Η UEFA υπαναχωρεί από την απόφαση για επαναφορά της Κ17 της Ρωσίας

Η UEFA υπαναχωρεί από την απόφαση για επαναφορά της Κ17 της Ρωσίας

Η UEFA υπαναχωρεί από την απόφαση για επαναφορά της Κ17 της Ρωσίας

bet365

Η UEFA έχει εγκαταλείψει τα σχέδια να επαναφέρει τις ρωσικές ομάδες Κ17 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων του επόμενου έτους.

Στα τέλη Σεπτέμβρη έγινε γνωστό ότι για πρώτη φορά μετά το «ban» που ακολούθησε από την εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, εθνικές ομάδες της Ρωσίας θα συμμετάσχουν σε διοργανώσεις της UEFA. H Εκτελεστική Επιτροπή της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας μετά την συνεδρίαση στη Λεμεσό ανακοίνωσε πως οι ρωσικές ομάδες ανήλικων, κορασίδων και αγοριών, θα γίνουν εκ νέου δεκτές στις διοργανώσεις της κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν.

Τώρα ο οργανισμός λέει ότι η εύρεση ενός τρόπου για την επανένταξη της ομάδας Κ17 της Ρωσίας έχει αποδειχθεί πολύ δύσκολα υλοποιήσιμος. «Δεν βρέθηκε τεχνική λύση για να επιτραπεί στις ρωσικές ομάδες να παίξουν», δήλωσε εκπρόσωπος της UEFA, ο οποίος πρόσθεσε ότι «το θέμα της ημερήσιας διάταξης αποσύρθηκε».

Η UEFA είχε υποστηρίξει ότι αγόρια και κορίτσια δεν πρέπει να τιμωρούνται για τις πράξεις των ενηλίκων. Αλλά περίπου δώδεκα εθνικές ομοσπονδίες, συμπεριλαμβανομένης της Αγγλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, εξέφρασαν δημόσια την αντίθεσή τους στο να παίξουν εναντίον της Ρωσίας εάν κληρωθούν εναντίον τους είτε στην διοργάνωση ανδρών στην Κύπρο είτε στις γυναίκες στη Σουηδία το επόμενο έτος.

 

Τελευταία Νέα