Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-2 (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-2 (vids)

bet365

Τρεις μέρες μετά το... χαστούκι από τον ΠΑΟΚ, ο κακός Ολυμπιακός υπέστη κάζο στο Φάληρο απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα (2-2), δίνοντας την ευκαιρία στον «δικέφαλο» να κάνει άλμα τίτλου με το +7!

Ο Ολυμπιακός μετά τον ΠΑΟΚ έδωσε συνέχεια στις κακές του εμφανίσεις και με τον ΠΑΣ και ως εκ τούτου ήρθε ένα ακόμα αποτέλεσμα που τον φέρνει σε ακόμα πιο δυσχερή θέση για τον τίτλο. Έχοντας απέναντί του μία πολύ μαχητική και καλά στημένη ομάδα ο πειραϊκός σύλλογος έμεινε στο τελικό 2-2, μετρώντας ακόμα μία γκέλα στο πρωτάθλημα. Οι παίκτες του Μίτσελ αποδοκιμάστηκαν από τον κόσμο και στο ημίχρονο αλλά και μετά το τέλος του αγώνα. Οι φίλαθλοι πάντως χειροκρότησαν στην έναρξη του Β' μέρους τους ποδοσφαιριστές του Μίτσελ.

Με αρκετές αλλαγές από Μίτσελ

Ο Ολυμπιακός είχε αρκετές αλλαγές με τον Μίτσελ να συνεχίζει το ροτέισον. Η ερυθρόλευκη διάταξη: Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, Σαλίνο δεξιά στην άμυνα, Γιαννούλης αριστερά, Αυλωνίτης και Σιόβας τα δύο στόπερ (σ.σ. με τον δεύτερο να παίρνει την θέση του Μποτία που ένιωσε αδιαθεσία και τέθηκε εκτός), Μιλιβόγιεβιτς και Φορτούνης στον άξονα, δεξιά ο Ντοσεβί, αριστερά στην επίθεση ο Μπουχαλάκης και ο Κασάμι πισω από τον Μπενίτες. Σύστημα 4-2-3-1 για τους Πειραιώτες.

Πως ξεκίνησε ο ΠΑΣ

Ο σχηματισμός ΠΑΣ σε 4-2-3-1 είχε ως εξής: Βελλίδης τέρμα, δεξί μπακ ο Στρούνα, αριστερά ο Λόπες, στόπερ οι Σκόνδρας και Μιχαήλ, στον άξονα οι Χαρίσης και Αυγενικού, στα δύο άκρα οι Σαπαλίδης (δεξιά) και Κοροβέσης (αριστερά), επιτελικός ο Γιάκος και ο φορ ο Ίλιτς.

Δυναμικό ξεκίνημα από Ολυμπιακό

Ο σαφώς αλλαγμένος σε σχέση με τα πρόσωπα ο Ολυμπιακός μπήκε με άλλη διάθεση και δυνατά στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ. Οι φιλοξενούμενοι όμως ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι. Στο 8' ο Αυγενικού μετά από κόρνερ έκανε μία προβολή λίγο άουτ. Στο 10ο λεπτό μία σέντρα-σουτ του Γιαννούλη κατέληξε κόρνερ για τον Ολυμπιακό. Στο 15ο λεπτό οι ερυθρόλευκοι έφτασαν κοντά στην επίτευξη του γκολ με ένα δυνατό και καλό σουτ του Μιλιβόγιεβιτς που αποκρούστηκε ενώ στην συνέχεια έγινε φάση με προβολή του Μπουχαλάκη.

Μεγάλη ευκαιρία και μετά... σοκ από ΠΑΣ

Στο 21' ο ΠΑΣ είχε μία πολύ καλή φάση με τον Ρομπέρτο να βγάζει δύσκολα το σουτ του Σαπαλίδη. Στο 24' ο ΠΑΣ έκανε το 1-0. Μετά από κόρνερ του Ίλιτς ο Μιχαήλ πήρε την κεφαλιά από τον Γιαννούλη και τον Αυλωνίτη για να σκοράρει. Με αυτόν τον τρόπο η ομάδα του ΠΑΣ πήρε προβάδισμα στο σκορ.

Αναγκαστική αλλαγή με Ντινγκά

Στο 25ο λεπτό ο Μιλιβόγιεβιτς αποχώρησε τραυματίας για να δώσει την θέση του στον Ντινγκά. Ο Ολυμπιακός άρχισε να ψάχνει τον τρόπο με τον οποίο θα αναπτυσσόταν πιο καλά και θα ισοφάριζε γρήγορα. Στο 28' ο Ολυμπιακός έκανε ευκαιρία μετά από σέντρα του Μπουχαλάκη και σουτ του Ντοσεβί. Στο 37' ένα καλό φάουλ απο τον Μπουχαλάκη βρήκε κόντρα και έφυγε κόρνερ ενώ ένα λεπτό μετά ο νεαρός άσος του Ολυμπιακού απείλησε και πάλι με απευθείας εκτέλεση κόρνερ. Στο 40' ο Ντινγκά είχε μία κεφαλιά που πέρασε λίγο έξω.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να απειλεί αλλά ανορθόδοξα τον ΠΑΣ που έδειχνε να αντέχει στην πίεση και να μην κάνει λάθη. Ο πειραϊκός σύλλογος δεν είχε καλή κυκλοφορία αλλά ούτε και την σωστή τελική πάσα στο παιχνίδι του. Το ημίχρονο έκλεισε με έντονες αποδοκιμασίες από μερίδα του κόσμου και με τον Ολυμπιακό να έχει παρουσιάσει πολύ κακή εικόνα.

Έξω ο Μπουχαλάκης και 1-1 από τον Φορτούνη

Με την έναρξη του Β' μέρους ο Μίτσελ αντικατέστησε τον Μπουχαλάκη με τον Γκαζαριάν. Στο 48ο λεπτό ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι για μαρκάρισμα του Σκόνδρα πάνω στον Αυλωνίτη. Ένα λεπτό μετά ο Φορτούνης ευστόχησε για το 1-1. Στο 50' ο ίδιος παίκτης είχε ένα πολύ καλό σουτ που αποκρούστηκε από τον Βελλίδη. Στο 52' ο Ολυμπιακός είχε νέα φάση για γκολ με τον Σιόβα να στέλνει την μπάλα άουτ με κεφαλιά. Στο 58' ο Ντοσεβί είχε ένα καλό σουτ που αποκρούστηκε δύσκολα από τον αντίπαλο κίπερ. Στο 60' ο Ντοσεβίε είχε ξανά φάση για γκολ με την μπάλα να περνάει έξω μετά το σουτ του. Στο 62' η κεφαλιά του Ντινγκά έπειτα από φάουλ του Φορτούνη πέρασε άουτ. Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις φάσεις αλλά δεν μπορούσε να σκοράρει.

Ο Διαμαντάκος στην θέση του Φορτούνη και γκολ ο Κασάμι!

Στο 71' ο Φορτούνης αντικαταστάθηκε από τον Μίτσελ με τον Διαμαντάκο. Στο 74' η κεφαλιά του Σιόβα έφυγε άουτ έπειτα από κόρνερ του Γκαζαριάν. Στο 75ο λεπτό ο Κασάμι αξιοποίησε την αδράνεια της άμυνας μετά την εκτέλεση κόρνερ του Γκαζαριάν για να κάνει το σκορ 2-1. Ο Ελβετός από κοντά βρήκε δίχτυα και επέστρεψε στο σκοράρισμα. Στο 86' ο Μπενίτες είχε ένα σουτ που βρήκε σε σώματα και πήγε κόρνερ έπειτα από γύρισμα του Γκαζαριάν. Ο Ολυμπιακός πίεζε για το 3-1 όσο μπορούσε.

2-2 με σκόρερ τον Γιάκο και αποδοκιμασίες!

Στο 88' μετά από σέντρα του Λόπες ο Γιάκος με πολύ ωραίο γύρισμα μπροστά από τον Σιόβα έκανε το 2-2 για την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα. Στις καθυστερήσεις ο Ντοσεβί είχε μία πολύ καλή διπλή ευκαιρία. Παρά τις προσπάθειες των παικτών του Μίτσελ προς το τέλος της αναμέτρησης το σκορ δεν άλλαξε με τον κόσμο να αποδοκιμάζει ξανά τους ποδοσφαιριστές.

MAN OF THE MATCH: Ο Φορτούνης. Έχει ευστοχήσει στο πέναλτι στο ματς με το οποίο έγινε το 1-1 και ήταν ιδιαίτερα θετικός δημιουργικά και επιθετικά. Σε καλή ημέρα ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού. Από κοντά ο Γιάκος για την κρισιμότητα του γκολ του και για το γεγονός πως διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Από τους Πειραιώτες σε σχέση με άλλους παίκτες περισσότερο προσπάθησε ο Ντοσεβί. Καλή εικόνα από τον Ρομπέρτο. Σε αυτήν την κατηγορία μπαίνει ο Κασάμι για το τέρμα του ενώ από τον ΠΑΣ δέσποσαν πέραν του σκόρερ του πρώτου γκολ, Μιχαήλ (σ.σ. που έχει κάνει καλό ματς και αμυντικά αλλά και επιθετικά με το γκολ του) και οι Βελλίδης και Σαπαλίδης. Εδώ φυσικά μπαίνει και ο Λόπες. Ο δημιουργός του 2-2.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ολυμπιακός δεν είχε σε καλή μέρα αρκετούς παίκτες του σε αυτό το ματς. Αυτό ιδίως στο Α' ημίχρονο της αναμέτρησης. Σχεδόν... εξαφανισμένος από τον Μιχαήλ ήταν ο Μπενίτες. Με προβλήματα ο Μπουχαλάκης. Σε αυτήν την κατηγορία θα έμπαινε και ο Κασάμι εάν δεν είχε βάλει το γκολ. Ο ΠΑΣ από την άλλη περίμενε πιο πολλά από τα άκρα του και τον Ίλιτς, παρότι ο τελευταίος είχε συμμετοχή στην φάση του πρώτου γκολ.

Η ΓΚΑΦΑ: Την έχουν κάνει οι αμυντικοί του Ολυμπιακού στο γκολ του Μιχαήλ. Κακή αντίδραση με τον παίκτη του ΠΑΣ να σηκώνεται σχεδόν ανενόχλητος για το γκολ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο ρέφερι Μάνταλος με τους βοηθούς του δεν απέφυγαν τα λάθη σε φάουλ, κάρτες και οφσάιντ. Για την φάση του πέναλτι οι παίκτες του ΠΑΣ διαμαρτυρήθηκαν ωστόσο όπως φάνηκε υπάρχει επαφή του Σκόνδρα πάνω στον Αυλωνίτη. Οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν και επιθετικό φάουλ στην φάση του γκολ του Κασάμι.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός για ένα μεγάλο διάστημα τα βρήκε... σκούρα από τον πολύ καλά στημένο και άκρως θετικό τακτικά ΠΑΣ Γιάννινα. Η εικόνα του στο πρώτο μέρος ήταν πολύ κακή. Βελτιώθηκε όμως στην επανάληψη -έως ένα σημείο- και κατάφερε να γυρίσει το 0-1 σε 2-1. Όμως οι επικίνδυνοι Γιαννιώτες δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Σε αντεπίθεσή τους κατάφεραν να ισοφαρίσουν το ματς, φτάνοντας στο 2-2. Οι ερυθρόλευκοι υποχρεώθηκαν έτσι σε ακόμα ένα αρνητικό αποτέλεσμα φέτος στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Μία γκέλα που τους πηγαίνει ακόμα πιο πίσω στην διεκδίκηση του φετινού τίτλου. Οι πρωταθλητές παρουσιάστηκαν ξανά με προβλήματα σε όλες τους τις γραμμές και κυρίως στο κομμάτι της επαρκούς παραγωγής φάσεων αλλά και στην ουσία των τελικών του προσπαθειών. Και τα πράγματα σαφώς και παραμένουν πολύ δύσκολα. Ο ΠΑΣ από την άλλη πάλεψε σκληρά, έβγαλε θετικό πρόσημο και άξιζε την ισοπαλία.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Αυλωνίτης, Σιόβας, Γιαννούλης, Μιλιβόγεβιτς (26' λ.τ. Ντινγκά), Μπουχαλάκης (46' Γκαζαριάν), Φορτούνης (70' Διαμαντάκος), Κασάμι, Ντοσεβί και Μπενίτες.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Γιάκος, Ίλιτς, Χαρίσης, Λόπεζ, Αυγενικού, Στρούνα (75' Ακόστα), Κοροβέσης (62' Ντάσιος), Σκόνδρας και Σαπαλίδης (69' Ηλιάδης).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα