Bundesliga: Αγχωτική νίκη για τη Μπάγερν στο Βερολίνο, «τριάρα» της Ντόρτμουντ στη Μπόχουμ με φανταστικό Μουκόκο

Newsroom
Bundesliga: Αγχωτική νίκη για τη Μπάγερν στο Βερολίνο, «τριάρα» της Ντόρτμουντ στη Μπόχουμ με φανταστικό Μουκόκο

bet365

Η Ντόρτμουντ με πρωταγωνιστή τον 17χρονο Γιουσουφά Μουκόκο νίκησε με 3-0 τη Μπόχουμ στη Βεστφαλία και ανέβηκε στην 3η θέση. Αγχώθηκε η Μπάγερν στο Βερολίνο αλλά νίκησε τη Χέρτα με 3-2 και προσωρινά προσπέρασε την Ουνιόν. «Τριάρες» για Βόλφσμπουργκ και Λειψία.

Στον «αστερισμό» του Μουσταφά Μουκόκο κινείται η Ντόρτμουντ! Οι Βεστφαλοί με πρωταγωνιστή το 17χρονο «wonder kid» που σκόραρε δύο φορές νίκησαν με 3-0 τη Μπόχουμ στη Βεστφαλία και ανέβηκαν στην 3η θέση, καθώς προσπέρασαν τη Φράιμπουργκ για έναν βαθμό, έχοντας, όμως παιχνίδι λπερισσότερα. Βασικοί για τους φιλοξενούμενους ο Κώστας Σταφυλίδης και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

O νεαρός σέντερ φορ των «κιτρινόμαυρων» άνοιξε το σκορ μόλις στο 8', όταν «άδειασε» τον Ορντέστ και με φανταστικό σουτ εκτός περιοχήςέστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 11' ο Βασίλης Λαμπρόπουλος έκανε πέναλτι και ο Τζιοβάνι Ρέινα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του. Στο 45+1' Ο Μουκόκο ευνοήθηκε από την κόντρα μετά από βαθιά μπαλιά του Ρέινα και με ένα σκαφτό πλασέ αρκετά μέτρα μακριά από την περιοχή έκανε το 3-0 και τελείωσε το ματς. O 17χρονος είναι ο νεαρότερος παίκτης που σκόραρε δις σε ματς της Bundesliga.

Ματσάρα στο Βερολίνο και αγχωτικό τρίποντο για τη Μπάγερν

Η Μπάγερν Μονάχου έκανε τα εύκολα... δύσκολα στο Βερολίνο. Προηγήθηκε με 3-0, η Χέρτα μείωσε σε 3-2 πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, όμως οι Βαυαροί διατήρησαν το προβάδισμα τους και πήραν το τρίποντο. Ο νεαρός Μουσιάλα άνοιξε το σκορ στο 12' μετά από ασίστ του Μανέ και ο φορμαρισμένος Τσούπο - Μότινγκ πέτυχε δύο γκολ σε ένα λεπτό (37' και 38'). Ο Καμερουνέζος σέντερ φορ σκόραρε για 7ο συνεχόμενο. Ο Λουκεμπάκιο μείωσε στο 40' και στο 45' ο Σέλκε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το 3-2, το οποίο «προστάτευσαν» οι παίκτες του Νάγκελσμαν μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Νίκη με τον «αέρα» των 16 η Άιντραχτ στο Άουγκσμπουργκ

Με την ψυχολογία που της έδωσε η πρόκριση στη νοκ-άουτ φάση του Champions League χάρη στη νίκη της στο Πόρτο η Άιντραχτ πήρε ακόμα ένα σημαντικό «διπλό» (1-2), αυτή τη φορά στη Βαυαβαρία και το Άουγκσμπουργκ. Οι γηπεδούχοι ήταν βέβαια αυτοί που άνοιξαν το σκορ μόλις στα 31 δευτερόλεπτα με όμορφη προσπάθεια του Μπερίσα, όμως οι Αετοί ισοφάρισαν με τον Ρόντε από κοντά στο 13'. Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 64ο λεπτό με τον Κνάουφ να σκοράρει με διαγώνιο σουτ, και έτσι η Άιντραχτ βρέθηκε στην 5η θέση της Bundesliga με 23 βαθμούς και η Άουγκσμπουργκ στην 14η με 14.

«Σίφουνας» η Βόλφσμπουργκ, πέρασε με 3-0 από την Μάιντζ

Επιστροφή στις νίκες για την Βόλφσμπουργκ που μετρούσε τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες στο πρωτάθλημα, με τους «λύκους» να θριαμβεύουν με 3-0 στην έδρα της Μάιντζ. O Βίμερ με δύσκολο γυριστό άνοιξε το σκορ στο 33', για να διπλασιάσει τα τέρματα των φιλοξενούμενων ο Άρνολντ στο 70' με αδιανόητη εκτέλεση φάουλ από τα 40 μέτρα! Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Μπακού στο 84' και πλέον η Βόλφσμπουργκ βρίσκεται σε απόσταση βολής από την Μάιντζ, αφού οι δύο ομάδες έχουν 17 και 18 πόντους και βρίσκονται στην 11η και την 10η θέση αντίστοιχα.

Στον αστερισμό του Ενκουνκού η Λειψία, 3-1 τη Χόφενχαϊμ

Αν έχεις Ενκουνκού... διάβαινε, θα πρέπει να είναι το μότο στη Λειψία, η οποία με τον Γάλλο αστέρα να ανοίγει το δρόμο προς τη νίκη (δυο γκολ) επικράτησε 3-1 στην έδρα της Χόφενχαϊμ και πάτησε στην πρώτη εξάδα της Bundesliga. Ο χορός των γκολ άνοιξε στο 17΄όταν ο 24χρονος έγραψε το 1-0 με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ, προτού οι γηπεδούχοι απαντήσουν στις αρχές του β΄μέρους με τον Ρούτερ (50΄). Η ισορροπία ωστόσο κράτησε μόλις για ένα επτάλεπτο, αφού ο Ενκουνκού χάρισε ξανά το προβάδισμα στη Λειψία, η οποία σφράγισε το διπλό με κεραυνό του Ντάνι Όλμο (69΄) για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα