Η UEFA ασχολείται με τις διώξεις Κορέα

Βασίλης Σαμπράκος Βασίλης Σαμπράκος
Η UEFA ασχολείται με τις διώξεις Κορέα

bet365

Ο Βασίλης Σαμπράκος αποκαλύπτει σημερινές επαφές της UEFA με την ΕΠΟ για εξηγήσεις σχετικά με τις διώξεις σε βάρος της διοίκησης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η υπόθεση “διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο” φαίνεται ότι μπαίνει σε νέα βάση, με αφορμή ή αιτία την εξέλιξη της έρευνας του εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα και το πόρισμα, βάσει του οποίου ασκούνται διώξεις σε 16 πρόσωπα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Και τούτο διότι την ίδια ώρα που οι λειτουργοί της ελληνικής Δικαιοσύνης ερευνούν το ποδόσφαιρο και η ΕΠΟ αναγκάζεται, όπως αποκάλυψε χθες το gazzetta, να ζητήσει τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας προκειμένου να ελέγξει τους κατηγορούμενους και τις κατηγορίες και να επιβάλει πειθαρχικές ποινές, έρχεται και η UEFA να ασχοληθεί με την υπόθεση. Κι αυτό συμβαίνει παραμονές μιας επικείμενης συνάντησης εκπροσώπων της UEFA και της FIFA με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό με αντικείμενο συζήτησης το σχέδιο του νέου αθλητικού νόμου και την παραβίαση του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου.

Στελέχη της UEFA επικοινώνησαν σήμερα με διοικητικά στελέχη της ΕΠΟ για να ζητήσουν πληροφορίες για την εξέλιξη της υπόθεσης και τις διώξεις που ασκούνται για τη σύσταση και δράση εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή, η σημερινή επικοινωνία υπήρξε με πρωτοβουλία της ελληνικής ομοσπονδίας προκειμένου αυτή να ενημερώσει την UEFA για τις εξελίξεις. “Δεν μας ζήτησαν κάτι, τους ενημερώσαμε για τις εξελίξεις”, είπε ο πρόεδρος της ΕΠΟ στο gazzetta, επιβεβαιώνοντας την σχετική επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Τα στοιχεία που συγκέντρωσε όμως το gazzetta οδηγούν στην εκτίμηση ότι η UEFA ζήτησε λεπτομερή ενημέρωση για την εισαγγελική έρευνα. Κι είναι πολύ πιθανό στο προσεχές διάστημα να αποσταλούν στελέχη και συνεργάτες της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στην Αθήνα για να επιδιώξουν συνάντηση με εκπροσώπους της Εισαγγελίας Αθηνών προκειμένου να λάβουν μια ενημέρωση σαν αυτή που έκανε η Εισαγγελία στους δημοσιογράφους. Κι όλο αυτό συμβαίνει επειδή διοικητικά στελέχη της UEFA έχουν θορυβηθεί με τα τελευταία ελληνικά δεδομένα, όπως και με τα ξένα δημοσιεύματα που αφορούν την διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πώς να μη τους αφορά άλλωστε μια υπόθεση διαφθοράς με διώξεις σε βάρος των ηγετικών στελεχών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας;

Ολα αυτά βεβαίως συμβαίνουν στο παρασκήνιο. Και δεν πρόκειται ποτέ να εκδηλώσει τέτοιο και τόσο έντονο προβληματισμό η UEFA στο προσκήνιο, διότι αν το έκανε θα έλυνε τα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου αυτή να παρέμβει και διοικητικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο παραβιάζοντας το αυτοδιοίκητο. Οσα συμβαίνουν όμως δίνουν μια πολύ καλή πάσα στον υφυπουργό Αθλητισμού της Ελλάδας για να επισπεύσει το ραντεβού με UEFA και FIFA, πιθανόν για να φέρει τα στελέχη της Ευρωπαϊκής και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας σε επαφή με τον εισαγγελέα που ερεύνησε την υπόθεση προκειμένου να τους πείσει ότι πρέπει να βοηθήσουν την ελληνική κυβέρνηση να φτιάξει αθλητικό νόμο που θα στοχεύσει στην πάταξη της διαφθοράς, αλλά και να βοηθήσουν τον ανακριτή της υπόθεσης στην έρευνα που θα κάνει για την ωρίμανση της δικογραφίας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Σαμπράκος
Βασίλης Σαμπράκος

Έχει συμπληρώσει 3 δεκαετίες στην αθλητική δημοσιογραφία. Μετά από τόσα χρόνια και τόσα διαφορετικά έργα, δεν λειτουργεί στην δημοσιογραφία για να εκφράζει οπαδικά αισθήματα ή συλλογικές προτιμήσεις. Γράφει και μιλάει για όλους, απευθυνόμενος προς όλους. Και τρελαίνεται στην ιδέα ότι υπάρχει κάπου ένας άνθρωπος, μια μέθοδος ή ένα εργαλείο που θα τον βοηθήσει να κατανοήσει καλύτερα και βαθύτερα το ποδόσφαιρο. Πάνω από όλα, ο Βασίλης Σαμπράκος συστήνεται ως ο συγγραφέας του “Εξηγώντας το θαύμα” ή “The Miracle 2004”, ενός βιβλίου που έφτασε να σταθεί ανάμεσα στα καλύτερα ποδοσφαιρικά βιβλία του 2022 στην Αγγλία.