Ρεάλ Μαδρίτης – Αλ Χιλάλ 5-3: Παγκόσμια η Βασίλισσα με σόου Βινίσιους! (vid)

Ρεάλ Μαδρίτης – Αλ Χιλάλ 5-3: Παγκόσμια η Βασίλισσα με σόου Βινίσιους! (vid)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Ρεάλ Μαδρίτης – Αλ Χιλάλ 5-3: Παγκόσμια η Βασίλισσα με σόου Βινίσιους! (vid)

bet365

Με καταπληκτικούς τους Βινίσιους Ζούνιορ (δύο γκολ – μια ασίστ) και Φεδερίκο Βαλβέρδε (δύο γκολ), η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε την αξιόμαχη Αλ Χιλάλ (5-3) και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων για πέμπτη φορά στην ιστορία της.

Βασίλισσα της Ευρώπης, Βασίλισσα του Κόσμου! Η Ρεάλ Μαδρίτης, με Βινίσιους Ζούνιορ – Φεδερίκο Βαλβέρδε σε μεγάλα κέφια, νίκησε την αξιόμαχη Αλ Χιλάλ (5-3) και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων για πέμπτη φορά στην ιστορία της.

Σε σχέση με τον ημιτελικό κόντρα στην Αλ Αχλί, ο Κάρλο Αντσελότι είχε στη διάθεσή του τους Ντάνι Καρβαχάλ, Έντερ Μιλιτάο, Καρίμ Μπενζεμά και Μάρκο Ασένσιο, με τον Ισπανό δεξιό μπακ και τον Γάλλο επιθετικό να ξεκινούν στην ενδεκάδα.

Ο Ραμόν Ντίας, από την πλευρά του, είδε τον πολύτιμο μέσο Μοχάμεντ Κανό να επιστρέφει από τιμωρία για να ενισχύει την Αλ Χιλάλ, σε σχέση με τον νικηφόρο ημιτελικό με αντίπαλο την Φλαμένγκο.

2-0 η Ρεάλ στο 18’!

Η Βασίλισσα μπήκε δυνατά και πιέζοντας ψηλά, με την ομάδα της Σαουδικής Αραβίας όμως να μην τρομάζει από το βαρύ όνομα της αντιπάλου της και να την κοιτάει στα μάτια, όπως άλλωστε είχε κάνει και με την «Φλα».

Οι Μαδριλένοι, πάντως, πατούσαν καλύτερα και, μετά από μια πολύ καλή ευκαιρία μετά από σέντρα του Ντάνι Καρβαχάλ, κατάφεραν να ανοίξουν πολύ νωρίς το σκορ (13’) και, μάλιστα, με πολύ ωραίο τρόπο.

Εξαιρετικός συνδυασμός των Φεδερίκο Βαλβέρδε και Μπενζεμά, κάθετη πάσα του αρχηγού για τον Βινίσιους Ζούνιορ και ο Βραζιλιάνος με πλασέ νικάει τον Αμπντουλάχ Αλ Μουαϊούφ για το 1-0, με τη Ρεάλ όμως να έχει όρεξη και για άλλα γκολ.

Το 2-0, λοιπόν, ήρθε μόλις πέντε λεπτά αργότερα και αφού η Αλ Χιλάλ άγγιξε την ισοφάριση με σουτάρα που έφυγε άουτ του Λουτσιάνο Βιέτο. Ο Βαλβέρδε, ο οποίος συμμετείχε στο πρώτο γκολ και δείχνει να έχει βρει τον καλό του εαυτό, σούταρε μέσα από την περιοχή, με τον τερματοφύλακα και έναν αμυντικό να αποτυγχάνουν να αποτρέψουν το… μοιραίο.

Αμέσως μετά το γκολ, το δέκατό του αισίως τη φετινή σεζόν, ο Ουρουγουανός μέσος έτρεξε στον πάγκο και αγκάλιασε τον προπονητή του, ο οποίος τον Σεπτέμβριο του είχε πει πως «αν δεν πετύχεις τουλάχιστον δέκα γκολ φέτος, θα σκίσω το προπονητικό μου δίπλωμα». Και ο Βαλβέρδε τον δικαίωσε πανηγυρικά.

Ο Μαρεγκά κράτησε «ζωντανή» την Αλ Χιλάλ

Οι περισσότερες ομάδες που θα βρισκόταν να κυνηγούν την Ρεάλ με μειονέκτημα δύο τερμάτων πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο εικοσάλεπτο, πιθανότατα θα κατέρρεαν. Όχι, όμως, και η Αλ Χιλάλ.

Παρά την ασφυκτική πίεση των Μαδριλένων και την ευκολία με την οποία έφταναν στην περιοχή της, η ομάδα της Σαουδικής Αραβίας στάθηκε όρθια και, μάλιστα, έφτασε στη μείωση του σκορ, μπαίνοντας και πάλι στο ματς.

Γρήγορη αντεπίθεση, άψογη κάθετη πάσα του Κανό για την κούρσα του Μούσα Μαρεγκά και ο άλλοτε επιθετικός της Πόρτο, έστω και με λίγη δυσκολία, νικάει με συρτό σουτ τον Αντρέι Λούνιν για να μειώσει σε 2-1 για την ομάδα του Ραμόν Ντίας (26’).

Παρά το γκολ της Αλ Χιλάλ, το αγωνιστικό πλάνο της Ρεάλ δεν άλλαξε, έχοντας αυτή τις καλύτερες ευκαιρίες για να σκοράρει εκ νέου, με Μπενζεμά και Λούκα Μόντριτς, χωρίς πάντως οι Σαουδάραβες να λυγίζουν.

Η (επιθετική) χαρά του παιδιού και 5-3

Η Ρεάλ, παρ’ ότι δεν μπήκε καλά στο δεύτερο ημίχρονο, επιβεβαίωσε το… φονικό ένστικτο των ποδοσφαιριστών που απαρτίζουν την επιθετική της γραμμή. Εξαιρετικός ο Βινίσιους, συνδυάστηκε με τον Εντουάρντο Καμαβινγκά και, με το εξωτερικό του ποδιού, έστειλε την μπάλα συστημένη στον Μπενζεμά, προκειμένου ο Γάλλος από κοντά να δώσει ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων στην πρωταθλήτρια Ευρώπης (54’).

Προτού προλάβει καλά καλά να συνέλθει η Αλ Χιλάλ, η Ρεάλ (την) χτύπησε ξανά, ύστερα από εξαιρετικό συνδυασμό των Καρβαχάλ – Βαλβέρδε και κοντινό πλασέ του Ουρουγουανού για το δεύτερό του γκολ στον τελικό (58’).

Το ματς, θεωρητικά και πρακτικά, είχε λήξει προτού καν συμπληρωθεί η μια ώρα. Οι αξιόμαχοι φιναλίστ, όμως, δεν σταμάτησαν να ψάχνουν το γκολ, το οποίο βρήκαν για δεύτερη φορά, με σκόρερ τον Βιέτο, ύστερα από ασίστ του Σαούντ Αμπντουλχαμίντ (63’).

Η Ρεάλ, η οποία έχασε με τραυματισμό τον Ορελιέν Τσουαμενί, απάντησε έξι λεπτά αργότερα, με τον Βινίσιους να… ντουμπλάρει τα τέρματά του με κοντινό σουτ, «αρπάζοντας» ουσιαστικά το γκολ από τον Ντάνι Θεμπάγιος.

Ούτε και στο 5-2, όμως, δεν σταμάτησε να ψάχνει το γκολ η Αλ Χιλάλ. Ο Βιέτο, MVP της ομάδας του στο Παγκόσμιο Συλλόγων, σημείωσε και δεύτερο τέρμα εκμεταλλευόμενος λάθος της άμυνας (79’), με τον Μαρεγκά να αγγίζει το… 5-4 (!) δύο λεπτά αργότερα, όταν και αστόχησε όντας εντελώς μόνος του στο δεύτερο δοκάρι.

Τέλος καλό, όλα καλά και για τις δύο ομάδες. Η Ρεάλ γιατί πρόσθεσε ένα ακόμα τρόπαιο στη μυθική συλλογή της και η Αλ Χιλάλ επειδή επιβεβαίωσε ότι το ποδόσφαιρο στη Σαουδική Αραβία κάνει διαρκή άλματα προς τα μπροστά και σε συλλογικό επίπεδο, εκτός από τις πολύ καλές εντυπώσεις που άφησε η εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Λούνιν – Καρβαχάλ (79’ Βαγέχο), Ρούντιγκερ, Αλάμπα, Καμαβινγκά – Μόντριτς (74’ Νάτσο), Τσουαμενί (62’ λ. τρ. Ντάνι Θεμπάγιος), Κρόος (74’ Ασένσιο) – Βαλβέρδε, Μπενζεμά (62’ Ροντρίγκο), Βινίσιους Ζούνιορ.

Αλ Χιλάλ (Ραμόν Ντίας): Αλ Μουαϊούφ – Αμπντουλχαμίντ, Χιούν Σου, Αλ Μπολεαχί, Κ. Αλ Νταουσαρί – Κανό, Κουέγιαρ – Καρίγιο (74’ Μάικλ), Βιέτο (86’ Αλ Χαμντάν), Σ. Αλ Νταουσαρί (74’ Ν. Αλ Νταουσαρί) – Μαρεγκά (86’ Ίγκαλο).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα