Euro U17: Οι ομάδες που προκρίθηκαν και τα ενδιαφέροντα νούμερα πριν το φινάλε των ομίλων

Newsroom
EURO U17
Η φάση των ομίλων του Euro U17 που διεξάγεται στην Κύπρο πλησιάζει στο τέλος της και το Gazzetta Cyprus σας παρουσιάζει τα πιο ενδιαφέροντα έως τώρα νούμερα.

Μόλις δυο -αγωνιστικές- ημέρες απέμειναν για την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων του Euro U17 που λαμβάνει χώρα στην Κύπρο, καθώς το βράδυ της Δευτέρας (27/5) «πέφτει» η αυλαία των γκρουπ.

Θυμίζουμε πως απόψε (26/5, 20:30) στο ΑΕΚ Αρένα η Κύπρος δίνει το τελευταίο της παιχνίδι με την Ουκρανία, έχοντας ήδη αποκλειστεί.

Το Gazzetta Cyprus συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία και νούμερα έως τώρα.

Οι ομάδες που προκρίθηκαν

Τρεις από τις οκτώ ομάδες των προημιτελικών είναι ήδη γνωστές, και πρόκειται για τις:

Τσεχία

Σερβία

Ιταλία

Πορτογαλία

Οι δυο πρώτες (Τσεχία και Σερβία) προέρχονται από το 1ο γκρουπ, αυτό της Κύπρου, ενώ η Ιταλία είναι από το 3ο.

Οι κορυφαίες επιθέσεις

Με δυο εκ των τριών αγωνιστικών να ανήκουν στο παρελθόν, υπάρχουν ομάδες που έχουν ξεχωρίσει για τις επιθετικές επιδόσεις τους.

Πιο συγκεκριμένα, η Τσεχία έχει την κορυφαία επίθεση με 8 γκολ ενεργητικό, ενώ από κοντά είναι Πορτογαλία (6) και Αγγλία (5). Ας δούμε τις τοπ πέντε επιθετικές χώρες:

Τσεχία 8

Πορτογαλία 6

Αγγλία 5

Σερβία 4

Ιταλία 4

Οι πρώτοι σκόρερ

Πάμε και στον πίνακα των σκόρερ, εκεί όπου τρεις νεαροί άσοι «φιγουράρουν» στην κορυφή, έχοντας όλοι σκοράρει από τρεις φορές.

Πρόκειται για τους Πένξα της Τσεχίας, τον Πορτογάλο Ροντρίγκο Μόρα και τον Μουρ από την Αγγλία. Αναλυτικά οι πέντε πρώτοι σκόρερ:

Πένξα 3

Ροντρίγκο Μόρα 3

Μουρ 3

Κβάτσεχ 1

Μολεμπε 1

Οι κορυφαίες άμυνες

Ολοκληρώνουμε με τις κορυφαίες άμυνες, δηλαδή τις ομάδες που έχουν δεχθεί τα λιγότερα γκολ. Για την ακρίβεια, υπάρχουν δυο χώρες που ακόμη δεν έχουν δει την εστία τους να παραβιάζεται.

Πρόκειται για την Αυστρία και την Ιταλία, ενώ μονάχα ένα γκολ έχουν δεχθεί Σερβία και Τσεχία.

Οι πέντε καλύτερες άμυνες:

Αυστρία 0

Ιταλία 0

Σερβία 1

Τσεχία 1

Δανία 2

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα