Οι πέντε... ζωές του Μπέντο!

Οι πέντε... ζωές του Μπέντο!

bet365

Ο Πάουλο Μπέντο έπαιξε με την... φωτιά σε τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις φέτος στον Ολυμπιακό και τον πάγκο του, ωστόσο κατάφερε να κρατήσει την θέση του. Το Gazzetta.gr αναλύει.
Οι πρώτες χρονικά δύσκολες στιγμές του Πορτογάλου τεχνικού ήταν πριν το ντέρμπι του α' γύρου με την ΑΕΚ. Τότε είχε προηγηθεί η ήττα στην Λάρισα με την πρώτη φορά που εφάρμοσε μέσα στην χρονιά το 4-4-2 και την μπόλικη... γκρίνια και αμφισβήτηση. Επίσης υπήρξε και το 1-2 στην έδρα του Ηρακλή, ένα ματς όπου ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε αισθητά και βρέθηκε να χάνει. Οι ερυθρόλευκοι όμως με το 3-0 της 6ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη και με μπαλάρα έδωσαν πειστικές απαντήσεις σε όλα τα επίπεδα.
Η αμέσως επόμενη φορά χρονικά ήταν το τότε ντέρμπι κορυφής με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Στις 12 Δεκεμβρίου για την 14η αγωνιστική και ενώ ο Ολυμπιακός είχε και την γκέλα με την Κέρκυρα και την ισοπαλία του σε αυτό το ματς. Πάλι οι Πειραιώτες πέτυχαν τον στόχο τους και η... φωτιά έσβησε. Οι Πειραιώτες πήγαιναν με το μαχαίρι στα... δόντια και στο εντός έδρας ματς με την Ξάνθη στην 17η αγωνιστική. Δύσκολο παιχνίδι και ενώ είχε προηγηθεί το στείρο 0-0 με τον Αστέρα Τρίπολης. Από τότε είχε προκύψει το όνομα του Μοντανιέ και ίσως και πιο νωρίς. Ο Πορτογάλος συνέχισε να δουλεύει υπό καθεστώς αμφισβήτησης, πίεσης και... ενστάσεων από τον κόσμο σε όλα τα επίπεδα αλλά πάλι έκανε αυτό που έπρεπε η ομάδα του.
Το 0-0 με την Οσμανλισπόρ στο γήπεδο Καραϊσκάκη για το Γιουρόπα Λιγκ ήταν μία ακόμα αναμέτρηση που έφερε... ζόρια για τον Πορτογάλο. Την... σκυτάλη πήρε το ματς της 21ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες του Ολυμπιακού για την διαιτησία ήταν ένα από τα χειρότερα ματς των Πειραιωτών φέτος και τα... πυρά πάλι πήγαν στον Πορτογάλο για την ήττα και ας τελείωσε τον αγώνα με 10 παίκτες ο Ολυμπιακός. Ήταν ένα ματς που διεξήχθη στις 19 Φλεβάρη. Ήδη από τις αρχές του Φεβρουαρίου ο εν λόγω προπονητής είχε πάρει και τα... μηνύματά του για την ανάγκη η ομάδα να παίζει πιο καλή μπάλα και πιο στρωτό, δημιουργικό και επιθετικό ποδόσφαιρο.
Ο Μπέντο όμως παρέμεινε στην τεχνική καθοδήγηση του Ολυμπιακού, τον πέρασε στους "16" του Γιουρόπα Λιγκ και στην συνέχεια είδε τον Βαγγέλη Μαρινάκη να τον στηρίζει για 2η φορά φέτος δημόσια μετά την ήττα με 1-0 από τον Πανιώνιο στο Καραϊσκάκη και ενώ σχεδόν το... μισό γήπεδο τον έβριζε εν χορώ. Ο πρώην κόουτς της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και της Εθνικής Πορτογαλίας αποδεικνύεται τελικά ότι έχει πέντε... ζωές, καθώς σε τουλάχιστον πέντε περιστάσεις κινδύνεψε με αποχώρηση. Πιθανώς να είναι ο μόνος προπονητής των τελευταίων ετών στον Ολυμπιακό που εκ του αποτελέσματος είναι τόσο πετυχημένος και έχει κρατήσει την ομάδα του μέσα και στους τρεις στόχους και με ευρωπαϊκή πορεία - που έχει να δει από το 2011-2012 η ομάδα ως προς το Γιουρόπα - και που όμως κατακρίνεται και αποδοκιμάζεται τόσο πολύ.
Το πιο δίκαιο θα ήταν ο Μπέντο να πάρει την ευκαιρία του χρόνου να φτιάξει από την αρχή την δική του ομάδα και να κάνει και προετοιμασία. Παρά τα υπάρχοντα δεδομένα ως προς τους στόχους της ομάδας είναι πολύ πιθανό να μην συμβεί αυτό. Παρά τις ευθύνες πάντως που έχει, φέτος έχει αποτελέσει τον πολύ εύκολο στόχο σε μία σεζόν δύσκολη από κάθε άποψη και με σημαντικές αποχωρήσεις παικτών και ακόμα και κακές διαιτησίες για τον Ολυμπιακό. Το θέμα είναι πως ο συγκεκριμένος προπονητής και στην Τούμπα και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ θα δώσει ξανά... εξετάσεις. Και θα συνεχίσει να τις δίνει μέχρι το τέλος της σεζόν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα