Πήρε προβάδισμα, έπρεπε να της πάρει το... σκαλπ!

Πήρε προβάδισμα, έπρεπε να της πάρει το... σκαλπ!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Πήρε προβάδισμα, έπρεπε να της πάρει το... σκαλπ!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Παναθηναϊκό που έκανε το πρώτο βήμα απέναντι στην Καμπάλα, σε ένα παιχνίδι όπου θα έπρεπε να είχε «σφραγίσει» την πρόκριση και αδίκησε τον εαυτό του!

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5%* στο Μπόχουμ – Σεντ Πάουλι (21+). * Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις.

Ο Παναθηναϊκός ήταν όπως έπρεπε, ο Παναθηναϊκός ήταν η μοναδική ομάδα στο χορτάρι της Λεωφόρου, ο Παναθηναϊκός απέδειξε με την εικόνα του, ποιος διαθέτει το πιο δουλεμένο σύνολο του ζευγαριού παρά τα μεγάλα κενά στο δημιουργικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός νίκησε και έκανε το πρώτο βήμα για την επόμενη φάση αλλά και ο Παναθηναϊκός είναι εκείνος που πηγαίνει στο Μπακού, έχοντας μια γλυκόπικρη γεύση από το πρώτο παιχνίδι.

Γιατί; Μα φυσικά επειδή θα μπορούσε να έχει... καθαρίσει την πρόκριση, αξιοποιώντας τις τεράστιες ευκαιρίες που σπατάλησε στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου. Οι φάσεις του Μολίνς και του Λουντ είναι από εκείνες που πρέπει να καταλήγουν στο πλεκτό. Μην το συζητάμε. Σε αυτό το επίπεδο, όταν κρίνονται τόσα πολλά, η... ρημάδα πρέπει σε αυτά τα τετ-α-τετ για θάνατο να πηγαίνει μέσα. Με το «μίτο» αν χρειαστεί αλλά μέσα. Να έρθει σε επαφή με το δίχτυ. Ειδικά του Σουηδού που στοπάρει και έχει όλο το τέρμα... πιάτο, είναι φάση για να κοπανάς το λαπ-τοπ στα παράθυρα! «Σκότωσε» τον αγόρι μου, αφού το έχεις.

Το «τριφύλλι» στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς έπαιζε σαν την γάτα με το ποντίκι την Καμπάλα, πίεζε ασφυκτικά αλλά δεν είχε το εύκολο γκολ λόγω της έλλειψης συγκέντρωσης των παικτών του και λόγω της έλλειψης ποιότητας από την μέση και μπροστά. Με ένα «εννιάρι» της κλάσης του Μπεργκ και έναν εξτρέμ της ποιότητας του Εμποκού, το κοντέρ απόψε θα είχε γράψει πολλά.

Γράφαμε στην ανάλυση της Καμπάλα, πως ο δεξιός μπακ Γκουρμπάνοφ αποτελεί μεγάλη «πληγή» για την ανασταλτική λειτουργία των Αζέρων και όποιος είδε απόψε το ματς θα κατάλαβε το γιατί. Όπως θα κατάλαβε και το γιατί ο Παναθηναϊκός σε κάθε φάση που πίεζε ψηλά, δημιοργούσε τεράστια προβλήματα και έφτιαχνε φάσεις με τρεις πάσες. Οι στόπερ της Καμπάλα είναι άτεχνοι, «επικίνδυνοι» με την μπάλα κάτω και αν ο Παναθηναϊκός είχε τις φυσικές αντοχές του Οκτωβρίου, θα είχε δημιουργήσει τις διπλάσιες ευκαιρίες.

Πάντως, είναι τόσο καλά δουλεμένος ο Παναθηναϊκός από τον Μαρίνο Ουζουνίδη που και η αποψινή εικόνα γεννά ελπίδα για το πως θα είναι η τελική μορφή αυτής της έκδοσης, όταν ο Λουτσιάνο θα είναι έτοιμος και όταν θα αποκτηθεί ο βασικός στράικερ και ο ενδεκαδάτος εξτρέμ.

Μέχρι τότε, όμως, προέχει το παρόν. Το σήμερα. Το οποίο υπαγορεύει το εξής: Ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να πάει στο Μπακού και να παίξει με την ίδια σοβαρότητα, την ίδια συγκέντρωση στο τακτικό του πλάνο, την ίδια δίψα και θέληση, να δείξει με το... καλημέρα ποιος είναι το αφεντικό για να «τελειώσει» την δουλειά. Η αποψινή του καθολική ανωτερότητα δεν πρέπει να τον επηρεάσει, καθώς το 1-0 δεν είναι σκορ ασφαλείας. Θα πρέπει, όμως, να είναι πιο αποτελεσματικός. Και αν κρίνουμε από τον τρόπο που οι Αζέροι έψαχναν το γκολ με την Γιαγκελόνια στην έδρα τους παίζοντας ποδόσφαιρο αλάνας, ο Παναθηναϊκός θα έχει αρκετές ευκαιρίες για να τους στείλει από νωρίς για ύπνο...

Ατομική αξιολόγηση: Βλαχοδήμος 7, Χουλτ 7, Κουλιμπαλί 6, Μολέδο 8, Κολοβέτσιος 7, Ζέκα 9, Κουρμπέλης 7, Λουντ 7, Χατζηγιοβάνης 7, Άλτμαν 6, Μολίνς 6, Καμπέθας 5, Λουτσιάνο 5, Δώνης(-)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.