Χέντερσον: Είπε «αντίο» στη Σ. Αραβία χωρίς να πάρει ούτε... ευρώ από τα 128 εκατ. του συμβολαίου του!

Χέντερσον: Είπε «αντίο» στη Σ. Αραβία χωρίς να πάρει ούτε... ευρώ από τα 128 εκατ. του συμβολαίου του!

Henderson

bet365

Ο Τζόρνταν Χέντερσον ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Ευρώπη μετά από μόλις έξι μήνες στη Σαουδική Αραβία, θυσιάζοντας, σύμφωνα με την Telegraph, ολόκληρο το... αστρονομικό του συμβόλαιο.

Τουλάχιστον άδοξα έληξε η πορεία του Τζόρνταν Χέντερσον στη Σαουδική Αραβία. Μόλις έξι μήνες μετά την επεισοδιακή του μετακόμιση στη Μέση Ανατολή, ο Άγγλος μέσος διέκοψε τη συνεργασία του με την Αλ Ετιφάκ και πλέον ετοιμάζεται να φορέσει τη φανέλα του Άγιαξ.

Για να το κάνει αυτό όμως, ο Χέντερσον χρειάστηκε, σύμφωνα με την Telegraph, να... χαρίσει στους Σαουδάραβες ολόκληρο το αστρονομικό ποσό του τριετούς συμβολαίου του! Ο 34χρονος ακόμα δεν έχει λάβει ούτε... ευρώ από τα 128 εκατομμύρια της συμφωνίας την Αλ Ετιφάκ και με βάση το αγγλικό Μέσο είναι πολύ πιθανό να μη βάλει στην τσέπη του τίποτα για το εξάμηνό του στη Μέση Ανατολή.

Η Telegraph δεν σημειώνει τον ακριβή λόγο για αυτό, αναφέρει ωστόσο πως έκανε αυτή την επιλογή για να αποφύγει τα φορολογικά μπλεξίματα, σε περίπτωση που επιθυμούσε να επιστρέψει στη Βρετανία.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου, ένα άτομο θεωρείται φορολογικός κάτοικος αν περάσει περισσότερες από 90 ημέρες σε ένα έτος στη χώρα.

Ο Χέντερσον φέρεται να ενημερώθηκε ότι μέχρι το τέλος του περασμένου έτους είχε ακόμα 21 ημέρες «διαθέσιμες» για παραμονή στη Βρετανία εάν επιθυμούσε να θεωρηθεί μη κάτοικος για φορολογικούς λόγους.

Αυτός ο περιορισμός στον χρόνο παραμονής στη Βρετανία ήταν το βασικό μέρος της αρχικής του απόφασης να αναβάλει τυχόν πληρωμές μισθού από την ομάδα του, ώστε να μη χρειαστεί να πληρώσει ένα μεγάλο ποσό σε φόρους και να τού είναι πιο εύκολο να επαναπατριστεί.. Σίγουρα πάντως αυτή η λεπτομέρεια της επιστροφής του στην Ευρώπη φανερώνει το πόσο... απεγνωσμένος ήταν να διακόψει την παρουσία στη Saudi Pro League.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα