Τσέφεριν για European Super League: «Κάποιοι παρουσιάζονται ως σωτήρες ενώ είναι αρπακτικά»

Newsroom
Τσέφεριν για European Super League: «Κάποιοι παρουσιάζονται ως σωτήρες ενώ είναι αρπακτικά»

bet365

Ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν επιτέθηκε ξανά στο εγχείρημα της European Super League.

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν δεν έχασε την ευκαιρία και συνέχισε να επιτίθεται στη European Super League και στους ηγέτες της.

«Το ποδόσφαιρο είναι ένα από τα λίγα πράγματα στα οποία η Ευρώπη πρωτοστατεί. Πρέπει να είμαστε περήφανοι και ότι η επιτυχία βασίζεται στο ενιαίο μοντέλο, στην αλληλεγγύη, στις προαγωγές, στους υποβιβασμούς. Πρέπει να προστατεύσουμε αυτό το μοντέλο. Όλοι μας και όχι μόνο η ΟΥΕΦΑ. Υπάρχουν αυτοί που προσπαθούν να ποδοπατήσουν, παριστάνουν τους σωτήρες όταν στην πραγματικότητα σκάβουν τους τάφους. Είναι αρπακτικά. Σχηματίζουν έναν κλειστό κύκλο. Δεν γνωρίζουν τίποτα για την ελευθερία της έκφρασης. Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αντιπροσωπεύει ένα από τα τα σύμβολα της Ευρώπης. Η ενότητα είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να μας σώσει ακόμα και στο ποδόσφαιρο» ανέφερε συγκεκριμένα ο πρόεδρος της UEFA.

«Η European Super League είναι σαν το μήλο της Χιονάτης»

«Φαίνεται ότι υπάρχει μόνο ένας έγκυρος νόμος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτός είναι η αγορά. Δεν μπορούν όλοι να αγοράσουν ποδόσφαιρο. Δεν είναι η ζωή που θέλουμε. Δεν υπάρχει μέλλον χωρίς ενότητα. Υπάρχει μια σειρά ατόμων που θέλουν να μας διχάσουν μιλώντας για την ελεύθερη αγορά για να συνεχίσουν να μεγαλώνουν το εγώ τους, τη δύναμη και τα χρήματά τους», πρόσθεσε.

«Κατανοούμε την επίθεση στην UEFA. Υπερασπιζόμαστε μια ισορροπία. Κάθε σύλλογος μπορεί να συμμετάσχει στη διοργάνωση που θέλει. Σχεδιάζουν για την επιθυμία τους να βγάλουν περισσότερα χρήματα, κεφάλαιο, δύναμη, κύρος. Αίσθημα ανωτερότητας και απληστίας. Πάντα θέλουν όλο και περισσότερα. Θέλουν να είναι ανώτεροι. Η Super League είναι σαν το μήλο της Χιονάτης. Δεν μπορείς να αγοράσεις όνειρα, αθλητική αξία. Δεν μπορείς να αγοράσεις ιστορία. Έχουμε 70 χρόνια ιστορίας, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα», τόνισε κλείνοντας.

 

Τελευταία Νέα