Στη δικαιοσύνη τα αποδεικτικά στοιχεία για το ΟΦΗ-Αιγινιακός!

Gazzetta team
Στη δικαιοσύνη τα αποδεικτικά στοιχεία για το ΟΦΗ-Αιγινιακός!

bet365

Στην Εισαγγελία και στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ βρίσκονται οι αποδείξεις περί χειραγώγησης του αγώνα ΟΦΗ-Αιγινιακού σύμφωνα με την «Δίκη στον ΣΚΑΪ».

Tα αποδεικτικά στοιχεία για τα όσα έγινα στο ματς του ΌΦΗ με τον Αιγινιακό (6-0) που διεξήχθη στις 12 Νοέμβρη βρίσκονται στην Εισαγγελία και στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ σύμφωνα με τη «Δίκη στον ΣΚΑΪ».

Η αρχή έγινε με την ένορκη κατάθεση του προπονητή του Απόλλωνα Πόντου, Δημήτρη Καλαϊτζίδη (φωτογραφία), ο οποίος ισχυρίστηκε στην αθλητική εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, Ευαγγελία Λιάσου, ότι «ο μεγαλομέτοχος του Αιγινιακού Γιάννης Νιώπας παραδέχθηκε ότι η ομάδα του είχε μειωμένη απόδοση στον εκτός έδρας αγώνα με τον ΟΦΗ για στοιχηματικούς λόγους».

Η εισαγγελική έρευνα αποκάλυψε ότι το τιμολόγιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε η αποστολή του Αιγινιακού στο Ηράκλειο της Κρήτης πληρώθηκε από αλλοδαπή εταιρεία, της οποίας νόμιμος εκπρόσωπος ήταν ο Φώτης Τσάλος, τότε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΟΦΗ.

Επίσης, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των μελών της αποστολής του Αιγινιακού (Πειραιάς-Ηράκλειο) πληρώθηκαν από τον Γιώργο Πηρουνάκη, μέλος του εμπορικού τμήματος της ΠΑΕ ΟΦΗ και κουμπάρος του Φώτη Τσάλου. Δύο, περίπου, μήνες μετά τον αγώνα, στις 11 Ιανουαρίου 2018, ο Φώτης Τσάλος παραιτείται από την προεδρία του ΟΦΗ.

Στις 23 Ιανουαρίου 2018, η διοικούσα επιτροπή της ΠΑΕ ΟΦΗ, αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της ένορκης κατάθεσης Καλαϊτζίδη, «διαχωρίζει τη θέση της απέναντι στον κ. Τσάλο, στις ενέργειες και τις πρακτικές του».

Η Εισαγγελία ερευνά το αδίκημα της δωροδοκίας-δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα με στοιχηματική απάτη.

 

Τελευταία Νέα