Ράγιο Βαγιεκάνο – Εσπανιόλ 3-0

Γιώργος Καραμάνος
Ράγιο Βαγιεκάνο – Εσπανιόλ 3-0

bet365

Μετά τα πέντε που δέχτηκε από τη Μπάρτσα, η Βαγιεκάνο ρεφάρισε, σκοτώνοντας με 3-0 την άλλη ομάδα της Βαρκελώνης, έχοντας για ηγέτη τον αρχηγό της.

Την προηγούμενη αγωνιστική η Βαγιεκάνο έπαιξε ανοικτά και με θράσος στο «Καμπ Νόου», με αποτέλεσμα να δεχτεί στο φινάλε πέντε γκολ από τη Μπαρτσελόνα. Ο κόουτς Πάκο Χέμεθ δέχτηκε γι’ αυτό σκληρή κριτική, αλλά εξήγησε ότι αυτό είναι το στιλ της ομάδας του και δεν αλλάζει. Μία βδομάδα αργότερα δικαιώθηκε κόντρα στην άλλη ομάδα της Βαρκελώνης. Η Ράγιο διέλυσε 3-0 την Εσπανιόλ και πήρε μία καλή βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα.

Ηγέτης σε αυτή την προσπάθεια των Μαδριλένων ήταν ο αρχηγός της. Ο Χάβι Γκέρα ήταν εκείνος που κέρδισε το πέναλτι (36’), στο οποίο ευστόχησε ο Τρασόρας και στη συνέχεια ανέλαβε να κλειδώσει τη νίκη. Σε τρία λεπτά (75’-78’) και αφού οι αντίπαλοι έμειναν με παίκτη λιγότερο (65’ Βίκτορ Σάντσεθ), έβαλε δύο γκολ εξ επαφής και με σουτάρα και έστειλε την ομάδα του στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη. Στις καθυστερήσεις βέβαια θα μπορούσε να σκοράρει και η Εσπανιόλ, αλλά ο πορτιέρο Τόνιο έπιασε το πέναλτι του Μπούργκι (το έκανε ο Τίτο που αποβλήθηκε).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα