Εθνική: Η σπάνια δύναμη ψυχής του Φαν'τ Σχιπ και μία ιστορία με μεγάλα διδάγματα

Ο Φαν'τ Σχιπ

bet365

Για ένα διάστημα 2 ετών ο Τζον Φαν'τ Σχιπ μαζί με την οικογένειά του έδινε έναν πολύ μεγάλο αγώνα, τον πιο μεγάλο που έδωσε ποτέ στη ζωή του αλλά ποτέ δεν το έβαλε κάτω.

Υπάρχουν ιστορίες που έχουν σύνδεση με το ποδόσφαιρο αλλά δεν είναι ακριβώς ποδοσφαιρικές. Υπάρχουν στιγμές που υπερβαίνουν την αξία ενός αγώνα ή μίας πρόκρισης. Και υπάρχουν άνθρωποι που βιώνουν ή βίωσαν δυσκολίες που δεν εύχεται ποτέ κανείς για κανέναν. Τουλάχιστον κανένας νοήμων άνθρωπος, γιατί στην εποχή που ζούμε δυστυχώς βλέπουμε πολλές... ασχήμιες και σε επίπεδο καταστάσεων και από πλευράς συμπεριφορών.

Ο Τζον Φαν'τ Σχιπ μας απασχόλησε ειδησεογραφικά το τελευταίο διάστημα για μία πολύ στενάχωρη είδηση, για την απώλεια της συζύγου του. Μία νέα γυναίκα που αντιμετώπισε γενναία μία από τις πιο δύσκολες ασθένειες και για 2 περίπου χρόνια έδινε τη... μάχη της. Είναι μία ιστορία αγάπης, αφοσίωσης και τεράστιας ψυχικής δύναμης. Τεράστιας δύναμης και από τον Ολλανδό προπονητή και από τη γυναίκα του, Ντανιέλε, που θα θυμάται πάντα με αγάπη.

Μία ιστορία με τόσα μα τόσα διδάγματα. Ένα story που έχει σχέση με το ποδόσφαιρο αλλά δεν είναι καθαρά ποδοσφαιρικό.

Οι ισχυροί δεσμοί με την Ελλάδα

Ο ίδιος ο Φαν'τ Σχιπ είχε μιλήσει ανοιχτά για το πρόβλημα της συζύγου του και επειδή στην Ολλανδία είναι ένας αρκετά γνωστός άνθρωπος του ποδοσφαίρου είχε πάρει και έκταση αλλά και δημοσιότητα. Εκείνος και η Ντανιέλε αγαπούσαν πολύ την Ελλάδα. Μία αγάπη που δεν άλλαξε ποτέ. Το ταξίδι τους για τον μήνα του μέλιτος το 1989 το έκαναν στη Μύκονο και όταν τα 2 παιδιά τους ήταν μικρά είχαν πάει στην Κω και τη Ρόδο. Άρα οι δεσμοί του ζευγαριού με την Ελλάδα ήταν πολύ ισχυροί χρόνια πριν αναλάβει την Εθνική μας ομάδα.

Η ίδια η Ντανιέλε περιέγραφε την Ελλάδα ως τη χώρα των Θεών, τη χώρα που ο ήλιος πάντα λάμπει και η θάλασσα είναι τόσο καθαρή. Ο ίδιος ο Ολλανδός τεχνικός γενικά λάτρεψε την Ελλάδα παρά την πίεση που βίωσε και τα προβλήματα που θεώρησε ότι είχε όσο ήταν στην Εθνική (όπως η επιλογή του να μην μάθει ελληνικά για να μην καταλαβαίνει και να μην διαβάζει το τι γράφουν για αυτόν). Για τη σύζυγό του από την άλλη είχε μιλήσει στο ολλανδικό portal Volkskrant.nl.

Το μεγάλο σοκ για τον ίδιο και τη σύζυγό του ήρθε όταν ήταν ακόμα στην Ελλάδα. Στις 14 Νοεμβρίου του 2021 και μετά το 1-1 στο Κόσοβο και με την Ελλάδα να μην έχει πετύχει τον στόχο του Κατάρ, τον στόχο της πρόκρισης στο Παγκόσμιο, η γυναίκα του έκανε μία βόλτα κοντά στην Ακρόπολη εκείνη την ημέρα. Τότε ήταν που άρχισε να μην νιώθει καλά για να έρθουν μετά τα άσχημα νέα.

Οι εξετάσεις έδειξαν το πρόβλημά της με τον Τζον Φαν'τ Σχιπ και την οικογένειά του να κάνουν τα πάντα για να σταθούν δίπλα της και να τη βοηθήσουν. Από το να φέρει ο Φαν'τ Σχιπ γιατρούς και ειδικούς από τη Γερμανία και τη Φρανκφούρτη και απ' όπου αλλού μπορούσε μέχρι ταξίδια εκτός Ολλανδίας, θεραπείες, κατ' οίκον επισκέψεις από γιατρούς και μέχρι να σταματήσει να δουλεύει για 2 χρόνια και ακόμα και να βρεθεί η οικογένεια για ένα διάστημα στην Καραϊβική για να αλλάξει παραστάσεις.

Ο άλλοτε τεχνικός της Ολλανδίας μετά από καιρό είχε αποφασίσει να δουλέψει ξανά και έτσι ήρθε στο προσκήνιο ο Άγιαξ. Λίγες ημέρες μετά θα βίωνε αυτή τη τρομερά δύσκολη στιγμή και ενώ δεν το έβαλε κάτω ούτε μία στιγμή.

Άλλωστε ακόμα και το post του Φαν'τ Σχιπ στο Instagram δείχνει τη δύναμη με την οποία αντιμετώπισε αυτήν την πολύ δύσκολη διαδρομή: «Η πιο γλυκιά, η πιο όμορφη... Πάντα θα σε βλέπω και θα σε ακούω... Και θα υπάρχουν και πιο χειροπιαστές αποδείξεις της αγάπης μας που άφησες πίσω, τα παιδιά μας, ο Ντέιβι και η Εστέλ. Η αγάπη (μας) δεν σταματά εδώ, θα συνεχίσει... Αγάπη μου... όμορφο ταξίδι».

Και βέβαια υπήρξε και το εξίσου δυνατό μήνυμα της ίδιας της Ντανιέλε, που ήταν συγγραφέας και δασκάλα yoga, που είχε μιλήσει αναλυτικά για την κατάστασή της το 2022: «Η ευχή μου για το 2023 είναι να αγαπάμε τους εαυτούς μας. Εάν δεν αγαπάμε εμάς δεν θα μπορέσουμε να δίνουμε αγάπη στους άλλους. Το εύχομαι λοιπόν αυτό για όλους».

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα