Θέλει πρωτιά ο Βενγκέρ, «σφαγή» στον β' όμιλο

Κώστας Ζάλιαρης
Θέλει πρωτιά ο Βενγκέρ, «σφαγή» στον β' όμιλο

bet365

Το παζλ των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ αποκτά όλο και πιο ξεκάθαρη εικόνα, με την 5η αγωνιστική των ομίλων να συνεχίζεται και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να συγκεντρώνεται στη... σφαγή ανάμεσα σε Μπενφίκα, Νάπολι και Μπεσίκτας. Μάχη πρωτιάς στο Λονδίνο.

Οι ομάδες που εξασφάλισαν την παρουσία τους στην επόμενη φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης έγιναν 10 έπειτα και από τις Ρεάλ, Μονακό, Λεβερκούζεν, Λέστερ και Γιουβέντους που το βράδυ της Τρίτης κλείδωσαν από ένα εισιτήριο για τα νοκ-άουτ ματς του θεσμού.

Απόψε, ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια, αν και με τις δύο ομάδες να έχουν περάσει στους «16», είναι αυτό της Άρσεναλ με την Παρί Σεν Ζερμέν στο «Έμιρεϊτς». Ο Αρσέν Βενγκέρ έχει ξεκαθαρίσει στους ποδοσφαιριστές του πόσο σημαντική είναι η πρωτιά του γκρουπ και πόσο καλό θα κάνει στους «κανονιέρηδες» μια... κάπως πιο εύκολη, στη θεωρία, κλήρωση στον επόμενο γύρο. Στο «Παρκ ντε Πρενς», οι Λονδρέζοι είχαν καταφέρει σχεδόν από το πουθενά να πάρουν βαθμό, την περασμένη αγωνιστική είχαν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους με το δραματικό φινάλε στο 3-2 με ανατροπή απέναντι στη Λουντογκόρετς και πλέον επικεντρώνονται μονάχα στον τρόπο παραμονής στην κορυφή του γκρουπ.

Στον β' όμιλο, γίνεται μεγάλη μάχη από τις Μπενφίκα, Νάπολι και Μπεσίκτας για τα δύο «εισιτήρια» της επόμενης φάσης, αφού τις χωρίζει μόλις ένα βαθμός, με τη Ντιναμό Κιέβου να είναι απλά... παρατηρητής.

Οι τυπικά πρωτοπόροι «αετοί» φιλοξενούνται από τους Τούρκους στην... καυτή Besiktas Arena», με τη Νάπολι να ευελπιστεί στο καλύτερο, για εκείνη, αποτέλεσμα στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αρκεί βέβαια και το σύνολο του Μαουρίσιο Σάρι να κάνει το καθήκον του κόντρα στους Ρώσους που δεν έχουν να ελπίζουν σε τίποτα...

Η Μπαρτσελόνα έχει ταξιδέψει στη Γλασκώβη για το παιχνίδι με τη Σέλτικ, την οποία και διέλυσε στο μεταξύ τους ματς στη Βαρκελώνη, με τους «καθολικούς» να έχουν τρομερά δύσκολο έργο ακόμα και στη διεκδίκηση της 3ης θέσης που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ, ωστόσο, για όσο οι μαθηματικές ελπίδες διατηρούνται, η ομάδα του Ρότζερς θα το παλεύει. Στο άλλο ματς του γκρουπ, η Μάντσεστερ Σίτι, που πήρε τεράστια νίκη με ανατροπή απέναντι στους Καταλανούς στο τελευταίο ματς, κοντράρεται με τη Μπορούσια Γκλάντμπαχ, με τα δύο παιχνίδια του γ' γκρουπ να έχουν τη δυνατότητα να ξεδιαλύνουν κατά πολύ την... κάπως περίπλοκη κατάσταση.

Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου κάνουν... αγγαρεία στις τελευταίες δύο αγωνιστικές των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, από τη στιγμή που οι Ροστόφ και Αϊντχόφεν ουδεμία αντίσταση προέβαλαν... Οι «ροχιμπλάνκος» θέλουν να διατηρήσουν το αήττητο και γιατί όχι και το απόλυτο, στο αποψινό τους παιχνίδι με τους Ολλανδούς, ενώ οι Βαυαροί που είναι στη 2η θέση, έχουν ταξιδέψει στο κρύο Ροστόφ...

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα και οι βαθμολογίες:

Α' όμιλος:

Άρσεναλ – Παρί

Λουντογκόρετς – Βασιλεία

Η βαθμολογία:

1.Άρσεναλ 10

2.Παρί 10

3.Βασιλεία 1

4.Λουντογκόρετς 1

Β' όμιλος:

Μπεσίκτας – Μπενφίκα

Νάπολι – Ντιναμό Κιέβου

Η βαθμολογία:

1.Μπενφίκα 7

2.Νάπολι 7

3.Μπεσίκτας 6

4.Ντιναμό Κιέβου 1

Γ' όμιλος:

Σέλτικ – Μπαρτσελόνα

Γκλάντμπαχ – Μάντσεστερ Σίτι

Η βαθμολογία:

1.Μπαρτσελόνα 9

2.Μάντσεστερ Σίτι 7

3.Μπορούσια Γκλάντμπαχ 4

4.Σέλτικ 2

Δ' όμιλος:

Ατλέτικο Μαδρίτης – Αϊντχόφεν

Ροστόφ – Μπάγερν Μονάχου

Η βαθμολογία:

1.Ατλέτικο 12

2.Μπάγερν Μονάχου 9

3.Ροστόφ 1

4.Αϊντχόφεν 1

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα