Αγγλία - Αϊτή 1-0: «Λαχτάρισαν» αλλά ξεκίνησαν με το δεξί οι Λέαινες (vid)

Δύσκολη νίκη για την Αγγλία

bet365

Με σκόρερ την Στάνγουεϊ από τη βούλα του πέναλτι και καθοριστική την κίπερ Ερπς στο φινάλε, η Αγγλία πήρε πολύ πιο δύσκολα από όσο περίμενε τη νίκη στην πρεμιέρα του ομίλου της απέναντι στην ψυχωμένη και μαχητική Αϊτή (1-0).

Στα χαρτιά ήταν το ευκολότερο ματς που θα έδινε στα γήπεδα της Αυστραλίας. Επί χόρτου, όμως, η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική για την Αγγλία, η οποία… λαχτάρισε στην πρεμιέρα της στο Μουντιάλ Γυναικών 2023, κερδίζοντας με μεγάλη δυσκολία (1-0) την πρωτάρα της διοργάνωσης, Αϊτή που κέρδισε το χειροκρότημα κι άφησε υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Οι Λέαινες δημιούργησαν τις συνθήκες που επιθυμούσαν για να φτάσουν προς την επικράτηση, απειλώντας και παίρνοντας το προβάδισμα από το πρώτο μέρος, έστω κι από ένα… δώρο των φιλοξενούμενων που χάρισε άκοπα ένα πέναλτι. Έστω και με δεύτερη προσπάθεια.

Η ακατανόητη ενέργεια της Λουίς να υψώσει τα χέρια στο άλμα της μετά την εκτέλεση κόρνερ έφερε τη Στάνγουεϊ απέναντι στην Τέους από τα έντεκα βήματα. Η δεύτερη κατάφερε να τη σταματήσει με τρομερή εκτίναξη, αλλά δεν πατούσε τη γραμμή της εστίας κι έτσι η μέσος της Μπάγερν Μονάχου επανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε για το 1-0.

Τα… ύπουλα σημάδια, όμως, είχαν κάνει την εμφάνισή τους για την ομάδα της Σαρίνα Βίγκμαν. Παρά την κυριαρχία της στο δεύτερο μέρος και τις ουκ ολίγες ευκαιρίες που δημιούργησαν, οι Αγγλίδες έπεφταν διαρκώς πάνω στην εκπληκτική Τέους και λίγο έλειψαν να υποστούν «γκέλα ολκής» με το… καλησπέρα, όταν στο 81’ η Ελουασέν βρέθηκε σε τετ-α-τετ αλλά νικήθηκε από την Ερπς.

Η Αϊτή είχε προειδοποιήσει και στο πρώτο μέρος και πάλι σε αντεπίθεση με την Μπορζελά, δίνοντας αν μη τι άλλο τροφή για βελτίωση και χτυπώντας… καμπανάκι στις πρωταθλήτριες Ευρώπης ενόψει των θεωρητικά δυσκολότερων αγώνων με Δανία και Κίνα.

 

Τελευταία Νέα