Τσέφεριν: Επανεξέλεγη πρόεδρος της UEFA για τρίτη σερί τετραετία

Ο Τσέφεριν παραμένει στην προεδρία της UEFA ως το 2027

bet365

Στον προεδρικό θώκο της UEFA θα συνεχίσει να βρίσκεται ως το 2027 ο Αλεξάντερ Τσέφεριν, ο οποίος επανεξελέγη στο Κογκρέσο της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας στη Λισαβόνα δίχως να υπάρχει έτερος υποψήφιος.

Για άλλη μια τετραετία, την τρίτη σερί, στην ηγεσία της UEFA θα παραμείνει και επίσημα ο Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Ο Σλοβένος παράγοντας επανεξελέγη από τις 55 ομοσπονδίες της συνομοσπονδίας στο πλαίσιο του Κογκρέσου που διεξήχθη στη Λισαβόνα, δίχως την ύπαρξη έτερου υποψηφίου και θα συνεχίσει στην κεφαλή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ως το 2027.

Ο 55χρονος, πλέον, Τσέφεριν παρέλαβε την προεδρία από τον Μισέλ Πλατινί μεσούσης της θητείας του το 2016 και τον Φεβρουάριο του 2019 κέρδισε την πρώτη επανεκλογή του, έχοντας έκτοτε κλιμακώσει τη «φωνή» του απέναντι στα μορφώματα τύπου Super League και τις αποσχιστικές τάσεις ορισμένων κορυφαίων κλαμπ, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους που παραμένουν ιδρυτικά στελέχη της ESL.

Θυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα επανεξελέγη επίσης χωρίς αντίπαλο ο Τζιάνι Ινφαντίνο στη FIFA, συνεπώς το τοπίο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και των δύο ισχυρότερων συνομοσπονδιών παραμένει ίδιο για την επόμενη τετραετία.

Στις δηλώσεις μετά την επανεκλογή του, ο Τσέφεριν αναφέρθηκε εμμέσως στον «πόλεμο» με το project της ευρωπαϊκής Super League και τόνισε:

«Αντιμετωπίζουμε μία καλπάζουσα παγκοσμιοποίηση και οτιδήποτε αυτό υποννοεί. Οφέλη και ρίσκα. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Υπήρξαν πειρασμοί, ακόμα και προσπάθειες να δημιουργηθούν νέα μοντέλα, τα οποία όμως έρχονται σε σύγκριση με το ευρωπαϊκό μοντέλο που περιθάλπουμε με τόση αγάπη. Οι επιτυχίες πρέπει να κερδίζονται. Σεζόν με τη σεζόν. Μέσα και έξω από τα γήπεδα. Δεν υπάρχει χώρος για μονωπολιακούς συνασπισμούς στην ήπειρό μας. Νομίζω πως σήμερα το καταστήσαμε σαφές, όλοι μαζί», δήλωσε χαρακτηριστικά με... αποδέκτες

«Τα εγχώρια πρωταθλήματα είναι το θεμέλιο αυτού του μοντέλου. Και είμαι βαθύτατα ευγνώμων σε όλες τις κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της Πορτογαλίας, που κατάλαβαν ποιο ήταν το διακύβευμα σε μια ιστορική επίδειξη αλληλεγγύης. Είναι υπέροχο να γνωρίζουμε ότι μπορούμε να βασιζόμαστε στην ECA. Και θα ήθελα να ευχαριστήσω συγκεκριμένα τον Νασέρ Αλ-Κελαϊφί για αυτό, που προστατεύει το τρέχον ποδοσφαιρικό μοντέλο. Αυτή η συνεργασία είναι σημαντική».

 

Τελευταία Νέα