Παναιγιάλειος - ΑΕΚ 0-1

Γιώργος Τσακίρης
Παναιγιάλειος - ΑΕΚ 0-1

bet365

Το Νο21 σκόραρε στο 21' και η ΑΕΚ ξεκίνησε με νίκη στη Football League, περνώντας από το Αίγιο (0-1). Τραγικός αγωνιστικός χώρος, πολλά δυνατά μαρκαρίσματα, κόκκινη ο σκόρερ!

Το αποτέλεσμα είναι πάντα πάνω από όλα και ειδικά σε μια πρεμιέρα. Η ΑΕΚ ήθελε να ξεκινήσει με νίκη στη Football League και το έκανε, παρά το γεγονός ότι είχε να αντιμετωπίσει και τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου που θύμιζε χωράφι... Ο Αραβίδης έβαλε το γκολ της Ένωσης και έδωσε το πρώτο τρίποντο, για να αποβληθεί στο 88' με δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε δύο λεπτά! Προσπάθησε για κάτι καλό ο Παναιγιάλειος, οι παίκτες του οποίου έκαναν πολλά σκληρά μαρκαρίσματα.

Αν υπάρχει κάτι που προβληματίζει τον Τραϊανό Δέλλα για τη φετινή σεζόν, είναι το... ξύλο που θα πέφτει σε κάθε αγώνα. Αυτό πρέπει να το κατάλαβαν οι παίκτες του από τα πρώτα λεπτά του αγώνα με τον Παναιγιάλειο αφού υπήρχε μεγάλη ένταση και πολλά δυνατά μαρκαρίσματα. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η μπάλα δύσκολα έμενε στο έδαφος με τέτοιο αγωνιστικό χώρο, είχαν ως συνέπεια η ΑΕΚ να μην μπορεί να κάνει το παιχνίδι της. Η Ένωση, που είχε δοκάρι στο 10' σε κεφαλιά του Λαμπρόπουλου, ανέβηκε κάπως μετά το πρώτο 10λεπτο, πήρε τον έλεγχο και μετέφερε το ματς στο αντίπαλο μισό, για να έρθει και το γκολ στο 21' με το πλασέ του Αραβίδη από κοντά μετά το γύρισμα του Μπαρμπόσα από αριστερά (0-1).

Ενα δεύτερο γκολ θα τελείωνε από νωρίς το παιχνίδι αλλά η ΑΕΚ στη συνέχεια έριξε τον ρυθμό της και απλά κυκλοφορούσε την μπάλα, με τις δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-1.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Ντούνης βγήκε φάτσα με το 0-2 αλλά κόπηκε με ανύπαρκτο οφσάιντ, με τον Παναιγιάλειο να αρχίζει γρήγορα τις αλλαγές. Το ματς δεν είχε ρυθμό αλλά είχε συνεχώς δυνατά μαρκαρίσματα, με την ΑΕΚ να έχει μεγάλη ευκαιρία για να τελειώσει τον αγώνα στο 62', όταν ο Μπαρμπόσα έβγαλε τετ α τετ τον Ντούνη αλλά το πλασέ έφυγε δίπλα από το δοκάρι. Ο Δέλλας έβγαλε τον Ντούνη και έβαλε τον Ζόριτς, που πήγε αρχικά πίσω από τον Αραβίδη για να πάει πλάγια ο Μπαρμπόσα, αλλά αυτό δεν λειτούργησε και στη συνέχεια ο Μπαρμπόσα επέστρεψε πίσω από τον επιθετικό.

Ο αγώνας δεν είχε φάσεις αλλά στα τελευταία λεπτά πήρε φωτιά, αφού στο 87' και στο 88' ο διαιτητής Γρατσάνης έδειξε δύο κίτρινες (η δεύτερη... υπερβολικά υπερβολική) στον Αραβίδη και άφησε την ΑΕΚ με 10 παίκτες. Οι γηπεδούχοι αναθάρρησαν, κέρδισαν φάουλ γύρω-γύρω από την περιοχή και θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν στο 90' με την κεφαλιά του Μπούνα, την οποία όμως απέκρουσε ο Ανέστης και κράτησε το 0-1.

Man of the match: Η άμυνα της ΑΕΚ λειτούργησε συνολικά καλά, με τον Λαμπρόπουλο να ξεχωρίζει αφού δεν έχασε κάποια μονομαχία ενώ θα μπορούσε να χριστεί και σκόρερ αν η μπάλα δεν κατέληγε στο οριζόντιο δοκάρι από την κεφαλιά του στο 10'.

Αδύναμος κρίκος: Το γήπεδο του Παναιγιάλειου. Μιλάμε για χωράφι, στο οποίο είναι αδύνατο να κάνεις επίθεση της προκοπής χωρίς να σηκωθεί η μπάλα...

Στο ύψος του: Μπορεί να μην είναι κλασικός φορ αλλά ο Αραβίδης ξέρει καλά την δουλειά του και το έδειξε και στο Αίγιο. Εβαλε το γκολ της νίκης στο 21', μάρκαρε από ψηλά όποτε χρειαζόταν και γενικά ήταν από τους καλύτερους της ΑΕΚ.

Η γκάφα: Την έκανε ο Ντούνης στο 62', χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για το 0-2 που θα τελείωνε και τον αγώνα.

Το στραγάλι: Ο Γρατσάνης δεν σφύριζε συχνά για φάουλ και αυτό θεωρητικά βοηθούσε στο να γίνει ματς. Οταν αποφάσιζε να σφυρίξει, όμως, έκανε λάθος. Είτε με το να δίνει όλες τις φάσεις υπέρ των γηπεδούχων είτε με το να δείξει δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε ένα λεπτό στον Αραβίδη, αφήνοντας στο τέλος την ΑΕΚ με 10 παίκτες.

Το ταμείο του Gazzetta: Τη νίκη ήθελε η ΑΕΚ, τη νίκη πήρε. Οι Κιτρινόμαυροι δεν έχουν ακόμη ρυθμό αλλά θα τον βρουν στην πορεία και θα κάνουν αυτό που πρέπει. Η διαφορά δυναμικότητας, άλλωστε, είναι μεγάλη και φάνηκε και στην πρεμιέρα αφού η Ένωση δεν χρειάστηκε να παίξει καλά για να πάρει το τρίποντο. Οσο για τον Παναιγιάλειο, πέρυσι έχασε στο τέλος την είσοδο στα πλέι οφ ανόδου, φέτος θα προσπαθήσει να είναι εκεί. Το πιο δύσκολο ματς που ειχε να δώσει φέτος, άλλωστε, το έδωσε ήδη.

Παναιγιάλειος: Σταυριανός, Σπίνουλας, Ιωάννου, Τζημογιάννης, Γκοτσούλας, Σταμόγιαννος, Τσατσαρής (54' Ουρτάδο), Πόνσε, Νάστος (59' Κατσικοκέρης), Σκαρτσίλας (79' Σεχολάρι), Μπούνας.

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Πεταυράκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Κορδέρο, Ανάκογλου, Ντούνης (62' Ζόριτς), Μπαρμπόσα (92' Σαρρής), Πλατέλλας (83' Φαγιέ), Αραβίδης.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα