Χέρτα - Ουνιόν Βερολίνου 4-0: Το... εξπρές του Λαμπαντία! (vids)

Χέρτα - Ουνιόν Βερολίνου 4-0: Το... εξπρές του Λαμπαντία! (vids)

bet365

Η Χέρτα του Λαμπαντία εντυπωσιάζει, πέτυχε τη δεύτερη νίκη στην επανέναρξη, μετατρέποντας το ντέρμπι του Βερολίνου (4-0 την Ουνιόν) σε παράσταση για ένα ρόλο.

Τρία γκολ στη Χόφενχαϊμ, τέσσερα στην Ουνιόν (4-0) και η Χέρτα του Λαμπαντία από το… πουθενά μπαίνει στο κόλπο για την Ευρώπη! Ο… 4ος φετινός προπονητής των πρωτευουσιάνων δημιούργησε στη διακοπή μια… κανονική ομάδα, η οποία πάντως φορτσάρει στο β’ ημίχρονο! Aλλωστε, με έξι βαθμούς και... 7-0 τέρματα o Μπρούνο Λαμπαντία έχει το καλύτερο ξεκίνημα προπονητή στην ιστορία του συλλόγου στη Bundesliga. Μάλιστα, στο άδειο Ολυμπιακό Στάδιο, η Χέρτα έσπασε την κατάρα, μιας και ήταν η πρώτη εντός έδρας νίκη της στο 2020 (14/12 η τελευταία, 1-0 με Φράιμπουργκ). Αντίθετα, η Ουνιόν παρουσιάστηκε απογοητευτική στο ντέρμπι της πόλης, χωρίς λύσεις και πάθος!

Είχε φάσεις, όχι γκολ η Χέρτα
Η ατμόσφαιρα κρύα, το Ολυμπιακό Στάδιο παγωμένο και το πρώτο ημίχρονο... κάκιστο. Η Χέρτα «σφιγμένη», μιας και δεν μπορούσε να κάνει το παιχνίδι της και η Ουνιόν... χωρίς εμπνεύσεις, αλλά και λύσεις στην πίεση της αντιπάλου. Η ομάδα του Λαμπαντία είχε τον έλεγχο, το ποσοστό κατοχής έφτασε στο 65%, ενώ ο Μπογιατά φρόντισε να «κλειδώσει» τον πρώτο σκόρερ της αντιπάλου, τον Άντερσον. Σε ένα παιχνίδι χωρίς ρυθμό η Χέρτα είχε τρεις καλές φάσεις για γκολ, αλλά ξέρει πως δεν της... πάει το α' ημίχρονο! Στο 18΄ο Λουκεμπάκιο νικήθηκε από τον Γκίκιεβιτς, ενώ στο 27΄ ο Πολωνός γκολκίπερ έδιωξε το τακούνι του Κούνια. Ο Βραζιλιάνος είχε κι ένα ωραίο σουτ στο 38', αλλά και πάλι ο Γκίκιεβιτς είχε τον τρόπο!

Απίθανο ξέσπασμα και τεσσάρα…
Το σκηνικό στην επανάληψη ήταν βγαλμένο από τα ωραιότερα όνειρα του Λαμπαντία, αφού σε δέκα λεπτά η ομάδα του βρήκε τρεις φορές δίχτυα και ξαναμπήκε στο κόλπο της Ευρώπης (στο -5 από τη Βόλφσμπουργκ)! Ο Ιμπίσεβιτς έδωσε το ρυθμό και οι γηπεδούχοι έκαναν ό,τι ήθελαν απέναντι σε μια μουδιασμένη και εξαιρετικά απογοητευτική αμυντικά Ουνιόν! Στο 51΄ ο Νταριντά έκανε υπέροχη σέντρα και ο Βόσνιος σκόραρε το 5ο του γκολ στο πρωτάθλημα με ωραία κεφαλιά. Στο επόμενο λεπτό ήρθε και το δεύτερο τέρμα. Εγινε η σέντρα και στην εξέλιξη της φάσης, ο Ιμπίσεβιτς έκανε την πάσα, λάθος εκτίμηση του Πάρενσεν και ο Λουκεμπάκιο με ιδανικό πλασέ πέτυχε το 6ο του γκολ! Μεταμορφωμένη η Χέρτα κατόρθωσε στο 61΄ να σκοράρει ξανά! O Koύνια άρχισε την προσπάθεια, ο Ιμπίσεβιτς μοίρασε ξανά στον Βραζιλιάνο που πέτυχε το 3-0! Οι φιλοξενούμενοι πέταξαν λευκή πετσέτα και η Χέρτα είχε τη διάθεση, αλλά και τον τρόπο να σκοράρει ξανά, όταν από κόρνερ, ο Μπογιατά στο 77' με καρφωτή κεφαλιά διαμόρφωσε το 4-0. Ηταν η πρώτη φορά που οι γηπεδούχοι κράτησαν ανέπαφη την εστία τους εντός από τις 21 Δεκεμβρίου!

Χέρτα: Γιαρστάιν, Πέκαρικ, Πλάτενχαρντ, Μπογιατά, Τορουναρίγκα, Σκιέλμπρεντ (81' Σάμαρντζιτς), Νταριντά (80΄ Μάιερ), Γκρούγιτς, Ιμπίσεβιτς (75΄Πιόντεκ), Λουκεμπάκιο (75΄Ντίλροσουν), Κούνια (66' Μίτελσταντ)

Ουνιόν: Γκίκιεβιτς, Ράιχαλ (63΄Ράιερσον), Χούμπνερ, Τρίμελ, Φρίντριχ, Πάρενσεν, Αντριχ (72΄Κρόος), Πρέμελ, Μπίλτερ (63' Μάλι), Αντερσον (71' Πόλτερ), Ινγκβαρτσεν (57΄Ούτζα)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα