Ντόρτμουντ - Μάντσεστερ Σίτι 0-0: «Μοιρασιά» και μαζί στους «16»

Βασίλης Μπαλατσός
Ντόρτμουντ - Μάντσεστερ Σίτι 0-0: «Μοιρασιά» και μαζί στους «16»

bet365

H Ντόρτμουντ και η Μάντσεστερ Σίτι έμειναν στην ισοπαλία χωρίς σκορ (0-0) στη Βεστφαλία και αμφότερες βρίσκονται στους «16» του Champions League. Κλείδωσαν την πρωτιά οι Πολίτες.

Ο 6ος όμιλος του Champions League ολοκληρώθηκε... μια αγωνιστική νωρίτερα, καθώς πλέον έχει κλειδώσει η βαθμολογία. Στη Βεστφαλία η Ντόρτμουντ και η ήδη «περασμένη» στους «16» Μάντσεστερ Σίτι αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς σκορ (0-0) στην επιστροφή του Έρλινγκ Χάαλάντ στο «Signal Iduna Park». H Μπορούσια εξασφάλισε την πρόκριση και οι Πολίτες «κλείδωσαν» την πρωτιά. Θυμίζουμε πως νωρίτερα η Σεβίλλη νίκησε με 3-0 την Κοπεγχάγη και θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία στο Europa League. Στην τελευταία θέση του ομίλου οι Δανοί, οι οποίοι είναι οι μοναδικοί που δεν έχουν σκοράρει μέχρι στιγμής στη διοργάνωση.

Όπως είναι λογικό για τα δεδομένα του ματς δεν έγιναν πολλές φάσεις στο Ντόρτμουντ. Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν αδιάφορη και η Ντόρτμουντ «βολευόταν» με την ισοπαλία. Οι Βεστφαλοί είχαν δυο καλές φάσεις στο πρώτο μέρος με πρωταγωνιστή τον ταχύτατο Καρίμ Αντεγέμι. Στο 15' βγήκε σε θέση βολής αλλά τον νίκησε ο Ορτέγκα και στο 35' έφυγε εκ νέου στην πλάτη της άμυνας των Πολιτών, έκανε το γύρισμα αλλά ο 17χρονος Μουκοκό αστόχησε με πλασέ στην κίνηση.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς. Στο 56' ο Μαχρέζ κέρδισε πέναλτι από τον Τσαν, ανέλαβε την εκτέλεση του αλλά τον νίκησε ο Κόμπελ και κράτησε ανέπαφη την εστία του. Ο Αλγερινός στην καριέρα του σε Λέστερ και Μάντσεστερ Σίτι έχει ευστοχήσει σε 19 από τα 27 πέναλτι που έχει εκτελέσει (70%) και έχει μόλις ένα στα τέσσερα τελευταία. Ο Μαχρέζ είχε αστοχήσει και στο παιχνίδι στην Κοπεγχάγη την προηγούμενη αγωνιστική.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως ο Ελληνο-Γερμανός αμυντικός Αντώνης Παπαδόπουλος μπήκε ως αλλαγή στο 87' και έκανε τη δεύτερη συμμετοχή του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μετά το ματς της Ντόρτμουντ με τη Σεβίλλη.

Ντόρτμουντ: Κόμπελ, Σλότερμπεκ, Ζίλε, Τσαν, Χούμελς, Αζάρ (82' Βολφ), Ρέινα (87' Παπαδόπουλος), Μπέλινγκχαμ, Αντεγέμι (73' Μάλεν), Μπραντ, Μουκοκό (82' Μοντέστ)

Μάντσεστερ Σίτι: Ορτέγκα, Κανσέλο (46' Ακάνζι) Ρούμπεν Ντίας, Στόουνς, Ακέ, Γκιντογκάν, Ρόδρι, Μαχρέζ (88' Πάλμερ), Φόντεν (81' Γκριλις), Άλβαρες, Χάαλαντ (46' Μπερνάρντο Σίλβα)

Αποτελέσματα:

Σεβίλλη - Κοπεγχάγη 3-0
Ντόρτμουντ - Μάντσεστερ Σίτι 0-0

Βαθμολογία

  1. Μάντσεστερ Σίτι 11 (11-1)
  2. Ντόρτμουντ 8 (9-4)
  3. Σεβίλλη 5 (5-9)
  4. Κοπεγχάγη 2 (0-11)

Τελευταία αγωνιστική

Κοπεγχάγη - Ντόρτμουντ
Μάντσεστερ Σίτι - Σεβίλλη

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα