Ινφαντίνο: Τα μεγαθήρια της Ευρώπης απορρίπτουν το σχέδιό του για Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με 32 ομάδες

Ινφαντίνο: Τα μεγαθήρια της Ευρώπης απορρίπτουν το σχέδιό του για Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με 32 ομάδες

bet365

Τα κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ αντιστέκονται σθεναρά στο project του Τζιάνι Ινφαντίνο για Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με 32 ομάδες και σε αντίποινα η FIFA αρνείται να ανανεώσει το σύμφωνο συνεργασίας με την ECA, επιτρέποντας θεωρητικά στις ομάδες μη δώσουν παίκτες στο παράθυρο των εθνικών!

Οι επιδιώξεις του Τζιάνι Ινφαντίνο και της FIFA έχουν ξεφύγει προ πολλού από τα καθιερωμένα όρια του ποδοσφαιρικού καλενταριού. Στο πλαίσιο δημιουργίας νέων διοργανώσεων για την επέκταση του ποδοσφαιρικού προϊόντος, ο Ιταλός επικεφαλής της παγκόσμιας διοργανώτριας αρχής είχε στα σκαριά το project του νέου Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, που θα περιλάμβανε 32 ομάδες και θα διεξαγόταν κάθε τέσσερα χρόνια αρχής γενομένης από το 2025. Ωστόσο, οι κορυφαίοι σύλλογοι της Ευρώπης απορρίπτουν πλήρως την ιδέα και οδηγούν το πλάνο στον... γκρεμό!

Όπως αναφέρει σε αποκλειστικό της δημοσίευμα η «Daily Mail», ο Τζιάνι Ινφαντίνο ενέτεινε τις διαπραγματεύσεις με την πλευρά της ECA (Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων) και των ισχυρότερων κλαμπ από το Κατάρ όπου διεξάγεται το Μουντιάλ, αλλά το αποτέλεσμα των συζητήσεων ήταν αρνητικό καθώς τα ευρωπαϊκά κλαμπ δεν δείχνουν «ζεστά» για μια τέτοια διοργάνωση. Μάλιστα, ο Ινφαντίνο απουσίασε από τη συνέλευση της ECA στην Ντόχα, έχοντας καταλάβει πως το πλάνο του δεν είχε απήχηση μεταξύ των 220 συλλόγων-μελών.

Το πλέον αξιοσημείωτο, όμως, είναι ότι σύμφωνα με το βρετανικό Μέσο, η FIFA σε αντίποινα της συντεταγμένης άρνησης των συλλόγων, αρνείται να ανανεώσει το σύμφωνο συνεργασίας που έχει συνάψει με την ECA, βάσει του οποίου προβλέπεται η συμμετοχή των ποδοσφαιριστών στα παράθυρα των εθνικών ομάδων. Το τρέχον σύμφωνο εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου, συνεπώς αν δεν ανανεωθεί άμεσα, θεωρητικά οι σύλλογοι θα έχουν τη δυνατότητα να μην παραχωρήσουν τους παίκτες τους στο προσεχές παράθυρο του Μαρτίου για τις διοργανώσεις των συνομοσπονδιών.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων αποτελεί διακαή πόθο του Ινφαντίνο τα τελευταία χρόνια και το σχέδιο είναι να εκκινήσει το 2025 στις ΗΠΑ, ως μια πρόβα τζενεράλε ενόψει του Μουντιάλ που θα λάβει χώρα στη Βόρεια Αμερική το 2026. Το συνολικό έπαθλο των 200 εκατομμυρίων ευρώ υπολογιζόταν πως θα αποτελέσει δέλεαρ για τους ευρωπαϊκούς συλλόγους, αλλά προς το παρόν δεν φαίνεται ικανό να γεφυρώσει το χάσμα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα