Πανθρακικός-ΑΕΚ 0-0 (vid)
Η πρεμιέρα της ΑΕΚ στο κύπελλο αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον από τους οπαδούς της, όχι μόνο επειδή αντίπαλος ήταν ομάδα της Σούπερ Λίγκας αλλά κι επειδή ο κόσμος θέλει και περιμένει μια καλή πορεία στο κύπελλο. Φιλοδοξίες, που βασίζονται σε όσα έχει δείξει ως τώρα η Ένωση στα φιλικά. Αυτό, όμως, είναι και το πρόβλημα... Με την Football League να μην έχει αρχίσει ακόμη, οι Κιτρινόμαυροι δεν μπορούν να έχουν ρυθμό και σίγουρα δεν μπορούν να παίζουν συνεχώς φιλικά. Αυτή η έλλειψη ρυθμού φάνηκε και στην Κομοτηνή αφού η καλή εικόνα του πρώτου 45λεπτου δεν είχε συνέχεια, με την ΑΕΚ να μένει στο 0-0. Αποτέλεσμα, πάντως, που είναι καλό σε ό,τι αφορά την υπόθεση πρόκριση.
Εχοντας την συμπαράσταση των οπαδών της, που έβαψαν κιτρινόμαυρο το πέταλο, η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα μπήκε στον αγώνα με στόχο να πάρει τον έλεγχο και τα κατάφερε. Η ΑΕΚ λειτουργούσε καλά στο κέντρο και ανάγκαζε σε λάθη τους γηπεδούχους, προσπαθώντας από εκεί και πέρα να βρει την λύση επιθετικά. Μετά το πρώτο 10λεπτο η Ένωση ανέβασε την απόδοση της, μετέφερε το ματς στο μισό γήπεδο και στο 23' άγγιξε το γκολ αλλά ο Αθανασιάδης έκανε εντυπωσιακή απόκρουση στην κεφαλιά-ψαράκι του Πλατέλλα μετά την σέντρα του Πεταυράκη.
Η κατοχή μπάλας ήταν στο 62%-38% υπέρ της ΑΕΚ και αυτό δίνει και την εικόνα που είχε το πρώτο 45λεπτο, στο οποίο όμως οι Κιτρινόμαυροι δεν πήραν βοήθειες δημιουργικά από τους Ανάκογλου-Πλατέλλα και αυτό φαινόταν. Το θετικό, πάντως, ήταν ότι δεν απειλήθηκαν καθόλου από τον Πανθρακικό, που είχε όλη κι όλη μία τελική προσπάθεια σε αυτό το διάστημα.
Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα στο γήπεδο και επιχείρησαν από νωρίς να πιέσουν, δυσκολεύοντας την κυκλοφορία της μπάλας για την ΑΕΚ. Οι παίκτες του Δέλλα έκαναν εύκολα λάθη, αυτοί του Μάντζιου επίσης και έτσι τα λεπτά περνούσαν χωρίς να γίνεται κάτι αξιόλογο. Με την είσοδο των Ντε Σόουζα και Κάσες, αντί των Αράμπα και Τζάνη, ο Μάντζιος ήθελε να κάνει καλύτερο τον Πανθρακικό επιθετικά αλλά η επιθυμία του δεν έγινε πραγματικότητα...
Ο Δέλλας, από την άλλη πλευρά, έστειλε δεξιά τον Μπαρμπόσα και αριστερά τον Πλατέλλα μετά το 65' αλλά επίσης δεν έφερε κάποιο αποτέλεσμα αυτή η κίνηση, με την ΑΕΚ να έχει για σταθερή αξία στον χώρο του κέντρου τον Κορδέρο. Ο Ισπανός έτρεχε όπου χρειαζόταν, έκλεβε μπάλες και γενικά έκανε ακριβώς αυτό που ήθελε από αυτόν ο Δέλλας.
Το ματς, πάντως, δεν ήταν καλό στην επανάληψη και ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια αξιόλογη φάση στο δεύτερο μέρος, πέραν μιας κεφαλιάς για τον Πανθρακικό στο 93', που έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Πανθρακικός (Ακης Μάντζιος): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Τσουμάνης, Σερφά, Εμπόου, Λαδάκης, Μεχία (82' Πέρεθ), Μπαϊκαρά, Τζάνης (57' Κάσες), Αράμπα (57' Ντε Σόουζα), Ντιγκινί.
ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Πεταυράκης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Κορδέρο, Ανάκογλου (90' Ρόβας), Πλατέλλας (85' Πλατέλλας), Μπαρμπόσα, Μάνταλος, Αραβίδης (72' Ντακόλ).
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
