Γκαμπάλα: Δεν έχει ξεχαστεί το 2015...

Κώστας Ζάλιαρης
Γκαμπάλα: Δεν έχει ξεχαστεί το 2015...

bet365

Ο Παναθηναϊκός είχε βιώσει μια από τις χειρότερες ευρωπαϊκές του στιγμές πριν από δύο χρόνια με τη συγκεκριμένη αντίπαλο. Θέμα εκδίκησης τίθεται εφόσον προκριθεί εις βάρος της Γιαγκελόνια και παίξει με τους «πράσινους»...

Έτος Ίδρυσης: 2005

Χώρα: Αζερμπαϊτζάν

Γήπεδο: Gabala city Stadium(8.000), Bacsel Baku (15.000)

Τίτλοι: -

Την περσινή αγωνιστική περίοδο, η Γκαμπάλα κατέλαβε τη 2η θέση στο πρωτάθλημα του Αζερμπαϊτζάν αποδεικνύοντας πως πρόκειται για μια από τις πιο δυνατές ομάδες της χώρας, δεδομένης της συνεχούς παρουσίας της στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Βέβαια, δεν έχει πανηγυρίσει κανέναν τίτλο, δεν έχει να επιδείξει τίποτα στην ιστορία της, η οποία βέβαια είναι αρκετά σύντομη εν έτει 2017, έχοντας μετρήσει 10 χρόνια με το σημερινό της όνομα.

Πίσω στο 1995, είχε ιδρυθεί ως Γκόιγκολ λόγω και της ονομασίας της πόλης, το 2005 πήρε το όνομα Γκιλανλά και από το 2007 είναι πλέον η Γκαμπάλα που γνωρίζουμε...

Η πρώτη της συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σημειώθηκε το 2014, όταν όμως αποκλείστηκε από Ιούλη μήνα από την Σιρόκι εκ Βοσνίας.

Την αμέσως επόμενη αγωνιστική περίοδο ξεκίνησε πάλι από αρχές Ιουλίου και έφτασε να παίζει μέχρι και τον Δεκέμβρη, αφού πέρασε στους ομίλους.

Στα πλέι-οφ απέκλεισε τον Παναθηναϊκό σε μια από τις πιο μαύρες, αν όχι η πιο μαύρη, σελίδες στην ευρωπαϊκή ιστορία του «τριφυλλιού», ενώ αντιμετώπισε και τον ΠΑΟΚ στους ομίλους, παίρνοντας δύο ισοπαλίες.

Αίσθηση προκάλεσε η μεταγραφή του αμυντικού χαφ της Ρέιντζερς, Άντι Χάλιντεϊ, με τη μορφή δανεισμού το φετινό καλοκαίρι, με την ομάδα να προσδίδει εμπειρία από Γερμανία και Ολλανδία (έπαιξε σε Ουτρέχτη και Νυρεμβέργη) ο Ντέιβ Μπολτόις.

Ο προπονητής: Ρομάν Γκρίγκορτσουκ

Έχει συμπληρώσει 108 παιχνίδια ως προπονητής της Γκαμπάλα, από τον Ιανουάριο του 2015 όταν και ανέλαβε τα ηνία. Ήταν ο κόουτς των Αζέρων και στις προηγούμενες συναντήσεις με τον Παναθηναϊκό και έχει να επιδείξει τρία πρωταθλήματα Λετονίας με την Βέντσπιλς (2006, 2007, 2008) και δύο Κύπελλα (2005, 2007).

Το αστέρι: Άντι Χάλιντεϊ

Τσάμπιονς Λιγκ, Λίνφιλντ – Σέλτικ ώρα 19:00. Παίξε νόμιμα και με ασφάλεια στις συναλλαγές (21+)!

Αίσθηση προκάλεσε η μεταγραφή του αμυντικού χαφ της Ρέιντζερς, Άντι Χάλιντεϊ, με τη μορφή δανεισμού το φετινό καλοκαίρι, με την ομάδα να προσδίδει εμπειρία από Γερμανία και Ολλανδία (έπαιξε σε Ουτρέχτη και Νυρεμβέργη) ο Ντέιβ Μπολτόις. Παρ' όλα αυτά, ο Σκωτσέζος μέσος είναι αυτή τη στιγμή κάτι σαν... ατραξιόν για την Γκαμπάλα που στον νευραλγικό χώρο του κέντρου κατάφερε να πάρει έναν ποδοσφαιριστή που κουβαλάει θητεία σε ομάδες όπως οι Μίντλεσμπρο, Μπράντφορντ και φυσικά οι «διαμαρτυρόμενοι» της Γλασκώβης.

Τα δύο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό το 2015:

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα