Ιωαννίδης στο gazzetta.gr: «Να αποδείξω ότι αξίζω το "10"»

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Ιωαννίδης στο gazzetta.gr: «Να αποδείξω ότι αξίζω το "10"»

bet365

Ο Νίκος Ιωαννίδης μίλησε στο gazzetta.gr για το λόγο που προτίμησε να πάει στον Αστέρα Τρίπολης από το να μείνει στον Ολυμπιακό, δεν καταλαβαίνει το λόγο που δεν δόθηκε το πέναλτι στην Ξάνθη και δηλώνει έτοιμος να σηκώσει το βάρος της φανέλας με το «10»!

Ολυμπιακός, Χάνσα Ρόστοκ, Τσβόλε, Ντόρτμουντ και τώρα Αστέρας Τρίπολης. Αν και μόλις 22 ετών, ο Νίκος Ιωαννίδης δεν φοβάται να... κολυμπήσει στα βαθιά.

Αφήνοντας τη γερμανική αίγλη και το μεγαλείο του Ολυμπιακού, ο νεαρός επιθετικός είναι έτοιμος για την ποδοσφαιρική του... εκτόξευση με τη φανέλα του Αστέρα και το 10 στην πλάτη.

Μιλώντας στο gazzetta.gr στάθηκε στο υψηλό επίπεδο που αντίκρισε στους Αρκάδες, τις φιλοδοξίες του, αλλά και την επιθυμία του να βοηθήσει την ομάδα να μπει στα πλέι οφ και να παίξει στο Europa League.

Τι μας είπε για την φάση του πέναλτι που δεν δόθηκε στην Ξάνθη αλλά και το λόγο που δεν έμεινε στο Λιμάνι.

Ήσουν στη Γερμανία και σε έναν κορυφαίο σύλλογο όπως η Ντόρτμουντ, μετά επέστρεψες για λίγο στον Ολυμπιακό και τώρα Αστέρας. Πως είναι η ζωή στη Τρίπολη;

«Είναι δύο εβδομάδες περίπου που βρίσκομαι στην Τρίπολη. Δεν διαφέρει η ζωή εδώ και πολύ απ' αυτήν που είχα στη Γερμανία. Είμαι σε έναν μεγάλο σύλλογο, που διαθέτει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, ενώ είναι υψηλό και το επίπεδο προπονήσεων. Ήρθα εδώ με στόχους, θέλω να αγωνιστώ και να βοηθήσω την ομάδα να μπει αρχικά στα πλέι οφ και φυσικά να περάσει στο Europa League. Από δω και πέρα κάθε ματς , για εμάς είναι σημαντικό, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας.

Εκανες το ντεμπούτο σου κόντρα στον Πλατανιά, αλλά στην Ξάνθη αν δινόταν το πέναλτι θα είχες βοηθήσει σημαντικά την ομάδα σου. Η γνώμη σου για την εν λόγω φάση;

«Θεωρώ ότι ήταν πέναλτι. Ίσως να φάνηκε ότι προσπάθησα να το πάρω από τον τρόπο που έπεσα. Όμως, σε όσους έχω δείξει τη φάση, για να δω μπας και κάνω εγώ λάθος, συμφωνούν ότι υπήρχε πεντακάθαρη παράβαση, ήταν “ορισμός”, που λέμε. Όπως και του Μούκαμ η φάση ήταν πέναλτι. Για τη δική μου, δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο που δεν το έδωσε. Ήταν πολύ κοντά ο διαιτητής και ακόμη και να μην το είδε, δεν μπορεί να μην άκουσε τον ήχο! Εκεί θα άλλαζε το ματς και θα ήμασταν τώρα σε καλύτερη θέση».

Πως βλέπεις τη συνέχεια ενόψει της μάχης των πλέι οφ και φυσικά την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα;

«Βρισκόμαστε σε ένα σημείο, που όλες οι ομάδες της Super League θα κυνηγούν τη νίκη σε κάθε ματς για διαφορετικούς λόγους. Άλλες θέλουν να σωθούν και άλλες έχουν βάλει στόχο τα πλέι οφ. Βλέπουμε ότι όπως είναι τα πράγματα κι ο Παναιτωλικός κι ο Ηρακλής βλέπουν την πεντάδα. Εμείς έχουμε πολύ δύσκολο πρόγραμμα, αλλά διαθέτουμε την ποιότητα για να πηγαίνουμε σε κάθε ματς για τους τρεις βαθμούς. Ξέρεις, είναι διαφορετικό να έχεις στο μυαλό σου ότι “μου κάνει κι η ισοπαλία” και άλλο να θες μόνο τη νίκη. Εχουμε πολύ καλή ομάδα, πιστεύουμε στις δυνατότητες μας και ελπίζω κόντρα στον ΠΑΣ, που είναι ένας πολύ καλός σύλλογος να πάρουμε τη νίκη. Δεν υπάρχει κάποιο άλλο αποτέλεσμα για εμάς σ' αυτό το ματς».

Με το... καλημέρα πήρες το «10». Σε αγχώνει αυτό;

«Είναι ένας πολύ “μεγάλος” αριθμός. Ο κόσμος, οι άνθρωποι της ομάδας... εγώ. Όλοι και εγώ πρώτος θέλω να δικαιώσω όσους με πίστεψαν και με έφεραν στην ομάδα. Το μόνο που θέλω είναι να είμαι υγιής, για να προσπαθήσω όσο περισσότερο γίνεται να αποδείξω την αξία μου και ότι αξίζω να φοράω τη συγκεκριμένη φανέλα. Πάντως, δεν νιώθω κάποια πίεση, το μόνο που έχω να κάνω είναι να παίζω καλά κι ο κόσμος θα εκτιμήσει την προσπάθειά μου, θα καταλάβει ποιος είμαι».

Ήσουν σε Ολυμπιακό και Ντόρτμουντ. Υπάρχουν διαφορές συγκριτικά με τον Αστέρα; Μια ομάδα που κάθε χρόνο μεγαλώνει.

«Σίγουρα υπάρχουν διαφορές. Είναι διαφορετική η γερμανική νοοτροπία και το επίπεδο. Όμως, εδώ που είμαι, στην Τρίπολη, υπάρχει εξίσου πολύ καλό επίπεδο, γίνεται εξαιρετική δουλειά στις προπονήσεις».

Από τη Γερμανία, γύρισες στον Ολυμπιακό. Θα μπορούσες να μείνεις εκεί αλλά προτίμησες τον Αστέρα. Ο λόγος;

«Είμαι παιδί που καταλαβαίνει. Από τη στιγμή που ήρθε η πρόταση από τον Αστέρα, έναν σύλλογο μεγάλου επιπέδου, με συνεχείς παρουσίες στα πλέι οφ και στο Europa League δεν είχα να σκεφτώ κάτι. Θεώρησα ότι από το να έχω συμμετοχές των τριών και τεσσάρων λεπτών σε αγώνες Κυπέλλου και κάποιων ματς στο πρωτάθλημα, θα ήταν καλύτερα να πάω κάπου που μου έδειξαν ότι με εμπιστεύονται. Εχω όρεξη να παίξω και να βοηθήσω την ομάδα να εκπληρώσει τους στόχους της».

Το μήνυμά σου στον κόσμο;

«Ίσως ο κόσμος έχει αγχωθεί από τη θέση που βρισκόμαστε. Το κάθε ματς το βλέπουμε ως πρόκληση, δείχνοντας το καλό μας πρόσωπο και με εκείνους στο πλευρό μας, πιστεύω θα τα καταφέρουμε. Πρέπει, όμως, να κάνουμε την αρχή αύριο (20/2) κόντρα στον ΠΑΣ».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα