Παναθηναϊκός - Κέρκυρα 1-0

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός - Κέρκυρα 1-0

bet365

Στην χιονισμένη Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός και πάλι δεν «γέμισε» τους ηρωικούς φίλους του που βρέθηκαν στο γήπεδο, αλλά με το γκολ του Λέτο πήρε την νίκη (1-0) κόντρα στην Κέρκυρα. Δοκάρι ο Κουρμπέλης!
Έτσι ξεκίνησαν
Με τόσα προβλήματα, η ενδεκάδα για τον Μαρίνο Ουζουνίδη ήταν εύκολη υπόθεση. Ο Έλληνας τεχνικός ξεκίνησε σε διάταξη 4-4-1-1 και τον Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια. Χουλτ αριστερό μπακ, Μέστο δεξί και ο Κουτρουμπής με τον Μολέδο στο κέντρο της άμυνας. Κουρμπέλης και Λουντ στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Αριστερό χαφ ο Βιγιαφάνιες, δεξί ο Μπουμάλ και ο Λέτο λίγα μέτρα πίσω από τον «φουνταριστό» Λέτο.
Στον αντίποδα, ο Μιχάλης Γρηγορίου επέλεξε τον Κουτζαβασίλη στην εστία. Δεξί μπακ ο Σπίνουλας, αριστερό ο Ζαραδούκας και ο Ιωάννου με τον Βενέτη δίδυμο στο κέντρο των μετόπισθεν. Σιόντης και Ανδρεόπουλος στο κέντρο του γηπέδου. Γεωργίου δεξί «φτερό», Κόντος αριστερό και ο Ζορμπάς πίσω από τον Ντουαλά.
Άσπρη μέρα μόνο από το χιόνι!
Για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο και για ακόμη ένα ματς απογοήτευσε με την παραγωγικότητά του!
Οι «πράσινοι» σαφώς είχαν καλύτερη κυκλοφορία σε σχέση με το ματς κόντρα στον Πλατανιά, σαφώς είχαν μεγαλύτερη όρεξη και διάθεση πάνω στο χορτάρι αλλά και πάλι πήραν κάτω από την βάση στο... τεστ δημιουργίας απέναντι στην καλά διαβασμένη ανασταλτική λειτουργία των «Φαιάκων». Το «τριφύλλι» απείλησε σοβαρά μοναχά στο 24' με το σουτ έξω από την περιοχή του Κουρμπέλη που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων και στο 40' με το πλασέ του Βιγιαφάνιες που πέρασε άουτ.
Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έφτανε σωστά έξω από την περιοχή της Κέρκυρας αλλά δεν είχε την σωστή τελική πάσα για να βγει με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις απέναντι από τον Κουτζαβασίλη! Πότε ο Λουντ, πότε ο Μπουμάλ, πότε ο Μέστο και πολλές φορές ο δραστήριος αλλά ανούσιος Βιγιαφάνιες, είχαν κακές επιλογές, «δώρα» για την άμυνα των αντιπάλων.
Τουλάχιστον, οι περίπου 1000 ηρωϊκοί οπαδοί του Παναθηναϊκού που αψήφησαν το -15 από την κορυφή και το κρύο, είδαν άσπρη μέρα στην Λεωφόρο, μιας και από το 20' και μετά το χιόνι έπεφτε με το... κιλό και το «έστρωσε» στα σημεία του γηπέδου που δεν πατούσαν οι ποδοσφαιριστές!
Ο Λέτο... έσπασε τον πάγο!
Με το χιόνι να πρωταγωνιστεί, καλύπτωντας την επιφάνεια του αγωνιστικού χώρου και τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή της μπάλας και να μην μπορεί να δημιουργήσει καμία φάση κύλησε το δεύτερο ημίχρονο. Παρά το ανακάτεμα της τράπουλας από τον Ουζουνίδη(Κουρμπέλης στόπερ, Βιγιαφάνιες στον άξονα, Βλαχοδήμος αριστερό χαφ) οι γηπεδούχοι είχαν ξεκάθαρη έλλειψη υπομονής και αξιόλογης πάσας έξω από την περιοχή και το ματς πήγαινε «σβηστό» προς την ισοπαλία.
Στο... χιονοδρομικό κέντρο της Λεωφόρου, όμως, ο Σεμπάστιαν Λέτο είχε τον τρόπο να σπάσει τον πάγο! Ο Αργεντινός μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βλαχοδήμου στο 83' έμεινε αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής και με ωραία γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο πλεκτό, δίνοντας την λύση! Μία σωστά εκτελεσμένη «στημένη» μπάλα έφτανε στον Παναθηναϊκό, ο οποίος γλίτωσε στο φινάλε από νέα γκέλα που θα τον βύθιζε ακόμη περισσότερο στην αγωνιστική κρίση των τελευταίων μηνών!
MAN OF THE MATCH: Θέλει και ερώτημα; Ο Σεμπάστιαν Λέτο σκόραρε, ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 χάρη στο τέρμα του Αργεντινού και προφανώς είναι ο άνθρωπος του αγώνα! Ξέχωρα από το γκολ της νίκης, στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ήταν ένας από τους λίγους που ξεχώρισαν για την παρουσία τους.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Δημήτρης Κουρμπέλης. Βοήθησε αρκετά στην μεσαία γραμμή με τα κλεψίματα και την κάλυψη χώρων. Ο νεαρός αμυντικός μέσος είχε έναν «κεραυνό» στο δοκάρι και καλές μεταβιβάσεις χωρίς, όμως, το κάτι παραπάνω. Έπαιξε και στόπερ, έχοντας πολύ καλή παρουσία.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Λούκας Βιγιαφάνιες. Πολλά λάθη, πολλές περιττές ενέργειες και έλλειψη ουσίας από τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό που υστέρησε αρκετά στην δημιουργία.
Η ΓΚΑΦΑ: Η άμυνα της Κέρκυρας έκανε σπουδαία δουλειά, η ανασταλτική λειτουργία των «Φαιάκων» ήταν εξαιρετική με μία εξαίρεση που κόστισε. Στην φάση του γκολ του Παναθηναϊκού, ο Σεμπάστιαν Λέτο σηκώθηκε μόνος του και «τιμώρησε»!
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Καλή διαιτησία από τον Γκράνα και τους βοηθούς του.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Στην χιονισμένη Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 την Κέρκυρα και έκανε... ποδαρικό με το δεξί στο γήπεδό του παρά την νέα απογοητευτική του εμφάνιση.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος, Μέστο, Μολέδο, Κουτρουμπής (69’ Π. Βλαχοδήμος), Χουλτ, Κουρμπέλης, Λουντ, Βιγιαφάνιες (86’ Μαρινάκης), Μπουμάλ, Λέτο (90'+3' Ρέις), Μπεργκ.

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Ιωάννου, Ζαραδούκας, Βενέτης, Σπίνουλας, Σιόντης, Ανδρεόπουλος (86’ Γκόμες), Ζορμπάς, Γεωργίου (90'+1 Παμλίδης), Κόντος (69’ Επστάιν), Ντουαλά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα