Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 2-0

Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 2-0

Νίκος Αθανασίου
Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 2-0

bet365

Η γκολάρα του Μαρσελίνιο και το «πέναλτι-μούφα» του Δασκαλόπουλου έδωσαν την νίκη στον Ατρόμητο (2-0) επί του Παναθηναϊκού και... τέλειωσαν το πρωτάθλημα. Αποβλήθηκε ο Δώνης.

Έτσι έπαιξαν

Ο Νίκος Νιόπλιας είναι και πάλι στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά την σεζόν 2010-2011 και απόψε στο Περιστέρι αντιμετώπισε την ομάδα, με την οποία κατέκτησε το νταμπλ πριν πέντε χρόνια και έκανε σπουδαία καριέρα ως ποδοσφαιριστής. Ο πρώην «πράσινος» τεχνικός επέλεξε τον Γκορμπούλοφ κάτω από τα δοκάρια, αριστερό μπακ τον Κοντοέ, δεξί τον Νάστο και τον Φυτανίδη με τον Λαζαρίδη στα στόπερ. Κατσουράνης και Πίτου Γκαρσία τα αμυντικά χαφ, με τον Δημούτσο μπροστά τους. Στις πτέρυγες ο Μαρσελίνιο με τον Ούμπιντες και στην κορυφή του 4-3-3 ο Ναπολεόνι.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Αναστασίου διατήρησε το 4-4-2 σε ρόμβο και επανέφερε στην ενδεκάδα τους Ζέκα(μετά την τιμωρία του) και Καρέλη. Ο Στιλ υπερασπίστηκε την εστία του «τριφυλλιού». Δεξί μπακ ο Τριανταφυλλόπουλος, αριστερό ο Νάνο και ο Κουτρουμπής με τον Ταυλαρίδη στο κέντρο της άμυνας. Λαγός σε ρόλο αμυντικού μέσου, με τους Ζέκα και Ατζαγκούν μπροστά του. Σε ελεύθερο ρόλο ο Πέτριτς και στην επίθεση ο Καρέλης με τον Μπεργκ.

Σόου Μαρσελίνιο!

Επέστρεψε στην Ελλάδα... αφηνιασμένος. Ο Ατρόμητος έκανε ότι δεν έκαναν οι ''μεγάλοι'', έντυσε στα κυανόλευκα τον Μαρσελίνιο και ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός είναι ασταμάτητος, θυμίζοντας τα... καλά του φεγγάρια στην Ξάνθη. Ο βραχύσωμος εξτρέμ έκανε άνω-κάτω την άμυνα του Παναθηναϊκού και συγκεκριμένα τον Τριανταφυλλόπουλο, είχε ουσία στο παιχνίδι του εκτός από τις φαντεζί ενέργειες, με αποκορύφωμα το εξαιρετικό τελείωμα στο 10' για το 1-0 των γηπεδούχων. Ο Παναθηναϊκός μέχρι και το 20' ήταν σε άλλο γήπεδο.

Το σκληρό παιχνίδι των παικτών του Νιόπλια εκνεύρισε τους «πράσινους», ο Λαγός έγινε αναγκαστική αλλαγή με τον Δώνη να παίρνει την θέση του και οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να πιέζουν. Απέναντι σε μία από τις πιο «σφιχτές» άμυνες του πρωταθλήματος, το «τριφύλλι» δεν είχε καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια, περιορίστηκε σε μια ανούσια υπεροχή ενώ ο μοναδικός που δημιουργούσε κάτι ήταν ο Πέτριτς. Ένας κούκος, όμως, ποτέ δεν φέρνει την άνοιξη. Δεν είναι τυχαίο, πως η μοναδική καλή στιγμή του Παναθηναϊκού ήταν στο 7' με την κεφαλιά του Μπεργκ.

Το... καθάρισε ο Δασκαλόπουλος

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με στόχο να πιέσει και να ψάξει την γρήγορη ισοφάριση. Ο Αναστασίου έριξε τον Νίνη στο ματς, πέρασε τον Πέτριτς στην κορυφή, ωστόσο, μια απόφαση του Δασκαλόπουλου στο 57' ήρθε να βάλει τέλος από νωρίς στο ματς. Ο ρέφερι από την Κόρινθο... φαντάστηκε ανατροπή του Λαζαρίδη από τον Ταυλαρίδη ενώ ο στόπερ του «τριφυλλιού» διώχνει πεντακάθαρα την μπάλα σε κόρνερ. Ο Ούμπιντες είπε «ευχαριστώ» στο δώρο του διαιτητή, νίκησε τον Στιλ από τα 11 βήματα και... έγραψε το 2-0. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Δώνης άφησε τον Παναθηναϊκό με παίκτη λιγότερο στο 65'.

Ο Νιόπλιας με το... μαξιλαράκι του 2-0 και το αριθμητικό πλεονέκτημα διαχείριστηκε άψογα το υπόλοιπο του ματς, ο Ατρόμητος έκλεισε τους χώρους και το ματς κύλησε σβηστά μέχρι και το φινάλε. Κάπως έτσι, ο Ατρόμητος έφτασε σε μία πολύ σημαντική νίκη που τον βάζει γερά στο κόλπο των πλέι-οφ, στερώντας παράλληλα την ευκαιρία από τον Παναθηναϊκό να μείνει ζωντανός μέχρι τέλους στο κυνήγι του Ολυμπιακού.

MAN OF THE MATCH: Η δική του ατομική ενέργεια και το σωστό τελείωμα έβαλαν βάσεις νίκηςγια τον Ατρόμητο. Ο Μαρσελίνιο προσέθεσε ακόμη ένα σπουδαίο ματς με την φανέλα του Ατρομήτου και αποδεικνύεται λίρα εκατό για την ομάδα του Περιστερίου.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Πολύ καλό παιχνίδι από τον Πίτου Γκαρσία. Ο έμπειρος αμυντικός μέσος ήταν εξαιρετικός τόσο δημιουργικά όσο και ανασταλτικά. Καθοριστικός στο ότι ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να απειλήσει στο πρώτο μέρος, όπου το ματς παιζόταν 11 εναντίον 11.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ατζαγκούν. Όσο καλός ήταν απέναντι στον Εργοτέλη στο Ηράκλειο, τόσο αρνητικός εμφανίστηκε στο Περιστέρι. Ο Νιγηριανός έκανε συνέχεια το εύκολο λάθος ενώ σπατάλησε και την μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος, την ώρα που θα μπορούσε να πασάρει αντί να τελειώσει μόνος του την φάση.

Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει πέρα για πέρα στον Χρήστο Δώνη. Ο νεαρός μέσος, όντας ο τελευταίος παίκτης στην άμυνα του Παναθηναϊκού, κάνει τραγικό κοντρόλ της μπάλας, ο Ναπολεόνι τον προλαβαίνει και το μαρκάρισμα του είναι για δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ένα παιδικό λάθος αφήνει την ομάδα του με παίκτη λιγότερο και ενώ το σκορ είναι ήδη στο 2-0.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Δασκαλόπουλος διαμόρφωσε την εικόνα της αναμέτρησης με την απόφαση να δώσει πέναλτι «φάντασμα» υπέρ του Ατρομήτου σε καθαρό μαρκάρισμα του Ταυλαρίδη πάνω στον Λαζαρίδη στο 57'. Από κει και πέρα, θα μπορούσε στο 16' να αποβάλει τον Λαζαρίδη για το αντιαθλητικό τάκλιν πάνω στον Πέτριτς από πίσω. Επέλεξε την κίτρινη κάρτα. Στο πρώτο μέρος, επίσης, κράτησε ένα λεπτό έξτρα χρόνου ενώ υπήρχαν αρκετές διακοπές στο ματς, με κυριότερες εκείνες για τον τραυματισμό του Λαγού και του Κοντοέ. Η αποβολή του Δώνη είναι σωστή, ωστόσο, στην αρχή της φάσης ο Νίνης διαμαρτύρεται για χέρι του Δημούτσου.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ατρόμητος, μαζί με την απόφαση-ανέκδοτο του Δασκαλόπουλου, έβαλαν «μπλόκο» τίτλου στον Παναθηναϊκού. Η ομάδα του Περιστερίου νίκησε 2-0 και επί της ουσίας έβαλε τέλος στις ελπίδες του «τριφυλλιού» για ανατροπή τίτλου στο φινάλε. Οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια έκαναν μια ουσιαστική εμφάνιση και... βλέπουν τον στόχο της πεντάδας πιο κοντά από ποτέ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα