Μπάγερν Μονάχου - Ντόρτμουντ 3-1: Πάρτι τίτλου και δέκατη σερί «σαλατιέρα»!

Μπάγερν Μονάχου - Ντόρτμουντ 3-1: Πάρτι τίτλου και δέκατη σερί «σαλατιέρα»!

bet365

Η Μπάγερν Μονάχου κέρδισε με 3-1 τη Μπορούσια Ντόρτμουντ στην «Allianz Arena» και κατέκτησε μαθηματικά το δέκατο διαδοχικό της πρωτάθλημα και 32ο στην ιστορία της!

H κυριαρχία της Μπάγερν Μονάχου συνεχίζεται! Οι Βαυαροί νίκησαν για όγδοο διαδοχικό «Klassiker» της Μπορούσια Ντόρτμουντ, με σκορ 3-1, διεύρυναν τη διαφορά στους 12 βαθμούς τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος της Bundesliga και κατέκτησαν μαθηματικά την 32η «σαλατιέρα» της σπουδαίας ιστορίας τους. Αυτό είναι το δέκατο διαδοχικό της Μπάγερν, η οποία είναι η μοναδική ομάδα στις πέντε κορυφαίες λίγκες της Ευρώπης που επί μία ολόκληρη δεκαετία κερδίζει το πρωτάθλημα.

Αποτελεσματική και προβάδισμα από ημίχρονο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με μέτριο ρυθμό και η πρώτη φάση έγινε με τη συμπλήρωση 15 λεπτών, όταν ο Γκορέτσκα μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κίμιχ τροφοδότησε με κεφαλιά τον Σερζ Γκνάμπρι, ο Γερμανός εξτρέμ κοντρόλαρε τη μπάλα και με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση άνοιξε το σκορ. Οι Βεστφαλοί είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 27' όμως το σουτ του Χάαλαντ μέσα από την περιοχή, πέρασε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, στο 29', ο Γκνάμπρι έστειλε και πάλι τη μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ του ακυρώθηκε για οφσάιντ στον Κομάν στην αρχή της φάσης.

Οι γηπεδούχοι εν τέλει διπλασίασαν το προβάδισμα τους στο 34', στη δεύτερη τους ευκαιρία που μέτρησε με τον «συνήθη» ύποπτο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Μετά την 20η ασίστ του Τόμας Μίλερ ο Πολωνό φορ σούταρα μέσα από την περιοχή και σκόραρε το 33ο του γκολ στην τρέχουσα Bundesliga, 48o στη σεζόν και 310ο στην καριέρα του! Ο 33χρονος επιθετικός πλήγωσε την πρώην ομάδα του και... αγαπημένη αντίπαλο του για 27η φορά.

Μείωσε η Ντόρτμουντ, το «τελείωσε» ο Μουσιάλα

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για τη Ντόρτμουντ, καθώς κέρδισε πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Κίμιχ στον Μάρκο Ρόις μέσα στην περιοχή, ο Εμρέ Τσαν ανέλαβε την εκτέλεση και μείωσε σε 2-1. Ο Ρόις θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 54', όμως ο Μάνουελ Νόιερ τον νίκησε. Στο 69' ήταν η σειρά του Χιτς να κάνει εντυπωσιακή επέμβαση, όταν είπε «όχι» στην εξ επαφής προσπάθεια του Λεβαντόφσκι.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ δεν ήταν σε καλό απόγευμα, καθώς μέσα σε ένα λεπτό έχασε δύο ευκαιρίες για να σκοράρει. Στο 80' μετά από λάθος του Ουπαμεκανό, πάτησε περιοχή, σούταρε, όμως απέκρουσε ο Νόιερ και στο 81' σούταρε εκτός περιοχής μέσα από την περιοχή και αστόχησε. Τελικά η Μπάγερν ήταν η ομάδα που σκόραρε ξανά, στο 81', με τον Σάμπιτσερ να στρώνει με το σώμα και τον Μουσιάλα εξ επαφής να κάνει το τελικό 3-1.

Μπάγερν Μονάχου (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Παβάρ, Ουπαμεκανό, Ερναντέζ, Ντέιβις, Κίμιχ (90+2' Σίλε), Γκορέτσκα, Γκνάμπρι (63' Μουσιάλα), Μίλερ (82' Σάμπιτσερ), Κομάν (82' Σανέ), Λεβαντόφσκι (90+2' Τσούπο-Μοτίνγκ)

Ντόρτμουντ (Μάρκο Ρόζε): Χιτς, Ακάντζι, Ζαγκαντού, Γκερέιρο, Βολφ (87' Πάσλακ), Τζαν, Μπέλιγχαμ, Μπραντ, Ρεϊνιέ (67' Μπίνοε-Γκίτενς), Ρόις, Χάαλαντ (88' Μουκόκο)

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα