Άιντραχτ - Ντόρτμουντ 1-2: «Απόδραση» από τη Φρανκφούρτη με... υπογραφή Μπέλινγκχαμ (vids)

Βασίλης Μπαλατσός
Σε ένα σκληρό ντέρμπι η Ντόρτμουντ νίκησε την κάτοχο του Europa League Άιντραχτ με 2-1 και έφυγε με το τρίποντο από τη Φρανκφούρτη. Σκόραρε και έκανε τη διαφορά για ακόμα ένα ματς ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ.

Μεγάλη νίκη για τη Ντόρτμουντ! Λίγα 24ωρα μετά τη μαθηματική εξασφάλιση της πρόκρισης στους «16» του Champions League η Μπορούσια νίκησε με 2-1 την Άιντραχτ, μέσα στην Φρανκφούρτη, ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας της Bundesliga με 22 βαθμούς και προσπέρασε τους Αετούς (20 β.).

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 20'. Ο Μάλεν έστρωσε τη μπάλα στον Μπραντ και ο Γερμανός μεσοεπιθετικός με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα ανάμεσα από τα πόδια του Τραπ. Oι γηπεδούχοι βρήκαν την απάντηση στο 26' με το δυνατό σουτ του Καμάντα εκτός περιοχής. Ο Μπέλινγκχαμ πέτυχε το γκολ που έκρινε το ματς στο 52' όταν μετά από ασίστ του 17χρονου Μουκόκο, «άδειασε» τον Τούτα και πλάσαρε εύστοχα. Ο 19χρονος Άγγλος μέσος έχει εννέα γκολ σε 19 εμφανίσεις με τα κιτρινόμαυρα την τρέχουσα σεζόν.

Άιντραχτ: Τραπ, Τούτα, Γιάκιτς, Εντικά, Εμπιμπέ, Καμάντα (84' Μπορέ), Ρόντε (72' Σο), Πελέγκρίνι, Λίντστρεμ (78' Αλάριο), Γκέτσε, Μουάνι

Ντόρτμουντ: Κόμπελ, Σούλε, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Αζάρ, Μπέλιγχαμ, Οζκάν, Αντεγέμι (69' Βολφ), Μπραντ (61' Τζαν), Μάλεν (61' Ρέινα), Μουκόκο (61' Μοντέστε)