Η... λεπτομέρεια για τον Ερνάνι!

Η... λεπτομέρεια για τον Ερνάνι!

Διονύσης Δελλής
Η... λεπτομέρεια για τον Ερνάνι!

bet365

O Διονύσης Δελλής γράφει για την μεγάλη προσπάθεια του Ολυμπιακού ώστε να κάνει μια... έντιμη συμφωνία στην περίπτωση του Ερνάνι, ώστε αν επιθυμεί να μπορεί στο μέλλον να τον αποκτήσει!

Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που ομολογουμένως ανεβάζουν το ενδιαφέρον, συνολικά. Και την προσδοκία. Και την ποιότητα. Ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον που έγινε, ο Ερνάνι που ο Ολυμπιακός προσπαθεί να... γίνει. Οι τελευταίες εξελίξεις στο μεταγραφικό παζάρι. Ποδοσφαιριστές που υπό άλλες συνθήκες θα δημιουργούσαν την αίσθηση ότι οι Ερυθρόλευκοι πάνε να φτιάξουν κάτι ιδιαίτερο με θέα στην επόμενη αγωνιστική σεζόν και όχι μόνο.

Δεν είμαστε όμως στο περσινό καλοκαίρι όταν οι Πειραιώτες έκαναν δύο προτάσεις στην Χέρενφεν για τον γκολτζή από το Ρέκιαβικ. Ούτε καν στον περσινό Γενάρη όταν συμπτωματικά δύο ήταν οι προτάσεις και προς την Γκιμαράες για τον νεαρό winger που είχε προλάβει σε μισό πρωτάθλημα να αναδειχθεί τρεις φορές ο «παίκτης του μήνα» στην Πορτογαλία. Είναι καλοκαίρι 2015. Και πλέον το... φλερτ αφορά σε δανεισμούς. Όχι σε αγορές. Τι σημαίνουν δανεισμοί; Εν πολλοίς ένα πράγμα. Αν δεν πιάσουν γλίτωσες. Εκατό φορές να είχε πάρει και τον Ντουρμάζ (και άλλους πολλούς) δανεικό πέρσι ο Ολυμπιακός.

Αν πιάσουν όμως; Εκεί είναι που το πράγμα μπλέκει. Διότι αν έχει προηγηθεί ένα καλό deal (αλά... Μιραλάς με τη Σεντ Ετιέν) πιάνεις λαχείο. Αν η ανάγκη είναι τόσο μεγάλη «τα σκας κανονικά» (Ρομπέρτο) αλλά με το χαμόγελο στα χείλη γιατί ξέρεις ότι τα λεφτά της μεταγραφής σου πάνε στην τράπεζα. Αν όμως πρόκειται για περίπτωση που... δεν φτάνει το χέρι σου (π.χ Κάμπελ); Τότε το μόνο που κερδίζεις είναι ένα επιχείρημα για τον επόμενο. Σε στιλ «Είδες τι έγινε με τον Τζοέλ».

Ποιο είναι λοιπόν το δια ταύτα; Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έχει αποφασίσει να κινηθεί σε αυτό το μονοπάτι, από τη στιγμή που έχει επιλέξει αυτό το σχέδιο να μπορεί αυτόματα και να ασχολείται με υποθέσεις στη σφαίρα του «εφικτού». Όχι για τώρα. Για την επόμενη κίνηση. Για τον Φινμπόγκασον για παράδειγμα υπάρχει μια οψιόν κοντά στα 5 εκατ ευρώ (4,7) που τέλος πάντων θεωρείται εντός «πλαισίου» (με βάση το.. δεδικασμένο Ρομπέρτο).

Χρήματα που στοίχισε ο περσινός δανεισμός του Μήτρογλου (απίστευτο αλλά αληθινό ότι έφτασε στα 4,5 εκατ ευρώ με την εφορία!) μπορούν του χρόνου τέτοιες μέρες υπο προϋποθέσεις να κρατήσουν εδώ τον Φίνμπο. Έναν 26άχρονο, διεθνή, αποδεδειγμένα καλό φορ. Που έχει ανάγκη τον Ολυμπιακό αυτή τη σεζόν για να «ξαναστρώσει» την καριέρα του, μέσω Τσάμπιονς Λιγκ. Που έχει φιλοδοξία...

Για τον Ερνάνι όμως δεν ξέρουμε αν οι Δράκοι το συζητούν έστω να χωρέσουν στο χαρτί της συμφωνίας, μια «οψιόν αγοράς». Τον Γενάρη που η Πόρτο τον απέκτησε η Πόρτο (2,9 εκατ ευρώ για το 75%) από την Γκιμαράες έβαλε ένα buy out κοντά στα 30 εκατ ευρώ για τον 24άχρονο winger. Τον υπολογίζει. Τον πιστεύει. Για αυτό δεν τον έχει ακόμη «δανείσει» στον Ολυμπιακό παρότι οι δύο ομάδες συζητούν πάνω από δύο εβδομάδες.

Το σκέφτονται ακόμη οι Δράκοι. Και αν τέλος πάντων το αποφασίσουν που μοιάζει πια πιθανό (όπως συμφωνούν και τα ΜΜΕ της Πορτογαλίας); Το πιθανότερο είναι να μην το κάνουν για μια πιθανή καλύτερη πώληση στο μέλλον (τουλάχιστον σε... χρήματα Ολυμπιακού).

Αυτό λοιπόν νομίζουμε ότι είναι που διαπραγματεύονται οι Πειραιώτες τα τελευταία 24ώρα. Μια... έντιμη συμφωνία, έτσι για να εναρμονιστούμε με τις πολιτικές επιταγές. Ένα «πεδίο» που θα δίνει το δικαίωμα στον Ολυμπιακό εάν και εφόσον να μπορεί να τον κρατήσει παραπάνω τον Ερνάνι. Και αυτή η λεπτομέρεια εάν και εφόσον θα είναι μεγαλύτερη επιτυχία από τον ίδιο τον δανεισμό. Να έχει δημιουργήσει ο Ολυμπιακός προϋποθέσεις για μια πιθανή αγορά του Πορτογάλου σε έναν χρόνο από τώρα. Έστω υπό καθεστώς συνιδιοκτησίας όπως συμβαίνει στην Ιταλία σε τέτοιες περιπτώσεις.

Θα είναι άσχημο να έχουν ξανά οι Πειραιώτες έναν...Κάμπελ στη μηχανή τους, έστω για έναν χρόνο; Εννοείτε πως όχι. Ας είναι και στο 80% του Κοσταρικανού. Και για να είμαστε απόλυτα δίκαιοι εδώ το πράγμα είναι ακόμη καλύτερα οργανωμένο. Δεν φέρνει ο Ισά με τον Καρεμπέ έναν ποδοσφαιριστή που ο κόουτς (Μίτσελ) ήξερε επιφανειακά από ένα πέρασμα στην Πριμέρα. Εδώ υπάρχει επιθυμία του Σίλβα. Σχεδόν... βέτο. Αυτόν θέλει. Και για αυτό ο Ολυμπιακός το προσπαθεί τόσο έντονα εδώ και δύο εβδομάδες.

Πορτογάλος με Πορτογάλο προπονητή που δίνει... ρέστα. Με απέναντι φτερό τον Πάρντο που επίσης έρχεται από το ίδιο πρωτάθλημα. Με την εμπειρία του Τσόρι ανάμεσα που μπορεί και να εξελίξει αλλά και να «οδηγήσει» αυτή την τριπλέτα. Και βέβαια με τον Φινμπόγκασον σε ρόλο εκτελεστή. Ακόμη και ο κύκλος rotation με Φορτούνη, Φουστέρ, Ντοσεβί, Πουλίδο, Χάρα έχει ενδιαφέρον.

Μια βασική υπενθύμιση όμως: Το φετινό καλοκαίρι δεν είναι ίδιο με τα προηγούμενα. Ούτε όσα γίνονται φέτος πρέπει να αφήσουν... τρύπες για άλλες είκοσι μεταγραφικές υποθέσεις του χρόνου τέτοια εποχή. Δεν μπορεί αυτό που συνέβη πρόπερσι, που συνέβη πέρσι, που συμβαίνει φέτος με την σαρωτική αλλαγή του ρόστερ να προκύψει και του χρόνου. Διότι πλέον χάθηκε η εξασφαλισμένη θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ για τον πρωταθλητή.

Κι σούπερ λοιπόν να βγει αυτό το «αγωνιστικό μοντέλο» με τον Σίλβα, και το πρωτάθλημα να ξαναπάρει ο Ολυμπιακός δεν επιτρέπεται του χρόνου να πει «πάλι από την αρχή». Τα προκριματικά επιβάλλουν την ύπαρξη ενός αγωνιστικού κορμού. Επιβάλλουν μια ομάδα σχηματισμένη ήδη που θα μπορεί με μια-δύο προσθήκες να παίξει Αύγουστο μήνα μια παρτίδα (ακόμη και) 30 εκατ ευρώ. Για αυτό κάθε κίνηση που γίνεται τώρα, πρέπει να έχει ανοίξει πεδίο στην επόμενη. Αν υπάρχει Ερνάνι με θέα... σε έναν χρόνο από τώρα, όλα καλά. Αν όχι;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα