Αθλέτικ Μπιλμπάο – Αλαβές 0-0

Κώστας Ζάλιαρης
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Αλαβές 0-0

bet365

Όση υπεροχή είχε για το πρώτο ημίωρο και έδειχνε ικανή να βρει λύσεις αργά ή γρήγορα, άλλο τόσο η Μπιλμπάο δυσκολεύθηκε στο υπόλοιπο του παιχνιδιού από την Αλαβές, με τις δυο τους να μένουν στο 0-0.

Στο «Σαν Μαμές», οι Βάσκοι παρέμειναν αήττητοι για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι σε όλες τις διοργανώσεις τον τελευταίο καιρό, όμως, έπειτα από τρεις σερί νίκες, «σκάλωσαν» στο 0-0 απέναντι στην ομάδα του Πελεγκρίνο.

Όσο κι αν το σύνολο του Βαλβέρδε προσπάθησε εξ αρχής να επιτεθεί και να πιέσει πολύ ψηλά, όπως άλλωστε το συνηθίζει και το επιδεικνύει σε κάθε παιχνίδι, δεν είχε κλασσικές ευκαιρίες για γκολ. Μια προβολή του Ραούλ Γκαρσία στο 7' ήταν εύκολη λεία για τον πορτιέρο της Αλαβές, ενώ, λίγο αργότερα, μια κεφαλιά του Λαπόρτ που έκανε ακόμα και τον «τσιγκούρι» να πεταχθεί από τη θέση του, έφυγε πάνω απ' τα δοκάρια.

Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν κι έχασαν τρομερή ευκαιρία σε τετ-α-τετ του Καμαράσα που είχε τον Κεπά στο έλεός του αλλά πέτυχε το δεξί δοκάρι, ενώ, με την έναρξη της επανάληψης, ο Ντέιβερσον έκλεψε έξυπνα από τον Λαπόρτ, μπήκε στην περιοχή από πολύ πλάγια δεξιά και το πλασέ του απομακρύνθηκε από τον γκολκίπερ της Μπιλμπάο.

Η Αλαβές προσπάθησε να κρατήσει το ματς σε μια ισορροπία, η Αθλέτικ ανέβηκε αρκετά προς το φινάλε πιέζοντας για να προκαλέσει και άγχος στους φιλοξενούμενους προκειμένου να κάμψει την αντίστασή τους, αλλά ήταν μάταιο...

 

LA LIGA Τελευταία Νέα