Μπόχουμ - Μπάγερν 4-2: Ιστορικός θρίαμβος κόντρα στους πρωταθλητές (vid)

Μπόχουμ - Μπάγερν 4-2: Ιστορικός θρίαμβος κόντρα στους πρωταθλητές (vid)

bet365

Το «μπαμ» της χρονιάς ανήκει στη Μπόχουμ. Η ομάδα των Λαμπρόπουλου-Σταφυλίδη συνέτριψε την πρωταθλήτρια Μπάγερν (4-2) με τέσσερα γκολ από το ημίχρονο και έγραψε χρυσή σελίδα στην ιστορία της, αφήνοντας τους πρωταθλητές να... ψάχνονται.

Είχε ξεχάσει πότε ήταν η τελευταία φορά που μια γερμανική ομάδα κατάφερε να της βάλει τέσσερα γκολ σε ένα ημίχρονο. Ήταν η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, το πολύ μακρινό 1976 κι έκτοτε δεν είχε πλησιάσει ποτέ σε τέτοιο φιάσκο. Σίγουρα όχι από μια νεοφώτιστη στη Bundesliga. Αυτό που έπαθε απέναντι στη Μπόχουμ, όμως, θα το θυμάται για καιρό. Η πρωταθλήτρια Μπάγερν υπέστη το απόλυτο κάζο, δεχόμενη ανατροπή με τέσσερα γκολ από το πρώτο μέρος (4-2), μετατρέποντας ένα όπως όλα έδειχναν χαλαρό απόγευμα σε ηχηρή «σφαλιάρα» ενόψει και των νοκ-άουτ του Champions League που ακολουθούν. Κι από την άλλη, η ομάδα των Βασίλη Λαμπρόπουλου και Κώστα Σταφυλίδη, η ίδια που στον πρώτο γύρο ηττήθηκε με 7-0 στην «Allianz Arena», έκανε όλη την Ευρώπη να παραμιλάει και ζει το δικό της όνειρο, παίρνοντας και μια ακόμα γερή ανάσα για την παραμονή της.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι πήρε από νωρίς το «όπλο» του, όπως προστάζει η κλάση και η παράδοσή του στα γερμανικά γήπεδα. Με την πρώτη (και μοναδική ως το 45') τελική της Μπάγερν στον στόχο, ο Πολωνός σούπερ σταρ έβαλε μπροστά τη Μπάγερν μόλις στο 9', προμηνύοντας μια αναμέτρηση στην οποία τον κυρίαρχο ρόλο θα είχε η ομάδα του. Αμ... δε. Βγαλμένη από τα όνειρα του πιο αιθεροβάμονα οπαδού της, η Μπόχουμ πήρε το σκαλπ της πρωτοπόρου με τέσσερα γκολ ως το τέλος του ημιχρόνου. Ο Αντουί-Ατζέι ισοφάρισε άμεσα (14') με ωραίο πλασέ στην αντεπίθεση χάρη και στην αδράνεια του «φευγάτου» Ζίλε και στο τελευταίο οκτάλεπτο σφραγίστηκε η ανατροπή με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Ο Λοκάντια με εκτέλεση πέναλτι, ο Γκαμπόα στο 40' με φανταστικό μονοκόμματο σουτ και ο Χόλτμαν με... κερασάκι μια απολαυστική «ζωγραφιά» στο 44', πλήγωσαν τρεις φορές τον Ούλραϊχ και διαμόρφωσαν το 4-1.

Όπως ήταν λογικό, στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι επικεντρώθηκαν στο πώς θα κρατήσουν μέχρι τέλους το ευνοϊκό προβάδισμα. Και τα κατάφεραν. Το μόνο που μπόρεσε να κάνει η Μπάγερν μέσω του μοναδικού διασωθέντα, Λεβαντόφσκι, ήταν να μειώσουν σε 4-2 στο 75' κι έτσι η Μπόχουμ για την οποία έπαιξε ο Κώστας Σταφυλίδης ως αλλαγή στο 72' πανηγύρισε την ιστορική νίκη μπροστά στο κοινό της. Πλέον, η Ντόρτμουντ έχει την ευκαιρία να μειώσει την απόσταση από τη Μπάγερν στο -6.

Μπάγερν Μονάχου (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Ούλραϊχ, Παβάρ, Ουπαμεκανό (46' Τολισό), Ζίλε, Ερναντέζ, Κίμιχ, Γκνάμπρι, Μίλερ (64' Τσούπο-Μότινγκ), Σανέ, Κομάν (75' Ζάμπιτσερ), Λεβαντόφσκι

Χ-αμένη ευκαιρία τετράδας για Φράιμπουργκ

Δυσκολεύει ο στόχος της τετράδας για την εντυπωσιακή φέτος Φράιμπουργκ, η πορεία της οποίας έχει αρχίσει να φθίνει. Οι Αετοί του Κρίστιαν Στράιχ έμειναν στο 1-1 εντός έδρας απέναντι στη Μάιντς κι έχασαν την ευκαιρία τους να ξαναπατήσουν τετράδα προσπερνώντας τη Λειψία. Ο Χακ έβαλε από το 31' μπροστά τους φιλοξενούμενους, ο Πέτερσεν ισοφάρισε δύο λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς στο 69', ωστόσο, η ανατροπή δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και η Φράιμπουργκ έμεινε στην 5η θέση, με ουκ ολίγες ομάδες να ακολουθούν από κοντά.

Διπλό-ανάσα για τη Βόλφσμπουργκ

Οι Λύκοι αντιδρούν... κι ας άργησαν. Δεύτερη σερί νίκη για τη Βόλφσμπουργκ, δεύτερη μεγάλη ανάσα για το σύνολο του Φλόριαν Κόχφελντ που είχε φτάσει στο όριο της επικίνδυνης ζώνης. Μετά την τεσσάρα επί της Γκρόιτερ Φιρτ, η Βόλφσμπουργκ έφυγε με το διπλό από την έδρα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, χάρη στα γκολ των Μαξ Κρούζε (28΄ πεν., το πρώτο με την πράσινη φανέλα μετά από έξι χρόνια) και Λουκεμπάκιο (90+3'). Έτσι, η Βόλφσμπουργκ αναρριχήθηκε στην 12η θέση και ξέφυγε στο +5.

Επιτέλους νίκη η Γκλάντμπαχ

Μαζί με το ξέσπασμα της Βόλφσμπουργκ, έσπασε το «ρόδι» και η Γκλάντμπαχ. Τα Πουλάρια επέστρεψαν στις νίκες μετά τις 7 Γενάρη και το διπλό επί της Μπάγερν, επικρατώντας της Άουγκσμπουργκ με 3-2 και «ξεκόλλησε» από το όριο της επικίνδυνης ζώνης. Κονέ στο 30' και Χόφμαν στο 46΄ έθεσαν τις βάσεις για το τρίποντο, ο Μπενσεμπαϊνί απάντησε στο προσωρινό 2-1 του Ιάγκο (55') με γκολ στο 67' και το τελικό 3-2 διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις από τον άλλοτε φορ του Ολυμπιακού, Άλφρεντ Φινμπόγκασον.

Αγνώριστη Γκρόιτερ Φιρτ εντός έδρας

Τρέχει σερί εντός έδρας και... ελπίζει η ουραγός, Γκρόιτερ Φιρτ. Για τέταρτο σερί ματς το Τριφύλλι της Γερμανίας έμεινε αήττητο κι αυτή τη φορά επικράτησε της Χέρτα Βερολίνου (2-1), παίρνοντας τα ηνία στο σκορ από τα 30''! Ο Χργκότα παραβίασε στην πρώτη φάση του ματς την εστία των πρωτευουσιάνων και με εύστοχο πέναλτι στο 70' έδωσε προβάδισμα ασφαλείας στη Γκρόιτερ, με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν απλά στο 82' χάρη στον Γκέχτερ και να παραμένουν κολλημένοι στο +1 από την επικίνδυνη ζώνη. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι έφτασαν τους 13 βαθμούς και χρειάζονται να συνεχίσουν το σερί τους για να μπουν ξανά στη συζήτηση της παραμονής, καθώς απέχουν εννέα βαθμούς από τη 16η Άουγκσμπουργκ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα