Όταν το ποδόσφαιρο συναντά τις τέχνες και τους μεγάλους δημιουργούς (vid)

Gazzetta team
Όταν το ποδόσφαιρο συναντά τις τέχνες και τους μεγάλους δημιουργούς (vid)

bet365

O Mίκης Θεοδωράκης συναντά Έλληνες διεθνείς και ο Πεπ Γκουαρδιόλα απαγγέλλει ποίηση! Το ποδόσφαιρο με την τέχνη δεν έχει και τόσο μεγάλη απόσταση!


Όταν η μπάλα συναντά τον πολιτισμό και το αντίθετο! Το ποδόσφαιρο αποτελεί συχνά έμπνευση για διάφορες μορφές τέχνης, ενώ δεν είναι λίγοι και οι καλλιτέχνες που γοητεύονται από την ασπρόμαυρη Θεά. Άλλωστε και οι ποδοσφαιριστές από τη φύση τους έχουν κάτι από... λαϊκή τέχνη!

Το video που ακολουθεί δημιουργήθηκε από το Νίκο Μάλλιαρη, ο οποίος σημειώνει πως στόχος του είναι « να αναδειχθεί και να κατανοηθεί η διαχρονική σχέση του ποδοσφαίρου με τους μεγάλους καλλιτέχνες που εμπνέουν με το έργο τους την νεολαία και τον λαό. Το βασικό υλικό αποτελείται από την πολιτιστική δράση του ερασιτεχνικού ποδοσφαιρικού σωματείου ΑΣΤΕΡΑΣ 2004 που ιδρύσαμε το καλοκαίρι του 2003 στην Καισαριανή με τον συμπαίκτη μου στον ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΑ την περίοδο 1970-80 και κάλο φίλο Γαβρίλο Παπαδόπουλο. Ιδιαίτερη όμως σημασία έχουν οι τοποθετήσεις και η αγάπη του Μίκη για το ποδόσφαιρο και τους μεγάλους πρωταγωνιστές του ,τους λαϊκούς καλλιτέχνες ,τους ποδοσφαιριστές.

Ευγενής φιλοδοξία της προσπάθειας αυτής είναι να προβληματίσει και συγχρόνως να συμβάλει στην καταπολέμηση της διαμορφωμένης αντίληψης, σε ορισμένες πολιτικές, κομματικές, πολιτιστικές και κοινωνικές ομάδες, ότι το ποδόσφαιρο είναι το όπιο του λαού. Το ποδόσφαιρο όντως ασκεί τεράστια επιρροή στη νεολαία και τον λαό και γιαυτό χρειάζεται αγώνας για να το πάρουμε απ΄αυτούς που το εκμεταλλεύονται και το χρησιμοποιούν ως όπιο .Στον εμπλουτισμό του βίντεο με νεότερα στοιχεία συνέβαλλε και ο νεαρός Γιάννης Σαββίδης.»

 

Τελευταία Νέα