Mundo Infographics: Χουλιάν Άλβαρες, σταθερή εγγύηση σε ντεμπούτο

Νίκος Κικίδης
Mundo Infographics: Χουλιάν Άλβαρες, σταθερή εγγύηση σε ντεμπούτο
Οι συντάκτες του Gazzetta δημιουργούν, σε συνεργασία με το Jack Daniel's, τα Infographics του Μουντιάλ.

Μόνο τυχαία δεν κέρδισε τον τίτλο του πιο λαμπρού ταλέντου των τελευταίων χρόνων στην Αργεντινή. Πόσο δε μάλλον μια μεταγραφή ύψους 23 εκατομμυρίων ευρώ στη Μάντσεστερ Σίτι το προηγούμενο καλοκαίρι. Ο Χουλιάν Άλβαρες τα τελευταία χρόνια κάνει... άλματα προς την ποδοσφαιρική ελίτ και μετά το ταξίδι στον μαγευτικό κόσμο της Premier League, σειρά πλέον παίρνει η καθιέρωση στην εθνική Αργεντινής. Και στο ντεμπούτο του στο Μουντιάλ δεν απογοήτευσε! Ένα γκολ σαν σφραγίδα απέναντι στην Πολωνία αρκούσε για να κάνει το όνομά του ξακουστό σε παγκόσμια επίπεδα, αλλά και να κερδίσει την ψήφο των Gazzetta και Jack Daniel's για το πρόσωπο των Mundo Infographics της χθεσινής αγωνιστικής ημέρας* (30/11).

Αν πάντως κάποιος γνώριζε έστω και λίγο το παρελθόν του Άλβαρες, τότε δεδομένα θα περίμενε μια τέτοια εξέλιξη. Ο φορ της Σίτι άλλωστε φροντίζει πάντα να σκοράρει στα ντεμπούτο του! Το είχε ξανακάνει σε Copa Libertadores, Premier League και Champions League με τις φανέλες των Ρίβερ Πλέιτ και Μάντσεστερ Σίτι αντίστοιχα! Το Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν ο επόμενος στόχος και δεν σπατάλησε την ευκαιρία. Χάρη σε μια εκπληκτική εκτέλεση με το δεξί έγραψε το 2-0 για την Αργεντινή απέναντι στην Πολωνία και της εξασφάλισε πρωτιά και εισιτήριο για την επόμενη φάση του Μουντιάλ.

...

Σε μια βραδιά μάλιστα που ο Μέσι και η παρέα του δημιουργούσαν φάσεις με το... κιλό αλλά αδυνατούσαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα, ο Άλβαρες μέσα σε 76 λεπτά απέδειξε πως μπορεί να εξελιχθεί στον επόμενο μεγάλο «killer» της Αλμπισελέστε, σκοράροντας ακόμα και όταν η μπάλα «καίει». Τα xGoals του δε άγγιξαν το ιδιαίτερα υψηλό 0.95, σαν μια ακόμα απόδειξη πως ήταν μια μόνιμη πηγή κινδύνου για την εστία των Πολωνών.

Παρόλα αυτά, η συμβολή του Άλβαρες δεν παρέμεινε «απλώς» στην επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα. Με ατελείωτο πρέσινγκ και συντονισμένες κινήσεις, ο Αργεντινός δημιουργούσε συνεχώς πονοκεφάλους στην αντίπαλη άμυνα, με τη στατιστική να το επιβεβαιώνει. 36 συνολικές επαφές με τη μπάλα, 21 πάσες με 86% ποσοστό επιτυχίας και 100% ακρίβεια στις σέντρες του, ο 22χρονος εξελίχθηκε σε κρυφό άσο για την ομάδα του στο αντίπαλο 1/3.

Παράλληλα αποτελούσε τη γραμμή του δόρατος για το σύνολο του Σκαλόνι, αφού επιχείρησε συνολικά τέσσερα σουτ, ένα άστοχο, δυο που σταμάτησαν σε σώματα και ένα φυσικά που κατέληξε στο βάθος της εστίας. Μοναδική κηλίδα στην στατιστική του απεικόνιση οι... ντρίμπλες του, καθώς επιχείρησε μόλις δυο με 0% ποσοστό επιτυχίας.

*Τα στατιστικά αφορούν τη συνολική εικόνα του Άλβαρες με την Εθνική Αργεντινής

Creative Design: Θοδωρής Μπιτσαξάκης

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα