Ντόρτμουντ - Άουγκσμπουργκ 2-1: Επιστροφή στις νίκες με ιστορικό Ρόις (vids)

Ντόρτμουντ - Άουγκσμπουργκ 2-1: Επιστροφή στις νίκες με ιστορικό Ρόις (vids)

Newsroom
Ντόρτμουντ - Άουγκσμπουργκ 2-1: Επιστροφή στις νίκες με ιστορικό Ρόις (vids)

bet365

Με τον Μάρκο Ρόις να γίνεται ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της με 100 γκολ και 100 ασίστ και τους Γκερέιρο-Μπραντ σκόρερ, η Ντόρτμουντ επέστρεψε στις νίκες επί της Άουγκσμπουργκ )2-1) και ανέβηκε 2η. Νίκη με σκόρερ Μαυροπάνο η Στουτγκάρδη, σούπερ διπλό η Γκλάντμπαχ.

Αρχίζει να ρολάρει και να ζει με την (προσωρινή) απουσία του Έρλινγκ Χάαλαντ η Ντόρτμουντ. Μετά τη μεσοβδόμαδη επιτυχία στο Champions League, η ομάδα του Μάρκο Ρόζε επέστρεψε στις νίκες εντός συνόρων, επικρατώντας πιο άνετα από ό,τι δείχνει το τελικό 2-1 επί της Άουγκσμπουργκ.

Ο Ραφαέλ Γκερέιρο έχει εξελιχθεί σε πρώτο βιολί της επίθεσης και το επιβεβαίωσε ξανά, αυτή τη φορά αναλαμβάνοντας την εκτέλεση πέναλτι στο 10ο λεπτό για το 1-0, με το τρίτο του γκολ τη φετινή σεζόν. Οι Βαυαροί απάντησαν πριν από την εκπνοή του ημιχρόνου με τον Ζεκιρί, αλλά αυτό δεν αποτέλεσε πρόβλημα.

Γιατί υπάρχει ακόμη ο Μάρκο Ρόις! Ο σπουδαίος κάπτεν της Μπορούσια έγραψε το όνομά του σε άλλη μία ιστορική σελίδα του κλαμπ, μοιράζοντας την ασίστ για το 2-1 του Γιούλιαν Μπραντ στο 51'. Ασίστ Νο100 για τον πολύπειρο Γερμανό, ο οποίος έγινε ο πρώτος που πιάνει τριψήφιο αριθμό σε γκολ και ασίστ στην ιστορία της Ντόρτμουντ!

Έτσι, οι Βεστφαλοί ανέβηκαν ξανά στη 2η θέση, στο -1 αλλά με ματς περισσότερο από την πρωτοπόρο Μπάγερν.

Με... άρωμα Ελλάδας η Στουτγκάρδη

Η Στουτγκάρδη ήθελε αυτό το «τρίποντο» για να απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη, και το πήρε, με τη συμμετοχή μάλιστα του Ντίνου Μαυροπάνου που βρήκε δίχτυα για δεύτερη φορά φέτος.

Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός έκλεψε την μπάλα από δεξιά, διένυσε αρκετά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και πέτυχε ένα εντυπωσιακό τέρμα για το 2-0 της ομάδας του.

Στα του αγώνα, ο Κεμπφ στο 18ο λεπτό ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, με τον Έλληνα αμυντικό να διπλασιάζει τα τέρματα για την ομάδα του με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού και τον Μάσιμο στο 81' να «γράφει» το 3-0. Η Χόφενχαϊμ κατάφερε μονάχα να μειώσει στο 84' με τον Μπρουν Λάρσεν στο τελικό 3-1.

Μεγάλο «διπλό» της Γκλάντμπαχ στο «σπίτι» της Βόλφσμπουργκ

Η Γκλάντμπαχ πέτυχε την τρίτη νίκη της στα τέσσερα τελευταία ματς με εμφατικό «διπλό» στην έδρα της Βόλφσμπουργκ (3-1). Ο Εμπολό άνοιξε το σκορ μόλις πέντε λεπτά μετά την σέντρα και ο Χόφμαν στο 7' έδωσε στους φιλοξενούμενους αέρα δύο τερμάτων. Ο Βάλντσμιντ στο 24' μείωσε σε 2-1, αλλά η αποβολή του Λακρουά στο 76ο λεπτό μείωσε κατά πολύ τις πιθανότητες των γηπεδούχων να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα, με την Γκλάντμπαχ να κάνει τελικά το 3-1 στις καθυστερήσεις με «δράστη» τον Σκάλι.

Ασταμάτητη Φράιμπουργκ, διπλό και 3η θέση!

Είναι σε φόρμα και κανείς δεν μπορεί να μπει εμπόδιο στο τρομερό της ξεκίνημα. Η Φράιμπουργκ παραμένει αήττητη μετά από επτά αγωνιστικές, μετά και το νέο σούπερ διπλό που πήρε από την έδρα της Χέρτα (1-2)! Οι Αετοί προηγήθηκαν στο 17' με τον Λίνχαρτ και παρά το γκολ ισοφάρισης στο 70' από τον Πιόντεκ, αντέδρασαν με τον Πέτερσεν στο 78', τη «χρυσή» αλλαγή του Κρίστιαν Στράιχ που είχε περάσει στο ματς δύο λεπτά νωρίτερα! Έτσι, συνέχισαν ακάθεκτοι φτάνοντας τους 15 βαθμούς (όσους και η Ντόρτμουντ) και φιγουράρουν στην 3η θέση!

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα