» τους ήταν τα φαβορί για την κατάκτηση των τριών βαθμών έχοντας ποσοστό νικών 43,3% ενώ οι φιλοξενούμενοι άγγιζαν το 34,8%.

Σχεδόν όλες οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας της Γερμανίας, έχουν επηρεαστεί από το γεγονός πως δίνουν παιχνίδια στις έδρες τους, χωρίς την παρουσία φιλάθλων. Αυτή η οποία φαίνεται πως δεν αντιμετωπίζει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στο «σπίτι» της, είναι η Μπάγερν Μονάχου η οποία πήρε το τρίποντο και στα δύο παιχνίδια που έδωσε στο «Αλιάνζ Αρένα», μετά την επανέναρξη, απέναντι σε Αιντραχτ Φρανκφούρτης και Φορτούνα.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα