Ο Ποντόλσκι βγάζει πολλά εκατομμύρια από τα κεμπάπ

Ποντόλσκι

bet365

Η περιουσία του Ποντόλσκι δεν εκτοξεύθηκε από το ποδόσφαιρο, αλλά από τα κεμπαπτζίδικα. Ο Γερμανός είναι πλέον... αυτοκράτορας του κεμπάπ.

Στα 38 του, ο πρώην Γερμανός διεθνής (2004-2017) διαχειρίζεται πολλές επιχειρήσεις, χωρίς να έχει πει «αντίο» στο ποδόσφαιρο. Ο Λούκας Ποντόλσκι είναι αρχηγός της Γκόρνικ, 7η στην πρώτη κατηγορία της Πολωνίας. Το περασμένο Σάββατο, ο Ποντόλσκι συνέβαλε στη νίκη της ομάδας του δίνοντας ασίστ κόντρα στην Γιαγκελόνια (2-1).

Το ποδόσφαιρο δεν είναι το μοναδικό που τον κρατά απασχολημένο, υπάρχουν κι άλλα πλάνα που γεμίζουν το πρόγραμμά του. Εστιατόρια με ντονέρ, δική του εταιρεία παγωτού, εταιρεία που διοργανώνει μουσικά φεστιβάλ, δική του σειρά αθλητικών ενδυμάτων, ποδοσφαιρικά γήπεδα... Η επιχειρηματική αυτοκρατορία του Ποντόλσκι εκτείνεται από το γρήγορο φαγητό μέχρι τον αθλητισμό. Εκρηκτικό μείγμα...

Στις 4 Ιανουαρίου 2018, ο παίκτης άνοιξε το πρώτο του κεμπαπτζίδικο. Σήμερα, είναι επικεφαλής της εταιρείας «Mangal Döner». Ο παίκτης που έπαιξε έξι χρόνια στην Κολωνία και δέθηκε με την πόλη, είδε την εταιρεία να εκτοξεύεται και 19 μαγαζιά να έχουν το λογότυπο του «Mangal Döner». Ο ίδιος λέει: «Έφαγα το πρώτο μου ντονέρ κεμπάπ όταν άρχισα να περπατάω. Έχω ιστορία με το ντονέρ κεμπάπ, ξέρω τα πάντα για αυτό».

Την Κυριακή, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Βερολίνο και στο νέο εστιατόριο του Γερμανού ποδοσφαιριστή. «Ήταν τρελό, υπήρχαν τόσοι πολλοί άνθρωποι που περίμεναν, ίσως και 2.000» λέει ο ίδιος που δεν μπορούσε να το πιστέψει. «Έχω παίξει στα μεγαλύτερα γήπεδα, αλλά είμαι περήφανος που υποδέχθηκε ο κόσμος αυτό το επιχειρηματικό πλάνο». Ο Γερμανός έκανε το ταξίδι μετ' επιστροφής με τζετ από το Κατοβίτσε. Μάλιστα, άλλαξε το περιβραχιόνιο του αρχηγού με την ποδιά του σεφ για να φωτογραφηθεί.

Προφανώς, οι δουλειές πάνε καλύτερα από την μπάλα για τον ποδοσφαιριστή - επιχειρηματία. «Βγάζω περισσότερα χρήματα με τα ντονέρ από ό,τι όταν ήμουν στην κορυφή του ποδοσφαίρου», λέει ο 37χρονος. Η περιουσία του υπολογίζεται σε περίπου 210 εκατομμύρια ευρώ.

Επόμενος αγώνας αυτό το Σάββατο κόντρα στη Λεχ Πόζναν. Μάλιστα, αν η Γκόρνικ κερδίσει, τότε υποσχέθηκε πως θα κεράσει τους συμπαίκτες του ντονέρ κεμπάπ .

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα