Λίβερπουλ - Τότεναμ 3-2

Γιώργος Κοντογεώργης
Λίβερπουλ - Τότεναμ 3-2

bet365

Με το πρώτο γκολ του Μπαλοτέλι στη φετινή Premier League η Λίβερπουλ νίκησε 3-2 την Τότεναμ και παραμένει δυνατή στη μάχη για το Champions Leauge.

Σε ένα εξαιρετικό ματς στο «Ανφιλντ» η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς επιβλήθηκε μίας εξαιρετικής Τότεναμ, παρέμεινε αήττητη για 9 αγώνες (6 νίκες) και για τα καλά στον 'πόλεμο' που γίνεται για τις θέσεις στα αστέρια. Δύο φορές ισοφάρισαν οι Σπερς, πρώτο γκολ με τη φανέλα των Reds στην Premier League η χρυσή αλλαγή, Μάριο Μπαλοτέλι.

Το ματς πήρε μπροστά από νωρίς. Στο 9' ο Στάριτζ έφυγε από Ντάιερ-Βερτόνγκεν αλλά έκανε αδύναμο τελείωμα στον Γιορίς, στο 11' ο Τζέραρντ έστειλε φάουλ μόλις άουτ, στο 13' ο Μάρκοβιτς πλάσαρε άουτ και στο 13' ο Γάλλος κίπερ της Τότεναμ απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Στάριτζ μετά την προσπάθεια του Αϊμπ. Ε, στο 15' η μπάλα πήγε μέσα για την Λίβερπουλ. Μετά το μπλοκάρισμα στο σουτ του Μέισον, ο Μινιολέ έκανε το βολέ, η άμυνα των Σπερς πήρε απουσία, ο Μάρκοβιτς τη μπάλα και αφού προχώρησε τελείωσε τη φάση με το αριστερό (1-0). Οι φιλοξενούμενοι δεν πτοήθηκαν καθόλου. Εβαλαν τη μπάλα κάτω, πήραν την κατοχή και με τρομερούς συνδυασμούς στο κέντρο έδειξαν σούπερ επικίνδυνοι και στο 26' ισοφάρισαν.

Λαμέλα-Ερικσεν έκρυψαν τη μπάλα, ο Αργεντινός σέρβιρε στον Κέιν ο οποίος δεν… πίστεψε σε προλήψεις και στο τετ α τετ με τον Μινιολέ πέτυχε το 13ο γκολ του στη φετινή Premier League (1-1). Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους, ο ρυθμός έπεσε, όμως οι Reds βρέθηκαν πολύ κοντά στο γκολ. Στο 38' το δυνατό σουτ του Αϊμπ απέκρουσε ο Γιορίς και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων στο τρομερό τακουνάκι του Στάριτζ με πλάτη στην εστία η μπάλα πήγε στο δοκάρι.

Δυνατά ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος. Στο 53' ο Ρόουζ έφαγε την ντρίμπλα, ανέτρεψε τον Στάριτζ, ο Ντάουντ έδειξε τη βούλα και ο Τζέραρντ νίκησε τον Γιορίς παρότι ο Γάλλος έπεσε πολύ καλά (2-1). Η Τότεναμ αντέδρασε και πάλι άμεσα και αφού προειδοποίησε με σουτάρα του Λαμέλα (55') έφερε ξανά το ματς στα ίσα στο 61'. Ο Ερικσεν εκτέλεσε το φάουλ, ο Μινιολέ απέκρουσε ο Κέιν πήρε τη μπάλα από οριακή θέση οφσάιντ και έδωσε στον Ντεμπελέ που σκόραρε στην κενή εστία (2-2).

Το τελευταίο κομμάτι του ματς ήταν μοιρασμένο, με την Τότεναμ να μην δέχεται μεγάλη πίεση αλλά την Λίβερπουλ να ψάχνει περισσότερο το νίκη. Στο 70' το σουτ του Μορένο μέσα από την περιοχή μπλόκαρε ο Γιορίς και στο 74' ο Ρότζερς έβαλε τον Μπαλοτέλι στη θέση του Στάριτζ. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Ιταλός τον δικαίωσε καθώς ήταν εκεί που έπρεπε για να εκμεταλλευτεί τη συνεργασία Αϊμπ-Λαλάνα και την ασίστ του Αγγλου και να γράψει στην κενή εστία το τελικό 3-2 υπέρ των Reds.

Λίβερπουλ (Μπρένταν Ρότζερς): Μινιολέ, Σακό, Σκρτελ, Τσαν, Μορένο, Τζέραρντ (68' Λόβρεν), Χέντερσον, Ιμπε, Μάρκοβιτς (79' Λαλάνα), Κουτίνιο, Στάριτζ (74' Μπαλοτέλι).

Τότεναμ (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Γιορίς, Ρόουζ, Γουόλτερς, Ντάιερ, Βερτόνγκεν, Μέισον (69' Παουλίνιο), Μπενταλέμπ, Ντεμπελέ (85' Σολδάδο), Ερικσεν (81' Τσαντλί), Λαμέλα, Κέιν.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα