Bundesliga: Η Μπόχουμ έριξε την Χέρτα με «μαχαιριά» στο 90+5'

Newsroom
Μπόχουμ - Χέρτα

bet365

Η Μπόχουμ με γκολ του Σλότερμπερκ στο 90+4' έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από την έδρα της Χέρτα (1-1) και έριξε τους Βερολινέζους στη δεύτερη κατηγορία. Η Χόφενχαϊμ νίκησε την Ουνιόν Βερολίνου και εξασφάλισε μαθηματικά την παραμονή της στην Bundesliga.

Η Χέρτα μετά από 18 χρόνια υποβιβάστηκε από την Bundesliga! Η ομάδα του Βερολίνου νικούσε με 1-0 την την Μπόχουμ μέχρι το 90+4' και ήλπιζε σε... θαύμα στην τελευταία αγωνιστική, όμως ο Σλότερμπερκ ισοφάρισε σε 1-1, χάρισε κομβικό βαθμό στην ομάδα του και κατέστρεψε τα όνειρα των γηπεδούχων.

Στο 19' ο Λουκεμπάκιο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Μπόχουμ, όμως μετά από παρέμβαση του VAR το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 63' όταν ο Ρίχτερ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Τουσάρ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι Βερολινέζοι προσπάθησαν να διατηρήσουν μέχρι τέλος το τρίποντο που θα τους κρατούσε ζωντανούς έστω και προσωρινά, όμως στο 90+4' ο Σλότερμπεκ ισοφάρισε με κεφαλιά σε 1-1 και έριξε την Χέρτα στην δεύτερη κατηγορία. Η ομάδα των Σταφυλίδη - Λαμπρόπουλου (αμφότεροι δεν αγωνίστηκαν) είναι 15η, με 32 βαθμούς, στο +1 από τη Σάλκε. Από την πλευρά τους οι ουραγοί γηπεδούχοι είναι στους 26 βαθμούς, στο -6 από την παραμονή, με μια αγωνιστική να απομένει.

Παραμένει ζωντανή η Σάλκε

Η Σάλκε αναδείχθηκε ισόπαλη με την Άιντραχτ, εντός έδρας, με σκορ 2-2 και την τελευταία αγωνιστική θα παίξει τα ρέστα της για την παραμονή. Οι Βασιλικοί Μπλε είναι στους 31 βαθμο΄θς, στο -1 από την 15η Μπόχουμ και στο +2 από την Στουτγκάρδη, έχοντας όμως ματς περισσότερο.

Οι γηπεδούχοι άρχισαν ιδανικά το παιχνίδι και προηγήθηκαν μόλις στο πρώτο λεπτό με τον Τερόντ. Οι Αετοί ισοφάρισαν στο 21' με τον Καμάντα και στο 59' ο Τούτα έκανε, προσωρινά, την ανατροπή. Ο Πόλτερ πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης στο 85' και χάρισε έναν βαθμό στη Σάλκε, ο οποίος μπορεί να αποδειχθεί σημαντικός.

Κλείδωσε η παραμονή για τη Χόφενχαϊμ, σε μπελάδες η Ουνιόν

Την παραμονή της στην πρώτη κατηγορία εξασφάλισε η Χόφενχαϊμ. η οποία επικράτησε 4-2 της Ουνιόν που από την πλευρά της πλέον παίζει τα ρέστα της την τελευταία αγωνιστική απέναντι στη Βέρντερ για να διασφαλίσει μια θέση στην πρώτη τετράδα. Με τον κίνδυνο του υποβιβασμού να παραμένει ορατός, οι γηπεδούχοι μπήκαν στον αγώνα με το μαχαίρι στα δόντια και ευτύχησαν να προηγηθούν με 2-0 χάρη στα γκολ των Μπεμπού (22΄) και Κράμαριτς (36΄).

Λίγο πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους ωστόσο η Ουνιόν μπήκε ξανά στο ματς με καρφωτή κεφαλιά του Ντέκι, διαθέτοντας ολόκληρο το δεύτερο μέρος για να ισοφαρίσει. Στις καθυστερήσεις ωστόσο ο Κράμαριτς με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έγραψε το 3-1 για τους γηπεδούχους, με τους Βερολινέζους απλώς να επαναφέρουν για λίγο την ανησυχία μειώνοντας σε 3-2 με τον Λαϊντουνί (90+5΄).

Στην τελευταία φάση του αγώνα άλλωστε ο Νταμπούρ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα και κλείδωσε και μαθηματικά την παραμονή της Χόφενχαϊμ στη Bundesliga, τη στιγμή που η Ουνιόν παρέμεινε στην τέταρτη θέση σε ισοβαθμία με τη Φράιμπουργκ.

Συνεχίζεται το σερί χωρίς νίκη για τη Βέρντερ

Τέταρτη σερί αγωνιστική χωρίς νίκη για τη Βέρντερ Βρέμης, η οποία κόλλησε στο 1-1- απέναντι στην Κολωνία και περιορίστηκε στη 12η θέση της Bundesliga. Οι γηπεδούχοι μάλιστα βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 36' από γκολ του Τίγκες, όμως τουλάχιστον κατάφεραν να σώσουν τον βαθμό της ισοπαλίας με σκόρερ τον Σμιντ στο 73΄. Ένα αποτέλεσμα που κράτησε τα Κριάρια στη 10η θέση της βαθμολογίας, έξι βαθμούς πάνω από την ομάδα της Βρέμης.

Βαθμολογία:

bundesliga table

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα