Αποκάλυψη Μαυρωτά: «69 αναφορές για χειραγωγημένους αγώνες, 22 για περαιτέρω διερεύνηση»

Newsroom
Αποκάλυψη Μαυρωτά: «69 αναφορές για χειραγωγημένους αγώνες, 22 για περαιτέρω διερεύνηση»

bet365

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, μίλησε με αριθμούς για τις αναφορές σχετικά με χειραγωγημένους αγώνες.

Σημαντική αποκάλυψη από τον Γιώργο Μαυρωτά, κατά την διάρκεια της παρουσίας του στο 42ο σεμινάριο της Ένωσης Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών. Εκεί λοιπόν, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, ο οποίος και την ιδιότητα του προέδρου της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.) και της Επιτροπής Παρακολούθησης της Σύμβασης Macolin, μίλησε με συγκεκριμένους αριθμούς για τις αναφορές σχετικά με χειραγωγημένους αγώνες, που έχουν γίνει.

Αποκάλυψε πως σε 18 μήνες (από Ιανουάριο 2021 έως και Ιούνιο 2022) η Ε.Π.ΑΘΛ.Α. έχει διαχειριστεί 69 αναφορές, εκ των οποίων οι 22 έχουν προωθηθεί για περαιτέρω διερεύνηση, πειθαρχική η/και ποινική.

Παράλληλα, ο κ. Μαυρωτάς ανέπτυξε τη διεθνή πρακτική στον συγκεκριμένο τομέα, ξεκινώντας από τις ενέργειες και δράσεις στο αθλητικό κίνημα, με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές και τις Διεθνείς Ομοσπονδίες και επεκτάθηκε στις ενέργειες από τους διεθνείς πολιτικούς οργανισμούς, όπως τα Ηνωμένα Έθνη και το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ο γ.γ.Α αναφέρθηκε λεπτομερώς στη μόνη νομικά δεσμευτική διεθνή σύμβαση για τη χειραγώγηση αγώνων, τη Σύμβαση Macolin του Συμβουλίου της Ευρώπης αναλύοντας τα πλεονεκτήματα της υπογραφής και κύρωσης από τις διάφορες χώρες.

 

Τελευταία Νέα