«Μεγάλο κίνητρο για τον Μαραντόνα η προπονητική, δεν ήθελε δουλειά γραφείου»

«Μεγάλο κίνητρο για τον Μαραντόνα η προπονητική, δεν ήθελε δουλειά γραφείου»

bet365

O δημοσιογράφος του Al Arabiya Sports, Ουαχίντ Αλ-Μάσρι αποκαλύπτει στο gazzetta.gr το παρασκήνιο της επιστροφής του Μαραντόνα στην προπονητική, την έκπληξη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά και το παλμαρέ της άσημης Αλ-Φουτζάιρα!

Η είδηση της επιστροφής του κορυφαίου κατά πολλούς ποδοσφαιριστή όλων των εποχών στους πάγκους προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση όχι λόγω της χώρας στην οποία θα συνεχίσει να εργάζεται, αλλά διότι η Αλ-Φουτζάιρα μετέχει στη Β΄ κατηγορία του πρωταθλήματος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ο Μαραντόνα, ο οποίος τα τελευταία χρόνια διαμένει στο Άμπου Ντάμπι εκτελώντας χρέη συμβούλου στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της αραβικής χώρας είχε εκφράσει σε ανύποπτη στιγμή την επιθυμία να επιστρέψει στους πάγκους.

Live Streaming στα κορυφαία πρωταθλήματα & Cash out για τον έλεγχο κάθε στοιχήματος (21+)!

Έτσι πέντε χρόνια μετά την αποχώρηση του από την Αλ-Ουάσλ αποφάσισε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Αλ-Φουτζάιρα με στόχο να την επαναφέρει στα μεγάλα σαλόνια του ποδοσφαίρου της χώρας.

Ο καταξιωμένος ρεπόρτερ του τηλεοπτικού σταθμού Αλ-Αραμπίγια με έδρα το Ντουμπάι, Ουαχίντ Αλ-Μάσρι μίλησε στο gazzetta.gr για τον νέο σταθμό στην προπονητική καριέρα του Ντιέγκο Μαραντόνα, εξηγώντας πως ακόμη και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα άπαντες εξεπλάγησαν από τη νέα συνεργασία του Πίμπε Ντ' Όρο.

«Η συμφωνία ανακοινώθηκε το βράδυ της Κυριακής και εξέπληξε τους πάντες. Δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη οι συνθήκες της συμφωνίας και το πότε ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Θεωρώ πως η Αλ-Φουτζάιρα θα αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη δημοσιότητα εντός και εκτός Εμιράτων κάτι που θα έχει θετική επίδραση για τον σύλλογο, αλλά και για την πόλη και τα αξιοθέατα της, αφού μεταξύ άλλων φημίζεται για τις αμμώδεις παραλίες με θέα στον Ινδικό Ωκεανό».

Το gazzetta.gr ζήτησε από τον Αλ-Μάσρι να αποκωδικοποιήσει τη δυναμική της άγνωστης μέχρι χθες ομάδας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Η Αλ-Φουτζάιρα ιδρύθηκε το 1968 και είναι η μία από τις δύο ομάδες της πόλης. Η άλλη ονομάζεται Ντίμπα Φουτζάιρα και ιδρύθηκε το 1976. Στα περισσότερα χρόνια της ιστορίας της βρίσκεται στην 2η κατηγορία, η οποία ονομάζεται Division One. Τελευταία φορά που αγωνίστηκε στην Pro League ήταν την σεζόν 2015/16, αλλά υποβιβάσθηκε τερματίζοντας στην προτελευταία θέση με 26 βαθμούς σε ισάριθμα παιχνίδια.

Μάλιστα είχε χάσει στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με 8-1 από την Αλ Αχλί, ενώ ηττήθηκε δύο φορές από την συμπολίτισσα της Ντίμπα Φουτζάιρα. Φέτος τερμάτισαν στην 4η θέση συγκεντρώνοντας 34 βαθμούς. Οι Αϊμάν και Ντουμπάι SC που συγκέντρωσαν 45 και 43 βαθμούς αντιστοίχως ήταν οι δύο ομάδες που προβιβάσθηκαν στη μεγάλη κατηγορία.

Το αν θα καταφέρει η Αλ-Φουτζάιρα να ανέβει στα μεγάλα σαλόνια με τον Ντιέγκο Μαραντόνα στον πάγκο είναι κάτι που μένει να δούμε επίπεδο ταλέντου του καθώς με τους νέους κανονισμούς οι σύλλογοι στη Β΄ κατηγορία θα έχουν δύο ξένους αντί για τρεις που ίσχυε στις προηγούμενες χρονιές.

Έχει ενδιαφέρον και το μπάτζετ που θα διαχειριστεί ο Μαραντόνα για να έρθουν νέοι παίκτες. Η Φουτζάιρα ασφαλώς και θα κοιτάξει να βρει χορηγούς από την στιγμή που στη νέα σεζόν θα έχει τον Μαραντόνα στον πάγκο της».

Ποιος ήταν όμως ο λόγος που σπουδαίος Ντιέγκο Μαραντόνα αποφάσισε να επιστρέψει στην προπονητική αναλαμβάνοντας ομάδα 2ης κατηγορίας στα Η.Α.Ε.;

«Μπορεί να πρόκειται για ομάδα 2ης κατηγορίας, αλλά ο Ντιέγκο είχε δείξει όλα αυτά τα χρόνια πόσο 'πεινασμένος' ήταν για να επιστρέψει και πάλι στο ποδόσφαιρο από πρώτο χέρι και όχι να καταλαμβάνει δουλειά γραφείου. Η επιθυμία του να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο έπαιξε ρόλο στην απόφαση του, όπως επίσης και η αμοιβή του, το ακριβές επίπεδο της οποίας δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη».

Όπως σημειώνει ο έμπειρος δημοσιογράφος ήδη το ενδιαφέρον από τα ξένα media για την Αλ Φουτζάιρα είναι τεράστιο.

«Όλοι εξεπλάγησαν στο άκουσμα της είδησης. Υπάρχουν πολλοί οπαδοί του Μαραντόνα εδώ από την εποχή που εργαζόταν στον πάγκο της Αλ Ουάσλ, λόγω του ότι είναι ένας θρύλος του ποδοσφαίρου.

Η παρουσία του εδώ έχει προσελκύσει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τα media και τους οπαδούς και περιμένω στην συνέντευξη Τύπου του συλλόγου να κατακλυστεί ο χώρος από δημοσιογράφους και κάμερες, όπως επίσης και στην πρώτη προπόνηση της ομάδας. Το θέμα είναι αν θα μπορέσει να φέρει θετικά αποτελέσματα διατηρώντας αυτή την ατμόσφαιρα σε όλη την διάρκεια της σεζόν».

Ο Αλ-Μάσρι σημειώνει πως ο Ντιέγκο Μαραντόνα βασίζεται περισσότερο στο συναίσθημα και λιγότερο στην τακτική. Ο στόχος της ανόδου μόνο εύκολος δεν θεωρείται για τον Αργεντινό θρύλο του ποδοσφαίρου.

«Ο Ντιέγκο πάντα είναι ο Ντιέγκο και απ' όσα έχουμε δει το κίνητρο του είναι πιο μεγάλο από την τακτική. Για να μπορέσει ο σύλλογος να διεκδικήσει την άνοδο χρειάζεται ένα καλό επιτελείο γύρω του, αλλά και έναν ειδικό που γνωρίζει την ομάδα, καθώς οι ομάδες αυτής της κατηγορίας είναι σχετικά άγνωστες εν συγκρίσει με τους συλλόγους της 1ης κατηγορίας που έχουν διαφορετική κάλυψη από τα media».

 

Τελευταία Νέα