Bundesliga: Απόδραση της Ντόρτμουντ από το Βερολίνο, καταιγιστική η Λειψία

Newsroom
Ντόρτμουντ

bet365

Η Ντόρτμουντ άφησε πίσω τα άσχημα αποτελέσματα και με διπλό στην έδρα της Ουνιόν (0-2) παρέμεινε σε τροχιά τετράδας. Επίδειξη δύναμης από τη Λειψία που διάσυρε με 4-1 τη Μπόχουμ, εξάρα για την Άουγκσμπουργκ!

Επιστροφή στις νίκες για τη Ντόρτμουντ! Οι Βεστφαλοί άφησαν πίσω τους τα άσχημα αποτελέσματα των τελευταίων εβδομάδων και δραπέτευσαν με το τρίποντο (0-2) από την έδρα της Ουνιόν Βερολίνου που τους κράτησε εντός τετράδας. Τον δρόμο της νίκης άνοιξε ο Αντεγιέμι στο 41΄, όταν με εκπληκτικό curler από το ύψος της περιοχής σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι κι από εκεί τα δίχτυα. Το διπλό σφράγισε στις καθυστερήσεις ο Μάατσεν που έγραψε το 2-0 και κλείδωσε το τρίποντο των Βεστφαλών.

Επιτέλους νίκη για την Άιντραχτ

Διπλό στην έδρα της Χάιντενχαϊμ πανηγύρισε η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία επιβλήθηκε 2-1 και ανέβηκε στην έκτη θέση. Το αυτογκόλ του Γκίμπερ έβαλε μπροστά τους Αετούς, με τον Ενκουνκού να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του στο 49΄. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο τελικό 2-1 με γκολ του Πίρινγκερ.

Ξέσπασε με τεσσάρα η Λειψία

Η Λειψία με ανατροπή νίκησε εκτός έδρας της Μπόχουμ με το εμφατικό 4-1 και επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα με 2-1 από την Μπάγερν την περασμένη αγωνιστική. Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ στην αναμέτρηση, με το τέρμα του Μαξιμίλιαν Βίτεκ στο 7ο λεπτό του ματς. Οι Ταύροι αντέδρασαν και ισοφάρισαν στο ημίωρο, με το γκολ του Ντάνι Όλμο πριν οδηγηθούν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Στην επανάληψη, τα τρία τέρματα για τη Λειψία πέτυχαν οι Οπεντά (68'), Όρντετς (71') με αυτογκόλ και ο Πόουλσεν στο 72ο λεπτό του ματς για την επικράτηση της ομάδας του Μάρκο Ρόζε.

Πέρασε... αέρας η Άουγκσμπουργκ από το Ντάρμσταντ

Η Άουγκσμπουργκ με πρωταγωνιστή τον Ντεμίροβιτς που σκόραρε δις και μοίρασε και μία ασίστ, «διέσυρε» με 6-0 την Ντάρμσταντ εκτός έδρας και ανέβηκε στη 10η θέση της Bundesliga με 29 βαθμούς. Η ομάδα του Τζες Τόρουπ δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα στο «Merck-Stadion» και... διέλυσε την Ντάρμσταντ με τα τέρματα των Τιετζ (1', 84'), Γιένσεν (12'), Ντεμίροβιτς (20', 29') και ο Βάργκας στο 25ο λεπτό της αναμέτρησης. Αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης, οι οργανωμένοι οπαδοί των γηπεδούχων τα... έψαλλαν στους παίκτες του Τόρστεν Λίμπερκνεχτ, για την απογοητευτική τους εικόνα στο ματς.

«Μοιρασιά» για Μάιντς και Γκλάντμπαχ

Μάιντς και Γκλάντμπαχ ήρθαν ισόπαλες με σκορ 1-1 στη «MEWA Arena», για την 24η αγωνιστική της Bundesliga. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος του ματς και ευτύχησαν να προηγηθούν με το τέρμα του Μπούρκαρντ στο 12ο λεπτό. Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό άλλαξε και η Γκλάντμπαχ ανέβασε στροφές, φτάνοντας στην ισοφάριση στο 55ο λεπτό με το γκολ του Ενγκουμού, ο οποίος διαμόρφωσε και το τελικό σκορ του παιχνιδιού. Αξίζει να σημειωθεί πως η Μάιντς έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 84', καθώς αποβλήθηκε ο Κορ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Περισσότερα σε λίγο...

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα