Χόφενχαϊμ - Ντόρτμουντ 2-3: Κυνική απόδραση και ξανά στο -3 από τη Μπάγερν (vid)

Newsroom
Χόφενχαϊμ - Ντόρτμουντ 2-3: Κυνική απόδραση και ξανά στο -3 από τη Μπάγερν (vid)

bet365

Με τρεις τελικές στον στόχο, η Ντόρτμουντ σκόραρε τρεις φορές και έφυγε με σπουδαίο διπλό από την έδρα της φορμαρισμένης Χόφενχαϊμ, απειλώντας ξανά τη Μπάγερν σε απόσταση βολής. Νίκες για Λεβερκούζεν, Ουνιόν, Φράιμπουργκ.

Το «σοκ» του αποκλεισμού από τη Ζανκτ Πάουλι και της χαμένης ευκαιρίας να σηκώσει κούπα με… εξουδετερωμένη τη Μπάγερν Μονάχου, την αναστάτωσε. Στο πρωτάθλημα, όμως, βρίσκει πάντα το καταφύγιό της, όπως συνέβη κι όταν τερμάτισε 3η στον όμιλο του Champions League κι αποκλείστηκε από τα νοκ-άουτ. Η Ντόρτμουντ πανηγύρισε σπουδαίο διπλό έστω και με «κυνική» προσέγγιση απέναντι στη Χόφενχαϊμ (2-3) κι επανέφερε τη διαφορά από την πρωτοπόρο Μπάγερν στο τρίποντο, έχοντας μόνο να ανησυχεί για τον Έρλινγκ Χάαλαντ που αποχώρησε τραυματίας στο 63’.

Ανήμερα του ντεμπούτου με τον γερμανικό σύλλογο πριν από δύο χρόνια, όποτε και είχε πετύχει χατ-τρικ, ο Νορβηγός ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στο 6’ μετά από υποδειγματική επίθεση των Βεστφαλών, σημειώνοντας το γκολ Νο56 σε 57 συμμετοχές στη Bundesliga! Λίγα λεπτά αργότερα, προσγειώθηκε άσχημα με το γόνατο και φάνηκε να αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα, αλλά έβγαλε κανονικά το υπόλοιπο του πρώτου μέρους. Στο φινάλε του οποίου, η Χόφενχαϊμ απάντησε με τον Αντρέι Κράμαριτς, ο οποίος έφτασε τα 100 γκολ με τη φανέλα της!

Η ομάδα του Σεμπάστιαν Χένες είχε τις περισσότερες ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος, η Ντόρτμουντ, όμως, την αποτελεσματικότητα. Ο κάπτεν Ρόις έβαλε ξανά μπροστά τους Βεστφαλούς από τη δεύτερη ασίστ του Μάλεν στο 58’ και το αυτογκόλ του Ράουμ στο 66’ έδωσε ακόμα ισχυρότερο προβάδισμα. Η Χόφενχαϊμ περιορίστηκε από κει και πέρα μόνο στη μείωση του σκορ με τον Ρίτερ (77’) και το 2-3 έμεινε μέχρι τέλους.

Ντόρτμουντ (Μάρκο Ρόζε): Κόμπελ, Βολφ (56’ Ζαγκαντού), Ακάντζι (83’ Πόνγκρατσιτς), Χούμελς, Γκερέιρο, Μπραντ (56’ Αζάρ), Νταούντ, Μπέλιγχαμ, Ρόις, Μάλεν (83’ Μουκοκό), Χάαλαντ (63’ Βίτσελ)

Πεντάρα για Λεβερκούζεν στο... τελευταίο ματς του Ρέτσου


Το διπλό στην έδρα της Γκλάντμπαχ έδωσε… φτερά ξανά στη Λεβερκούζεν, η οποία συνέχισε νικηφόρα με εμφατική πεντάρα κόντρα στην Άουγκσμπουργκ. Τι κι αν δεν σκόραρε ο Πάτρικ Σικ των 18 τερμάτων στη φετινή Bundesliga; Οι Ασπιρίνες ήταν καταιγιστικές και με πρωταγωνιστή τον Μούσα Ντιαμπί «κατάπιαν» τους Βαυαρούς. Ο Γάλλος εξτρέμ έκανε χατ-τρικ (24΄, 65’, 69’), ο Μπελαράμπι είχε ανοίξει τον δρόμο με γκολ από το 9’ και ο Αλάριο διαμόρφωσε το σχήμα του θριάμβου στο 81’, απέναντι στην Άουγκσμπουργκ που είχε μειώσει προσωρινά με τον Μάιερ στο 62’. Ο Παναγιώτης Ρέτσος πέρασε στο παιχνίδι ως αλλαγή στο 81’ και ίσως κατέγραψε την τελευταία του συμμετοχή στη Μπάγερ, καθώς όπως όλα δείχνουν θα μετακομίσει στο Campionato για χάρη της Ελλάς Βερόνα.

Διπλό τετράδας για την Ουνιόν

Η Ουνιόν συνεχίζει ακάθεκτη την εξαιρετική της πορεία στη φετινή Bundesliga, καθώς πανηγύρισε ένα σπουδαίο «διπλό» στην έδρα της Γκλάντμπαχ, με 2-1. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 17' χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κρούζε, μετά από παράβαση για χέρι αμυντικού που εντόπισε ο VAR. Οι γηπεδούχοι έφεραν το παιχνίδι στο 40' με τον Κουάντιο Κονέ να σκοράρει με σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Οι Βερολινέζοι τελικά κατάφεραν να βρουν το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, καθώς ο Κρούζε στο 84΄ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του, με το οποίο τη διατήρησε στην 4η θέση της βαθμολογίας, με 20 βαθμούς, έναν περισσότερο από την 5η Φράιμπουργκ. Από την πλευρά της η Μπορούσια βρίσκεται στη 12η θέση με 22 βαθμούς και απέχει εννέα βαθμούς από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Σε τροχιά Champions League η Φράιμπουργκ, 2-0 τη Στουτγκάρδη του Μαυροπάνου

Η Φράιμπουργκ μετά τη βαριά ήττα από τη Ντόρτμουντ με 5-1 και την ισοπαλία με την Αρμίνια επέστρεψε στις νίκες, καθώς επικράτησε με 2-0 της Στουτγκάρδης και πήρε το πρώτο της τρίποντο για το 2022. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 37' μετά από αυτογκόλ του στόπερ των Σουηβών, Χιρόκι Ίτο και στο 72' ο Κέβιν Σάντε διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Η Φράιμπουργκ παραμένει έναν βαθμό μακριά από την 4η θέση που οδηγεί στο Champions League, στην οποία βρίσκεται η Ουνιόν, ενώ από την πλευρά της η Στουτγκάρδη του βασικού και αναντικατάστατου, Ντίνου Μαυροπάνου βρίσκεται στην προτελευταία θέση με 18 βαθμούς.

Δεύτερη νίκη για την ουραγό Γκρόιτερ

Η Γκρόιτερ Φιρτ έκανε την... έκπληξη, καθώς επικράτησε με 2-1 της Μάιντζ, εντός έδρας και πανηγύρισε την δεύτερη νίκη της στην τρέχουσα Bundesliga. Oι γηπεδούχοι προηγήθηκαν «χτύπησαν» νωρίς, καθώς στο 12' ο Τζέρεμι Ντούτζιακ άνοιξε το σκορ με σουτ μέσα από την περιοχή, ενώ στο 66' πήραν προβάδισμα δύο γκολ, όταν ο Στέφαν Μπελ στην προσπάθεια του να απομακρύνει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν μόνο να μειώσουν το σκορ στο 90+3' με την κεφαλιά του Καρίμ Ονισίβο. Η ουραγός της Bundesliga έφτασε τους δέκα βαθμούς, χάρη στη δεύτερη νίκη της, με την προηγούμενη να είναι στις 12 Δεκεμβρίου, όταν είχε νικήσει και πάλι στην έδρα της την Ουνιόν με 1-0. Όσον αφορά τη Μάιντζ βρίσκεται στην 10η θέση με 27 βαθμούς, τέσσερις λιγότερους από την 6η Χοφενχάιμ.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα