Λεβερκούζεν - Μπάγερν 2-4: Γκολ, ρεκόρ και αγκαλιά με την κούπα (vid)

Λεβερκούζεν - Μπάγερν 2-4: Γκολ, ρεκόρ και αγκαλιά με την κούπα (vid)

bet365

Η Μπάγερν ήταν απολαυστική, διέλυσε με 4-2 τη Λεβερκούζεν και βρέθηκε στο +10 από τη Ντόρτμουντ! Ρεκόρ για Φλικ, Λέβα και Μίλερ, τα βλέμματα στον 17χρονο Βιρτς!

Ο Λέβα έφτασε τα 44 γκολ στη σεζόν (30 στο πρωτάθλημα), ο Μίλερ ισοφάρισε το ρεκόρ του Ντε Μπρόινε με 21 ασίστ, ο Φλικ είδε την ομάδα του στο 20ο του παιχνίδι στον πάγκο να φτάνει τα 65 γκολ… Ρεκόρ, ρεκόρ, αλλά και +10 από τη Ντόρτμουντ η Μπάγερν, η οποία διέλυσε με 4-2 τη Λεβερκούζεν στο Μπάι Αρίνα. Οι «ασπιρίνες» που είδαν τον Χάβερτς να αισθάνεται ενοχλήσεις πριν το ματς, θα δώσουν μάχη για την τετράδα. Αυτό που τους έμεινε είναι πως 17χρονος Βιρτς έγινε ο νεότερος σκόρερ της Bundesliga. Χάνουν το ματς με τη Γκλάντμπαχ οι Λεβαντόφσκι, Μίλερ λόγω καρτών.


Η Λεβερκούζεν μπήκε δυνατά στο ματς, πίεσε και στην πρώτη τελική της κατάφερε να βρει δίχτυα, όταν από πάσα του Μπάουμγκαρτλινγκερ, ο Αλάριο με ιδανικό τελείωμα πέτυχε το 1-0. Βέβαια, περίμενε λίγο το... VAR, ωστόσο ήταν από σωστή θέση και το τέρμα μέτρησε κανονικά. Οι γηπεδούχοι ήταν εξαιρετικοί στο ανασταλτικό κομμάτι και κράτησαν τους Βαυαρούς για 20 λεπτά μακριά από την περιοχή της. Ωστόσο, οι «ασπιρίνες» έκαναν το λάθος να δώσουν χώρο, ανέβασαν την πίεσή τους και το... πλήρωσαν! Στο 27' από λάθος του Ντιαμπί στον άξονα, ο Γκορέτσκα βρήκε εξαιρετικά τον Κομάν, ο οποίος με άψογο πλασέ έφερε το ματς στα ίσα. Ηταν το 62ο τέρμα της Μπάγερν στο 20ο παιχνίδι του Φλικ. Κανένας άλλο κόουτς στη Βundesliga δεν έχει πετύχει κάτι ανάλογο έπειτα από 20 παιχνίδια.

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους, Κομάν και Ντέιβις δημιουργούσαν πολλά προβλήματα από τα αριστερά, ενώ η κατοχή έφτασε στο 65%. Στο 39' ο Λεβαντόφσκι δεν μπόρεσε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση, αλλά τρία λεπτά αργότερα ήρθε το δεύτερο τέρμα. Οι Βαυαροί κυκλοφόρησαν εξαιρετικά τη μπάλα, ο Μίλερ έσπασε τη σωστή στιγμή στον Γκορέτσκα και ο τελευταίος με εντυπωσιακό σουτ πέτυχε το 2-1. Ηταν η 19η ασίστ του Γερμανού, που κάνει από τις καλύτερες σεζόν στην καριέρα του. Η Λεβερκούζεν είχε καταρρεύσει και στο 44' ο Χραντέτσκι έσωσε στο σουτ του Γκνάμπρι. Ωστόσο, ένα λεπτό αργότερα ήρθε ακόμα ένα τέρμα. Κάκιστη αμυντική λειτουργία και ο Γκνάμπρι από ασίστ του Κίμιχ με ιδανικό πλασέ σημείωσε το 3-1.

Το ξεκίνημα δεν είχε τον ρυθμό του πρώτου, αλλά η Μπάγερν κρατούσε τον έλεγχο και στο 55΄ θα μπορούσε να σκοράρει ξανά, αλλά ο Μίλερ δεν μπόρεσε από πλεονεκτική θέση να σκοράρει. Η Λεβερκούζεν δεν μπορεί να μπει στο ματς, κομμένη στα δυο και χωρίς λύσεις στο δημιουργικό κομμάτι. Η Μπάγερν ανέβασε ρυθμό μετά το 60', ο Γκνάμπρι έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 64', αλλά δυο λεπτά αργότερα ήρθε το τέταρτο γκολ. Ο Μίλερ έκανε την 20η φετινή του ασίστ και ο Λεβαντόφσκι σκόραρε, φτάνοντας τα 30 γκολ στη Βundesliga και τα 44 στη σεζόν! Ο Πολωνός κυνήγησε ακόμα ένα τέρμα, ωστόσο σε δυο ακόμα περιπτώσεις έχασε την ευκαιρία… Αν υπήρξε ένα θετικό για τη Λεβερκούζεν, ήταν το πρώτο γκολ του 17χρονου Βιρτς (89΄), ο οποίος έπιασε την ευκαιρία που του έδωσε ο Μπος. Το 4-2 έστειλε τη Μπάγερν στο +10 από τη Ντόρτμουντ, ενώ κράτησε τη Λεβερκούζεν στην 5η θέση (ισοβαθμεί με τη Γκλάντμπαχ).

Λεβερκούζεν: Χραντέτσκι, Μπέντερ, Ντράγκοβιτς, Ταπσόντα, Αράνγκις, Μπάουμγκάρτλινγκερ (62' Παουλίνιο), Μπελαραμπί (46' Βιρτς), Αμίρι (46' Ντεμιρμπάι), Αλάριο (76' Βόλαντ), Μπέιλι (46' Βέντελ)

Μπάγερν: Νόιερ, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Κίμιχ, Παβάρ, Γκορέτσκα (74' Μαρτίνεθ), Γκνάμπρι (74' Τιάγκο), Κομάν (66' Πέρισιτς), Ντέιβις (85΄ Ερνάντες), Μίλερ, Λεβαντόφσκι

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα