Bundesliga: «Αυτοκτονία» για Στουτγκάρδη στο... ελληνικό ντέρμπι κόντρα στη Μπόχουμ (vid)

Newsroom
Bundesliga: «Αυτοκτονία» για Στουτγκάρδη στο... ελληνικό ντέρμπι κόντρα στη Μπόχουμ (vid)

bet365

Η Στουτγκάρδη του Ντίνου Μαυροπάνου ήταν έτοιμη να πανηγυρίσει σπουδαίο τρίποντο παραμονής, ωστόσο, η Μπόχουμ των Σταφυλίδη-Λαμπρόπουλου ισοφάρισε στο 90+4' κι απέδρασε με τον βαθμό. Διπλά τετράδας για Χόφενχαϊμ, Φράιμπουργκ.

Την ευκαιρία της να βαθμολογική «ανάσα» έχασε η Στουτγκάρδη, η οποία ισοφαρίστηκε στο 90+4' του εντός έδρας αγώνα με τη Μπόχουμ (1-1) των Ελλήνων, Κώστα Σταφυλίδη (πέρασε ως αλλαγή) και Βασίλη Λαμπρόπουλου (εκτός αποστολής) με μοιραίο τον Ντίνο Μαυροπάνο και παρέμεινε στην προτελευταία θέση με 19 βαθμούς, στο -3 από τη 16η Άουγκσμπουργκ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 56' χάρη στο αυτογκόλ του Μπέλα-Κότσαπ και έφτασαν κοντά στο τρίποντο, όμως στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο διεθνής Έλληνας στόπερ και κορυφαίος παίκτης της Στουτγκάρδης την τρέχουσα σεζόν έκανε πέναλτι, ο Λουέν ευστόχησε και χάρισε τον βαθμό στην ομάδα του.

Στο Μπίλεφελντ η Αρμίνια πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο στην πορεία της για την παραμονή στη Bundesliga, καθώς επικράτησε με 1-0 της Ουνιόν Βερολίνου, αφήνοντας την πίσω στην «κούρσα» για την έξοδο στην Ευρώπη. Το γκολ έκρινε στο 53' το γκολ του Μασάγια Οκουγκάβα μετά από ασίστ του Πάτρικ Βίμερ. Για τους γηπεδούχους ο Σεμπάστιαν Βασιλειάδης αγωνίστηκε βασικός και αναντικατάστατος, ενώ ο Στέφανος Καπίνο είδε το ματς από τον πάγκο.

Διπλά τετράδας για Χόφενχαϊμ-Φράιμπουργκ

Σταθερά σε τροχιά τετράδας παραμένουν τα δύο αουτσάιντερ της φετινής σεζόν, Χόφενχαϊμ και Φράιμπουργκ. Η ομάδα του Σεμπάστιαν Χένες πανηγύρισε σπουδαίο διπλόστην έδρα της Βόλφσμπουργκ (1-2), χάρη σε ανατροπή μέσα σε πέντε λεπτά στο τελευταίο τέταρτο! Οι Λύκοι είχαν πάρει προβάδισμα με τον νεοαποκτηθέντα από την Κοπεγχάγη, Βιντ, ο οποίος στο 36’ άνοιξε το σκορ και τον λογαριασμό με τη νέα του ομάδα. Ωστόσο, η άμυνα της Βόλφσμπουργκ προδόθηκε δύο φορές, από τους Μπρουν Λάρσεν στο 73’ και Κράμαριτς στο 78’ κι έμεινε στο τέλος με άδεια χέρια, πάντα σε χαμηλές πτήσεις και αρκετά κοντά με την επικίνδυνη ζώνη. Την ίδια ώρα που η Χόφενχαϊμ πατούσε τετράδα φτάνοντας τους 37 βαθμούς, η Φράιμπουργκ του Κρίστιαν Στράιχ ανταπέδιδε με διπλό στην έδρα της Άουγκσμπουργκ. Σε αντίθεση με το ματς της Χόφενχαϊμ, οι Αετοί έκριναν το αποτέλεσμα από το πρώτο μέρος, σκοράροντας δύο φορές με τον Πέτερσεν (4’) και τον Σλότερμπεκ (26’) για το 1-2 (είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Γκρέγκοριτς στο 16’). Έτσι, η Φράιμπουργκ έπιασε στους 37 βαθμούς τη Χόφενχαϊμ και η μάχη για το εισιτήριο της τετράδας μεταξύ τους αναμένεται συναρπαστική.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα