Το κλειδί της... Λεβερκούζεν

Το κλειδί της... Λεβερκούζεν

Διονύσης Δελλής
Το κλειδί της... Λεβερκούζεν

bet365

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για την κλήρωση του Ολυμπιακού κι επικεντρώνεται στον ρόλο που μπορεί να παίξει η Λεβερκούζεν.

Πιθανότατα έχει μεγαλύτερη σημασία το πρόγραμμα. Ο τρόπος που κυλά η διοργάνωση μέσα από τις έξι αγωνιστικές της φάσης των ομίλων. Το πότε θα παίξεις, με ποιον. Τελευταίες αγωνιστικές στο Καραισκάκη για παράδειγμα ο Ολυμπιακός έχει σπουδαίες νίκες στο ενεργήτικό του. Με ομάδες σαν την Άρσεναλ και την Ρεάλ Μαδρίτης. Και πρώτες αγωνιστικές έχει σοκαριστικά αποτελέσματα τύπου... Σάλκε ή Μαρσέιγ που ουσιαστικά του έχουν κλείσει τον δρόμο για τη συνέχεια από τα πρώτα και όλας λεπτά της διοργάνωσης. Πολλές οι συμμετοχές για τους Πειραιώτες στον πόλεμο των άστρων. Άρα εύκολη η παρατήρηση. Και η υπενθύμιση.

Παραδοσιακά όμως το απόγευμα της κλήρωσης είναι αφιερωμένα στην επιφάνεια, όχι σε τέτοιες λεπτομέρειες. Τα ονόματα των αντιπάλων. Το δέος. Λες και είναι εύκολο ξεκινώντας από το τρίτο γκρουπ δυναμικότητας να κάνεις... παραγγελία στα μέτρα σου έναν όμιλο αυτής της διοργάνωσης. Δεν υπάρχουν εύκολα. Ο συντελεστής δυσκολίας «κληρώνει» και τίποτε περισσότερο. Μπορει να βρεθείς σε έναν όμιλο απαγορευτικό για όλα. Μπορεί όμως να είσαι μέλος ενός καρέ που σου επιτρέπει να το προσπαθήσεις.

Ξαναλέμε όμως ότι όλα αυτά είναι σχετικά. Μπελάς ήταν το περσινό με Ατλέτικο και Γιουβέντους. Την πρώην και την νυν φιναλίστ. Πρωταθλήτριες Ισπανίας και Ιταλίας τέτοια εποχή. Έδινε την αίσθηση ότι είχε τελειώσει από την κλήρωση. Και που την πάτησαν οι Ερυθρόλευκοι; Στη Σουηδία, από τη Μάλμε! Αν έπαιρναν εκεί έναν βαθμό, θα άλλαζαν το μονοπάτι ολόκληρης της περσινής διοργάνωσης. Στο τσακ πέρασε η Γιουβέντους, που έφτασε ως τον τελικό. Περίμενε κανείς πως ο Ολυμπιακός θα ήταν πέρσι τόσο ανταγωνιστικός; Έναν βαθμό να μάζευε μακριά από το Φάληρο θα είχε δεύτερη σερί πρόκριση στους «16».

Και σήμερα; Έχει σημασία ποιος θα είναι ο 4ος της παρέας. Ποιος έρχεται από τους «αδύνατους» για να συμπληρώσει τον όμιλο. Χθες έφυγε από το γκρουπ αυτό η Ρόμα, και είναι πολύ καλό νέο για τους Ερυθρόλευκους. Ποιο είναι το μπλόκο: Οι δύο γερμανικές ομάδες. Η Βόλφσμπουργκ με την Γκλάντμπαχ. Όλες οι άλλες σαφώς και δίνουν στον Ολυμπιακό την αίσθηση ότι ξεκινά τουλάχιστον από... τρίτη τύχη τον βηματισμό του. Και ας έχει αλλού ευχάριστες (Ντιναμό Ζάγκρεμπ) και αλλού δυσάρεστες αναμνήσεις (Μάλμε, Μακάμπι). Ή ας έχει... άγνωστο τύπου Αστάνα (Μπάτε και Γάνδη συμπληρώνουν το παζλ).

Πως γλιτώνεις λοιπόν από τους Γερμανούς στο τέταρτο γκρουπ; Από τους Γερμανούς που και φέτος εκπροσωπούνται με τέσσερις ομάδες: Ίσως μια καλή διέξοδος είναι η συγκατοίκηση στον ίδιο όμιλο με την Λεβερκούζεν. Την ομάδα του Κυριάκου Παπαδόπουλου που ξεκινά από το δεύτερο γκρουπ. Με τη Μπάγερ στον όμιλο ο Ολυμπιακός δεν θα έχει άλλη γερμανική ομάδα. Άρα από το 4ο θα προκύψει κάτι επίσης προσιτό. Και αυτομάτως ανεξαρτήτως του τι θα έρθει από το πρώτο γκρουπ θα δημιουργηθεί ένας όμιλος «ανοιχτός». Και για τη δεύτερη και για την τρίτη θέση. Ίσως λοιπόν η Λεβερκούζεν, να είναι ο πιο ενδιαφέρον και επιθυμητός αντίπαλος έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα