Ινδονησία: Σάλος με τον Ινφαντίνο, που έπαιξε μπάλα με τον πρόεδρο της Ινδονησίας μετά την τραγωδία με 133 θύματα

Newsroom
Ινδονησία: Σάλος με τον Ινφαντίνο, που έπαιξε μπάλα με τον πρόεδρο της Ινδονησίας μετά την τραγωδία με 133 θύματα

bet365

Φωτογραφίες του προέδρου της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο να γελάει και να φωνάζει σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα με τοπικούς αξιωματούχους εβδομάδες μετά την καταστροφή στο γήπεδο που σκότωσε 133 ανθρώπους στην Ινδονησία, προκάλεσε οργή στο διαδίκτυο.

Περισσότερα από 40 παιδιά ήταν μεταξύ των 133 -ως τώρα- επιβεβαιωμένων θυμάτων της τραγωδίας της 1ης Οκτωβρίου, μια από τις πιο θανατηφόρες καταστροφές στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Κι όμως ο επικεφαλής της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο συναντήθηκε την Τρίτη με τον Πρόεδρο της Ινδονησίας Γιόκο Γουιντόντο στην πρωτεύουσα Τζακάρτα, κι αφού δεσμεύτηκε να ενισχύσει την ασφάλεια των αγώνων και να ανοικοδομήσει το στάδιο Kanjuruha για να αποφευχθεί η επανάληψη της καταστροφής έπαιξαν χαλαρά μπαλίτσα.

Το πρωί της Τετάρτης (19/10) η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ινδονησίας, η PSSI, δημοσίευσε εικόνες στον λογαριασμό της στο Twitter με τον Ινφαντίνο να παίζει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα στην Τζακάρτα με τον πρόεδρο της χώρας που έβαλε φωτιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Αντί να παίζουμε ποδόσφαιρο μαζί, είναι καλύτερα να πάμε μαζί στα σπίτια των θυμάτων της τραγωδίας Kanjuruhan. Είναι πιο σημαντικά», έγραψε στο Twitter ο Ινδονήσιος ηθοποιός Vino G. Bastian απευθυνόμενος στους 1,9 εκατομμύρια followers του.

«133 άνθρωποι πέθαναν. Και, ο πρόεδρός σας ήρθε εδώ για να παίξει διασκεδαστικό ποδόσφαιρο και να γελάσει; Ντροπή σας, @FIFAcom», έγραψε ο δημοφιλής λογαριασμός ποδοσφαίρου PanditFootball στους 600.000 ακόλουθούς του.

Δείτε τις εν λόγω φωτογραφίες:

 

Τελευταία Νέα