Προσωρινή διοίκηση στην ΕΠΟ αποφάσισε η FIFA

Δημήτρης Τομαράς
Προσωρινή διοίκηση στην ΕΠΟ αποφάσισε η FIFA

bet365

Την απόφαση για ορισμό «Επιτροπής εξομάλυνσης ή ομαλοποίησης της ΕΠΟ», πήρε η FIFA στο Συνέδριό της. Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του Gazzetta.gr. Ποιες είναι οι εξελίξεις από εδώ και πέρα...
Οι εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στην ΕΠΟ συγκεκριμένα, αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης στο συμβούλιο της FIFA που έγινε στην Ζυρίχη. Σε αυτό, μεταξύ άλλων αποφασίστηκε να οριστεί «Επιτροπή εξομάλυνσης ή ομαλοποίησης στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο site της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Στο section για άλλες σημαντικές και άξιες αναφοράς αποφάσεις.
Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έγιναν επισήμως γνωστές, αλλά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων της ΕΠΟ, η επιτροπή αυτή θα αποτελείται από 15 και πλέον άτομα και θα έχει ορίζοντα μέχρι το καλοκαίρι, προκειμένου να βγει η σεζόν και να καλυφθεί το κενό εξουσίας που υπήρχε.
Πάντα βάση εκτιμήσεων και αίσθησης που υπάρχει θα έχει αρμοδιότητες να παίρνει κανονικά αποφάσεις και εάν χρειαστεί να προχωρήσει σε αλλαγές σε ΚΕΔ ή πίνακες διαιτησίας. Μένει να τα δούμε στην πράξη όλα αυτά. Φυσικά πρόκειται για πλήρη επιβεβαίωση των ρεπορτάζ του Gazzetta.gr που και από χθες σας είχαμε μεταφέρει το τι θα συνέβαινε. Ουσιαστικά πρόκειται για καθεστώς πλήρους επιτήρησης για το ελληνικό ποδόσφαιρο από FIFA και UEFA μέχρις ότου... συνέλθουμε πλήρως. Η αντιπολίτευση από την πλευρά της με ανακοίνωση ζητάει οι εκλογές να γίνουν μέσα στους επόμενους δύο μήνες και όχι πιο μετά.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΗΓΕΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΟ ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΕΙ Η FIFA
Για την απόφαση αυτή έχει ήδη ενημερωθεί ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης (ο οποίος μάλιστα με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο facebook αναφέρθηκε στην εξέλιξη αυτή), ο οποίος αναμένεται να έρθει εκ νέου στην Αθήνα ως εντεταλμένος της FIFA, προκειμένου να προχωρήσει στις απαραίτητες επαφές με τους αρμόδιους φορείς και τις εμπλεκόμενες πλευρές, ενώ η Παγκόσμια Ομοσπονδία θα στείλει επιστολή με όλες τις λεπτομέρειες τόσο στην ελληνική Ομοσπονδία, όσο και στον Σταύρο Κοντονή. Ο ίδιος ο Κουτσοκούμνης πάντως έλεγε σε συνεργάτες του πως θα γίνει αυτό την προσεχή Δευτέρα απαραίτητα αλλά ίσως λίγο πιο μετά.
Σημασία πλέον θα δοθεί στα ονόματα που θα απαρτίζουν την επιτροπή, ενώ η συγκεκριμένη απόφαση δεν ικανοποιεί την παράταξη του Γραμμένου που ήταν σίγουρη για τη νίκη στις επερχόμενες εκλογές και την ανάληψη της διοίκησης της ΕΠΟ, εξέλιξη που μεταφέρεται για το μέλλον καθώς εκλογές δεν θα γίνουν πριν από το ερχόμενο καλοκαίρι... Άλλωστε όπως χαρακτηριστικά έλεγαν στο Γουδή, όπως τους μεταφέρθηκε από την FIFA σκοπός της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας δεν είναι οι εκλογές, αλλά η σταθεροποίηση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η... ηρεμία και η απονομή δικαιοσύνης. Όπως τόνιζαν στελέχη της FIFA στο Gazzetta.gr για αυτούς οι εκλογές δεν είναι αυτοσκοπός.
 

Τελευταία Νέα