Ένας σταρ στο Λιμάνι! (pics)

Ένας σταρ στο Λιμάνι! (pics)

Δημήτρης Τομαράς
Ένας σταρ στο Λιμάνι! (pics)

bet365

«Το 70% στην Ελλάδα είναι οπαδοί του Ολυμπιακού», τονίζει ο Κασάμι και... θαμπώνει τους Ελβετούς με την καριέρα του. Το Gazzetta.gr εξασφάλισε ολόκληρη την αποκλειστική συνέντευξη και τις φωτογραφίες!

Η καριέρα του Κασάμι στα ύψη και η νίκη του Ολυμπιακού με την Ατλέτικο τον έφερε ξανά στην Εθνική Ελβετίας. Ο 22χρονος είναι... σταρ στην πατρίδα του και οι Ελβετοί θέλησαν να δουν από κοντά τη νέα σελίδα στη ζωή του. Ο Κασάμι μιλάει για όλα και οι συμπατριώτες του... θαμπώθηκαν από τη ζωή του στην Ελλάδα. Το Gazzetta.gr εξασφάλισε από την εφημερίδα «Blick» τη συνέντευξη που έδωσε, αλλά και όλο το πλούσιο φωτογραφικά περιεχόμενο. Οι συμπατριώτες του ήταν απόλυτα ενημερωμένοι, αφού γνώριζαν και για την τρομοκρατική επίθεση που ετοίμαζαν εις βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη. Αναλυτικά...

Στην Ελλάδα είναι ήδη σταρ. Μία ματιά στο νέο σπίτι του 22χρονου Παϊτίμ Κασάμι αρκεί για να καταλάβει κανείς το πόσο καλά νιώθει και είναι στην Αθήνα. Ένας νέος άνθρωπος με ικανότητες, στόχους και προοπτικές. Η συνάντηση του Ελβετού δημοσιογράφου με τον Κασάμι έγινε κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες. Ο φθινοπωρινός ήλιος στην Αθήνα έκαιγε έντονα.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά ο συνάδελφος Τότο Μάρτι ο Ελβετός διεθνής σκούπιζε τον ιδρώτα στο πρόσωπό του κάτω από 34 βαθμούς Κελσίου, την ώρα που κατευθυνόταν προς την Ακρόπολη. Οι 34 βαθμοί υπό σκιά είναι σίγουρα κάτι που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο ακόμα και για επαγγελματία παίκτη. «Αυτό είναι πιο δύσκολο και επίπονο από προπόνηση και αγώνα μαζί», σχολίασε ο Κασάμι για την θερμοκρασία.



Παρόλα αυτά εκείνη την Κυριακή που έγινε η συνέντευξη ο Κασάμι ήταν χαμογελαστός, άκρως ευδιάθετος και με διάθεση να μάθει την ιστορία της Αθήνας και της Ακρόπολης. Ο Κασάμι πάντως νιώθει ήδη σαν στο... σπίτι του. «Είμαι εδώ στον ήλιο και ενώ το καλοκαίρι ήμουν δίπλα στην παραλία και στην θάλασσα. Ο καιρός πολλές φορές είναι εξαιρετικός. Όχι διαρκώς με βροχή και σύννεφα», επισημαίνει ο Κασάμι.

Εξάλλου ο άσος των Πειραιωτών εκτός από τον καιρό στην Ελβετία δεν ξεχνά και το... μουντό Λονδίνο με κρύο, βροχή και υγρασία. Το κείμενο συνεχίζεται με ειδική μνεία στην Εθνική Ελβετίας, την παρουσία του Κασάμι εκεί και την φιλοδοξία του να γίνει ένας μεγάλος πρωταγωνιστής και σε επίπεδο αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

H Εθνική, το Τσάμπιονς Λιγκ και οι... τρελαμένοι με την μπάλα Έλληνες

Όμως για τον Κασάμι δεν υπάρχει... ταβάνι. Πετυχαίνει πράγματα και μετά θέλει και άλλα. Να προοδεύει συνεχώς και να πηγαίνει πιο ψηλά. Ποιές είναι όμως οι σκέψεις του για την Εθνική ομάδα; «Δεν σκέφτομαι κάτι συγκεκριμένο για το μέλλον. Μου δίνει σιγουριά και δύναμη όταν παίζω στην Εθνική Ελβετίας. Τα υπόλοιπα έρχονται μόνα τους», υποστηρίζει ο Παϊτίμ Κασάμι. Σειρά στην κουβέντα έχει ο Ολυμπιακός.

«Ξεκίνησα να παίζω φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά. Είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό. Πριν έρθω εδώ μίλησα προσωπικά με τον κ. Μαρινάκη αλλά και τον κ. Ισά και ενώ συμβουλεύτηκα και τον μάνατζέρ μου. Είμαι πολύ ικανοποιημένος για την μεταγραφή μου αυτή. Ήρθα σε μία ομάδα που μπορώ να ξεχωρίσω και να εξελιχθώ σε πολύ καλό επίπεδο», τονίζει ο Κασάμι.

Ο Ελβετός δημοσιογράφος δείχνει και είναι απόλυτα ενημερωμένος για τις τελευταίες εξελίξεις για τον Ολυμπιακό. Αναφέρεται και στο τρομοκρατικό σχέδιο που υπήρχε για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, συμπληρώνοντας πως όπως του ξεκαθαρίζει και ο Ελβετός άσος δεν έχει αλλάξει τίποτα (σ.σ. με την έννοια του αρνητικού επηρεασμού) ως προς την καθημερινότητα της ομάδας και την λειτουργία της.

Ποιός είναι όμως το... πρότυπό του στον Ολυμπιακό; Μα φυσικά ο Ερίκ Αμπιντάλ. «Είναι σαν πατέρας μου. Μου δίνει πολλές συμβουλές και με έχει βοηθήσει πάρα πολύ», εξηγεί. Ο Κασάμι οδηγάει με άνεση το Fiat 500 Abarth και ενώ μένει στην Βούλα. Είναι πολύ ευχαριστημένος και από τον Ολυμπιακό και από την ζωή του στην Ελλάδα.

Τι εντυπώσεις όμως έχει αποκομίσει από την Αθήνα της οικονομικής κρίσης; «Εάν πας στο κέντρο της πόλης θα διαπιστώσεις το πόσο την έχει επηρεάσει η ανεργία. Υπάρχουν προβλήματα όμως ο κόσμος δεν το βάζει κάτω», υπογραμμίζει ενώ αναφορικά με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του. «Το 70% του πληθυσμού είναι φανς του Ολυμπιακού. Αυτό είναι το ποσοστό των οπαδών μας.

Η ομάδα μας έχει πολύ κόσμο στην Ελλάδα. Προσωπικά ερχόμενος από την Πρέμιερ Λιγκ αποτελώ έναν από τους παίκτες πάνω στον οποίο ελπίζουν και ποντάρουν πολλοί. Υπάρχουν πολλές απαιτήσεις από εμένα και από την ομάδα συνολικά. Γι' αυτόν τον λόγο πάντα κοιτάζω να αγωνίζομαι στο υψηλότερο δυνατό ποδοσφαιρικό επίπεδο και να βοηθάω τα μέγιστα την ομάδα μου.



Οι Έλληνες οπαδοί πάντως είναι θερμόαιμοι. Είναι απίστευτα εξαρτημένοι με τον ποδόσφαιρο. Έχουν... τρέλα με την μπάλα και ασχολούνται πολύ». Ένα άλλο σημείο του άρθρου αναφέρει το πόσο αγαπητός είναι και πως του ζητούν διαρκώς αυτόγραφα. «Ως ένας πολύ καλός παίκτης του Ολυμπιακού είναι πολύ αγαπητός.

Η κερκίδα φωνάζει διαρκώς το όνομά του», είναι το σχόλιο μίας κοπέλας που μένει κοντά στον Κασάμι και μίλησε στο ελβετικό ΜΜΕ. Κλείνοντας ο Κασάμι που έχει συμβόλαιο έως το 2018 τονίζει για την Αγγλία και την Πρέμιερ Λιγκ: «Η Πρέμιερ Λιγκ παραμένει μία ποδοσφαιρική μου ευχή για το μέλλον μου. Εφόσον καταφέρω μία μέρα να επιστρέψω θα ήθελα να παίξω σε ομάδα που θα μετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα