Κύπρος: Γιατί συνεχίζεται το Πρωτάθλημα κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ

Δημήτρης Τομαράς
Κύπρος: Γιατί συνεχίζεται το Πρωτάθλημα κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ

bet365

Το Gazzetta καταγράφει τους λόγους για τους οποίους το Πρωτάθλημα της α' κατηγορίας της Κύπρου δεν σταμάτησε παρά τη διεξαγωγή του Μουντιάλ του Κατάρ.

Υπάρχουν και ορισμένες επαγγελματικές κατηγορίες στην Ευρώπη που έχουν επιλέξει να συνεχίζουν να παίζουν μπάλα παρά το Μουντιάλ που εξελίσσεται στο Κατάρ. Ένα από αυτά είναι της Κύπρου.

Άλλα πρωταθλήματα στα οποία συνεχίζεται το πρωτάθλημα είναι των Αρμενίας, Αζερμπαϊτζάν, Λουξεμβούργου, Μάλτας, Βόρειας Ιρλανδίας, Γεωργίας, Γιβραλτάρ αλλά και των Ρουμανίας και Σλοβενίας. Το Gazzetta καταγράφει το γιατί συμβαίνει αυτό σε σχέση με την Κύπρο.

  • Πρώτον η ΚΟΠ... πάτησε στο γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποια απαγόρευση από τη FIFA για διακοπή των εγχώριων πρωταθλημάτων.
  • Δεύτερον η Κύπρος έχει μόνο 2 παίκτες στο Μουντιάλ του Κατάρ. Πήγαν εκεί ο Ναμέ της Πάφου για τη Σενεγάλη και ο Ανσαριφάρντ της Ομόνοιας για το Ιράν.
  • Τρίτον και ίσως και βασικότερο στην Ομοσπονδία της Κύπρου θεώρησαν πως έτσι θα βγει πιο καλά ο προγραμματισμός.
  • Τέταρτον με βάση το σχέδιο που υπάρχει το Πρωτάθλημα ως προς την κανονική του διάρκεια θα τελειώσει τον Φεβρουάριο και για αρχές με μέσα Μαϊου θα πάει το τέλος των play offs του Πρωταθλήματος μαζί με τον τελικό του Κυπέλλου.

Υπάρχει, βέβαια, και το εξής ερώτημα: Μα ακόμα και με διακοπή δεν θα μπορούσε το κυπριακό Πρωτάθλημα να τελειώσει τον Μάιο; Η απάντηση είναι πως ναι ενδεχομένως να πήγαινε μέσα προς τέλη Μαϊου αλλά αυτό θα συνέβαινε με πολλές εμβόλιμες. Δηλαδή θα έπρεπε να... ανακατευθεί για τα καλά το πρόγραμμα.

Το πρόβλημα με τα γήπεδα

Η Κύπρος έχει και μία ιδιαιτερότητα που δεν υπάρχει στο δικό μας Πρωτάθλημα. Υπάρχουν γήπεδα που χρησιμοποιούνται από τρεις ομάδες. Το ΓΣΠ πχ το χρησιμοποιούν οι ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια και Ολυμπιακός Λευκωσίας.

Επίσης στο νέο γήπεδο της Λεμεσού θα παίζουν Απόλλων, ΑΕΛ και Άρης Λεμεσού. Τώρα προσωρινά ο Άρης χρησιμοποιεί το γήπεδο της Ανόρθωσης (καθώς υπήρξε ένα θέμα με το Τσίρειο). Στο δε Τσίρειο πήγε τώρα η Καρμιώτισσα που έπαιζε στο «Αμμόχωστος» της Νέας Σαλαμίνας.

Σε αυτή τη φάση μετά από 12 αγώνες η Πάφος έχει την πρώτη θέση και την ακολουθούν οι ΑΠΟΕΛ, Άρης Λεμεσού, ΑΕΚ Λάρνακας και Απόλλωνας Λεμεσού. Να σκεφτείτε πως την ώρα που παιζόταν το Βραζιλία - Ελβετία τη Δευτέρα στην Κύπρο υπήρχε το ντέρμπι του Άρη με την Πάφο και το ματς του Ολυμπιακού με τη Νέα Σαλαμίνα.

 

Τελευταία Νέα